Odkazy z obrázků - prosím, poraďte – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odkazy z obrázků - prosím, poraďte – CSS – Fórum – Programujte.comOdkazy z obrázků - prosím, poraďte – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toams D
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
mám hotový layout a jen potřebuji pomocí css (ne java scriptem) vytvořit z obrázků v tabulkách odkazy s funkcí :hover tak, aby se i ostatní obrázky (po najetí myši a kliku) nahrály do cashe ihned po uploadu stránky.

Je-li to vůbec možné, uvítám jakoukoli radu!
Díky, Tom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.175.–
Antabus0
Newbie
12. 11. 2007   #2
-
0
-

Myslíš aby se po najetí třeba změnilo pozadí odkazu?

#navigace a {

background:url(obrazek1.jpg);
}
#navigace a:hover {
background:url(obrazek2.jpg);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Programujte.com da best page!
Toams D
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 11. 2007   #3
-
0
-

ano, původní obrázek se po najetí myší změní na jiný a po kliknutí také.

díky vyzkouším, nicméně se obávám, že takto není ošetřeno zmíněné nahrání do cashe všech 3 obrázků pro jednotlivý odkaz

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.175.–
mates0
Grafoman
12. 11. 2007   #4
-
0
-

Toams D napsal:
ano, původní obrázek se po najetí myší změní na jiný a po kliknutí také.

díky vyzkouším, nicméně se obávám, že takto není ošetřeno zmíněné nahrání do cashe všech 3 obrázků pro jednotlivý odkaz


Do cache si to snad nahrává prohlížeč a v něm to musí být povoleno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Toams D
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 11. 2007   #5
-
0
-

tak bohuzel nefunguje to
asi jsme se spletli v tom, že já nepotřebuju, aby se změnílo pozadí, ale obrázek samotný se po najetí myší změnil na jiný a po kliknutí také

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.46.–
Antabus0
Newbie
12. 11. 2007   #6
-
0
-

Toams D napsal:
tak bohuzel nefunguje to
asi jsme se spletli v tom, že já nepotřebuju, aby se změnílo pozadí, ale obrázek samotný se po najetí myší změnil na jiný a po kliknutí také



Takto to funguje... když to chceš i po kliknutí tak přidej ještě a:visited.


#navigace a {


background:url(obrazek1.jpg);

}
#navigace a:viseted {

background:url(obrazek2.jpg);

}

#navigace a:hover {

background:url(obrazek3.jpg);

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Programujte.com da best page!
dalaman0
Věrný člen
12. 11. 2007   #7
-
0
-

Oprava:

 #navigace a:visited { ...

:smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.167.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
DeaLer+2
Hero
12. 11. 2007   #8
-
0
-

Ale on chce, aby se změnil obrázek a ne pozadí ... to v CSS nejde a stejně tak nelze ovlivnit cache.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Antabus0
Newbie
12. 11. 2007   #9
-
0
-

To dalaman : Překlep...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Programujte.com da best page!
Antabus0
Newbie
12. 11. 2007   #10
-
0
-

To DeaLer : Já to myslel tak, že by ten obrázek dal jako pozadí DIVu a potom by to fungovalo tak jak on potřebuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Programujte.com da best page!
DeaLer+2
Hero
12. 11. 2007   #11
-
0
-

To Antabus : Myslím, že ne ... nemůže ovlivnit cachování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Petroff0
Věrný člen
17. 11. 2007   #12
-
0
-

Skutečně se hoverové obrázky řeší tak, že se někam umístí (a eventuelně překryjou)
[nebo např. PIXY radí dvojobrázky: normal <=>horní pulka se načte i s tou hoverovou]
Co takhle si udělat trojobrázek, tedy 3 vedle sebe v jednom gifu.
Na pozadí rodičovského prvku uložit NORMAL status 1/3 přičemž a:link bude mít transparentní background.
Stavy hover a active nastavují pozadí u odkazu pomocí x posunu pozice.
[Kvůli chyby u IE6 se doporučuje vše jistit nastavením EXPIRES u obrázků na třeba 30dní]
Taky se dá použít javascript:
new Image.src="http://xxxxx.gif"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Poradte mi prosím... — založil Majox

Prosím poraďte — založil 14 letý kid

Maturita- poraďte prosím — založil Dalibor

PHP Prosím poradte mi... — založil Majox

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý