Skok – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Skok – C / C++ – Fórum – Programujte.comSkok – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Antonidas
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
12. 11. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, potřebuji poradit, jak můžu v kódu C++ preskocit na jiny usek programu např.: z konce funkce "main()" na zacatek - takova smycka. Neco jako v Pascalu goto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Reklama
Reklama
ONDRA0
Newbie
12. 11. 2007   #2
-
0
-

To Antonidas :
Slouží k tomu taky příkaz goto který skočí na daný label. Např:


/*Nekonečná smyčka*/

void main()
{
Zacatek: //label

//nějaký kód

goto Zacatek; //skok
}


Příkaz goto se ale nedoporučuje používat, od toho jsou struktury while, if...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.29.–
Antonidas
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
12. 11. 2007   #3
-
0
-

To ONDRA :
JJ díky, to jsem potřeboval, vždy když mi ten program skončí aby to šlo na začatek kdyby bylo neco spatne a mam am jinou funkci ktera posle na konec pro ukonceni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
don_Dominique0
Super člen
12. 11. 2007   #4
-
0
-

Já osobně nic proti nemam, ale ve škole nás za příkazy skoku skoro věšej. Dočetl sem se o tom i v nějaký literatuře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
ONDRA0
Newbie
12. 11. 2007   #5
-
0
-

Já taky nemám skoro nic proti (když se užívá s mírou), už jenom proto že programuju hlavně v assembleru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.29.–
yaqwsx+9
Posthunter
12. 11. 2007   #6
-
0
-

MYslim,ze daleko je lepsi napsat si f-ci,kterou budes neustale volat.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.111.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
mates0
Grafoman
12. 11. 2007   #7
-
0
-

taky jsem někde četl že skoky v C++ by se měli používat co nejméně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
tmi0
Věrný člen
12. 11. 2007   #8
-
0
-

pro osetrovani zavaznych chyb se v C da pouzit funkce longjmp, ktera se umi zkakat i z funkce do funkce (cilove misto musi ale byt aktivni funkce, tedy takova ktera jeste neskoncila, ve ktere si navic musime pripravit pozici pomoci funkce setjmp). je to tedy takovy vetsi goto. v jazyce C++ se ovsem nepouziva, protoze obsahuje lepsi zpusob osetrovani vyjimek (blok try - catch), a predevsim kdyz skocite pomoci longjmp do jine funkce, NEVOLAJI se destruktory lokalnich objektu, coz celkem vyrazne vadi

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Podobná vlákna

Skok na začátek pole — založil drak

Skok z fce do fce — založil Fcelik

Skoky — založil kafooo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý