Promena v odkazu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Promena v odkazu – PHP – Fórum – Programujte.comPromena v odkazu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

micro.210
Návštěvník
11. 11. 2007   #1
-
0
-

Je to asi dost amatersky dotaz ale jak mam udelat aby kdyz kliknu na urcity odkaz <a href> tak aby se zmenila urcita promena (napr. promena $id se po klikuti nainicializuje na hodnotu 1).

Myslel jsem ze to jde takhle (ale nefunguje to):

<a href="index.php?id=0">news</a>
<a href="index.php?id=1">team</a>

if (!IsSet($id)) $id = 1;

if ($id == 0) {
if (file_exists("news.dat")) {
$file = FOpen("news.dat", "r");
} else {
echo "<b>ERROR: Soubor news.dat neexistuje!</b>";
}
}
if ($id == 1) {
if (file_exists("team.dat")) {
$file = FOpen("team.dat", "r");
} else {
echo "<b>ERROR: Soubor team.dat neexistuje!</b>";
}
}

$text = FGetS($file, 800);
echo $text;
FClose($file);

prosim poradte..

predem dekuji za vsechny odpovedi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
pawlik0
Grafoman
11. 11. 2007   #2
-
0
-

Moc sem nepochopil, a v souborech se ROZHODNĚ hrabat nechci, ale toto mi funguje v pohodě:



<a href="pokus.php?id=0">news</a>
<a href="pokus.php?id=1">team</a>
<?php
if (!IsSet($id)) $id = 1;

if ($id == 0) {
$file="blabla1";
}

if ($id == 1) {
$file="blabla2";
}

$text = $file;
echo $text;
?>

Uprav si to pro zápis do souborů, já jsem s nima nikdy moc nepracoval :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Prog.0
Věrný člen
11. 11. 2007   #3
-
0
-

premenne odovzdane v url adrese (metoda GET) su v PHP pristupné cez "superglobálnu" premmennú $_GET.
v tvojom prípade pristupuj k premmennej id cez $_GET['id'].

analogicky premmenné odovzdávané metódov POST cez $_POST, cookies cez $_COOKIE etc...

btw: môže to funguvať aj priamo, t.j. tvoj zdroják môže funguvať, ak v konfigurácii PHP zapneš register_globals alebo niečo také, ale robí to len chaoz...

viac na: http://www.php.net/manual/en/language.variables.predefined.php http://www.php.net/manual/en/language.variables.predefined.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
pawlik0
Grafoman
11. 11. 2007   #4
-
0
-

na IC se nemusí psát $_GET a $_POST, ale stejně je to opravdu lepší to tam strčit, aspoň dát tam

$id=$_GET['id']

nikoho nezabije :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 12. 2007   #5
-
0
-

To pawlik : já takový zápis taky používám, pro mě je to pak přehlednější

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Proměná C# — založil ASP.NET

Promena — založil dc195

Proměná — založil pr

Menu proměná — založil roman.jaros

Proměná hodnota — založil Jan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý