Záhadný error – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Záhadný error – Python – Fórum – Programujte.comZáhadný error – Python – Fórum – Programujte.com

 

selkir0
Stálý člen
11. 11. 2007   #1
-
0
-

#-*- coding: utf-8 -*-

import livewires
livewires.begin_graphics();
def oblicej(x,y):
livewires.circle(x,y,200); #Hlava
livewires.circle(x-80,y+50,40); #Leve oko
livewires.circle(x+80,y+50,40); #Prave oko
livewires.move(x,y+50);
livewires.draw(x-50,y-50); #Nos
livewires.draw(x+30),y-50);
livewires.circle(x-80,y+50,endpoints=((x-40,y+80),(x-120,y+80))); #Obočí
livewires.circle((x+80),(y+50),endpoints=((x+120,y+80),(x+40,y+80)));
livewires.circle(x-80,y+50,20); #Levá zornice
livewires.circle(x+80,y+50,20); #Pravá zornice
livewires.circle(x,y-40,endpoints=((x-100,y-90),(x+100,y-90))); #Pusa
livewires.move(x-100,y-80);
livewires.draw(x-100,y-90); #Levý koutek
livewires.draw(x-110,y-100);
livewires.move(x+100,y-80);
livewires.draw(x+100,y-90); #Pravý koutek
livewires.draw(x+110,y-100);
livewires.move(x,y+200);
livewires.draw(x-70,y+130); #jeden vlas
livewires.move(x,y+200); #další vlas
livewires.draw(x,y+130);
livewires.move(x,y+200); #poslední vlas
livewires.draw(x+70,y+130);
livewires.sleep(0.1);
oblicej(320,240);
livewires.sleep(5);
livewires.end_graphics();

mám tento kód a když to chci spustit hodí mi to
Error: Inconsistent indentation detected!
1) Your indentation is outright incorrect(easy for fix),OR
2)Your indentation mixes tabs and spaces.
To fix case2, change all tabs to spaces by using Edit->Select all followed by Format->Untabily Region and specify the number of columns used by each tab.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.19.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
geon0
Grafoman
11. 11. 2007   #2
-
0
-

Odsazení řádků máš někde pomocí Tabulátoru, někde pomocí mezer.
Doporučuji např. v PSPadu zobrazit Skryté znaky (tedy mezery, tabul. a Entery) a pak všechny Tabulátory smazat a nahradit je mezerami.

Jo a není to Záhadný error, ale Error: Inconsistent indentation detected! nebo tak nějak. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
selkir0
Stálý člen
11. 11. 2007   #3
-
0
-

To geon :
kdy pustím pspad tak to vypadá následovně:

#-*- coding: utf-8 -*-

import livewires
livewires.begin_graphics();
def oblicej(x,y):
livewires.circle(x,y,200); #Hlava
livewires.circle(x-80,y+50,40); #Leve oko
livewires.circle(x+80,y+50,40); #Prave oko
livewires.move(x,y+50);
livewires.draw(x-50,y-50); #Nos
livewires.draw(x+30),y-50);
livewires.circle(x-80,y+50,endpoints=((x-40,y+80),(x-120,y+80))); #Obočí
livewires.circle((x+80),(y+50),endpoints=((x+120,y+80),(x+40,y+80)));
livewires.circle(x-80,y+50,20); #Levá zornice
livewires.circle(x+80,y+50,20); #Pravá zornice
livewires.circle(x,y-40,endpoints=((x-100,y-90),(x+100,y-90))); #Pusa
livewires.move(x-100,y-80);
livewires.draw(x-100,y-90); #Levý koutek
livewires.draw(x-110,y-100);
livewires.move(x+100,y-80);
livewires.draw(x+100,y-90); #Pravý koutek
livewires.draw(x+110,y-100);
livewires.move(x,y+200);
livewires.draw(x-70,y+130); #jeden vlas
livewires.move(x,y+200); #další vlas
livewires.draw(x,y+130);
livewires.move(x,y+200); #poslední vlas
livewires.draw(x+70,y+130);
livewires.sleep(0.1);
oblicej(320,240);
livewires.sleep(5);
livewires.end_graphics();

Vše to jsou vlastně mezery ale nijak se to nezměnilo. Co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.19.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
pawlik0
Grafoman
11. 11. 2007   #4
-
0
-

#-*- coding: utf-8 -*-

import livewires
livewires.begin_graphics()
def oblicej(x,y):
livewires.circle(x,y,200) #Hlava
livewires.circle(x-80,y+50,40) #Leve oko
livewires.circle(x+80,y+50,40) #Prave oko
livewires.move(x,y+50)
livewires.draw(x-50,y-50) #Nos
livewires.draw(x+30,y-50)
livewires.circle(x-80,y+50,endpoints=((x-40,y+80),(x-120,y+80))) #Obočí
livewires.circle((x+80),(y+50),endpoints=((x+120,y+80),(x+40,y+80)))
livewires.circle(x-80,y+50,20) #Levá zornice
livewires.circle(x+80,y+50,20) #Pravá zornice
livewires.circle(x,y-40,endpoints=((x-100,y-90),(x+100,y-90))) #Pusa
livewires.move(x-100,y-80)
livewires.draw(x-100,y-90) #Levý koutek
livewires.draw(x-110,y-100)
livewires.move(x+100,y-80)
livewires.draw(x+100,y-90) #Pravý koutek
livewires.draw(x+110,y-100)
livewires.move(x,y+200)
livewires.draw(x-70,y+130) #jeden vlas
livewires.move(x,y+200) #další vlas
livewires.draw(x,y+130)
livewires.move(x,y+200) #poslední vlas
livewires.draw(x+70,y+130)
livewires.sleep(0.1)
oblicej(320,240)
livewires.sleep(5)
livewires.end_graphics()

EDIT: středníky, syntaxe
EDIT: 10. řádek, závorka
EDIT: Tuto lekci jsem vesele přeskočil, proto nevím jak to funguje..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 11. 2007   #5
-
0
-

To pawlik : Středníky můžou být...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
11. 11. 2007   #6
-
0
-

livewires neumim, ale není lepší from livewires import *?
Pak tam nemusíš pořád psát livewires.neco() ale jen neco()

EDIT: Blujacker: Přijde mi to jako zbytečnost, přestože asi ne chyba..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
geon0
Grafoman
11. 11. 2007   #7
-
0
-

* ano, středníky jsou zlozvyk, znepřehledňují, mohou být zdrojem chyb
* jo, nebyla chyba v mezreníkách/tabulátorech - já to nezkooušel. Odpovídal jsem podle té tvé první chybové hlášky, která ale zjevně nepatří tomu kodu, co jsi sem vložil. Kod z dotazu vyhazuje chybu: Invalid syntax a přesně ukazuje na řádku 10. kde je chyba, jak psal Pawlik


Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Záhadný problém — založil Petr

Zahadny LIMIT — založil polonium

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý