Aký linux??? – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aký linux??? – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comAký linux??? – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
13. 11. 2007   #1
-
0
-

aký mi odporúčate linux na Athlon 64 X2 4800, s grafikou GeForce 8600GT a 2Gb RAM???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.39.–
pin2k0
Stálý člen
13. 11. 2007   #2
-
0
-

Jakýkoliv :). Jsi-li začátečník, sáhni po Ubuntu, Mandrivě nebo SUSE, jsi-li pokročilý, sám si vyber :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Earl Cash0
Věrný člen
13. 11. 2007   #3
-
0
-

rekl bych ze hw pri vyberu distribuce nehraje zrovna hlavni roli :-D

ja docela obstojne rozjel Kubuntu na svem AMD DURON 700Mhz, 256MB RAM, GeForce 4 mx 440 :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
mates0
Grafoman
13. 11. 2007   #4
-
0
-

Na tomhle rozjedeš cokoliv. Pokud seš začátečník tak Ubuntu, SUSE, Mandriva. Pokud ne což pochybujji a ceš vymáčknmout z toho co nejvíc -> Gentoo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Colpik0
Super člen
14. 11. 2007   #5
-
0
-

Rozhodně Ubuntu, ať seš cokoliv :smile1:. Ne, vážně, Ubuntu je dobré prakticky pro všechny, nejen pro začátečníky. Nebo zkus Debian (trochu složitější, než Ubuntu, které je na něm postavené, ale fakt jen krapet). Nechci tu rozpoutávat trapné flamy, ale udělej pro mě něco, a po SuSE (a openSUSE) nesahej...

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.124.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
mates0
Grafoman
14. 11. 2007   #6
-
0
-

To Colpik : Proč ne SUSE/openSUSE??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
yaqwsx+9
Posthunter
14. 11. 2007   #7
-
0
-

TAky nevim proc,jsem uspesny uzivatel,a navic verze 10.3 je fakt extra rychle....A to mam jen 0,25vykonu tveho PC......

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
mates0
Grafoman
14. 11. 2007   #8
-
0
-

yaqwsx napsal:
10.3 je fakt extra rychle


Nevim jestli extra, ale je rychlejší než předchozí verze. :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
yaqwsx+9
Posthunter
14. 11. 2007   #9
-
0
-

To mates : NO na me sesteve je rozdil velky,odhaduju,ze je to minimalne 2x rychlejsi....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.66.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
mates0
Grafoman
14. 11. 2007   #10
-
0
-

To yaqwsx : Tak to pak jo. Já zkoušel Live verzi a jelo to docela svižně, ale takový zrychlení zas ne ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Colpik0
Super člen
14. 11. 2007   #11
-
0
-

mates napsal:
To Colpik : Proč ne SUSE/openSUSE??


Tak přesně touhle otázkou obvykle začínají flamy :smile1:... Odpovím takhle: Zkus si srovnat filozofii Novellu se Stallmanovou myšlenkou a nelekni se toho rozdílu. Proboha lidi, podporujte svobodné projekty a ne nějaké zkomerčněné paskvily.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.124.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
tmi0
Věrný člen
14. 11. 2007   #12
-
0
-

To yaqwsx : i tak mas porad zrychleni linearni, a to neni nic moc) kdyby to bylo exponencialne rychlejsi, to bych koukal

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
mr.Crow
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
14. 11. 2007   #13
-
0
-

pokud tě nezajímá filosofie vyvýjející firmy, doporučuju ti nové openSUSE 10.3, mně se používá ze všech distribucí nejlíp - z ubuntu, mandrivy, slackware (ten je na druhém místě), Gentoo, Debianu a nějakých live distribucí...

<a href="http://disposed.xf.cz/wordpress/tag/opensuse/"></a>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
Earl Cash0
Věrný člen
14. 11. 2007   #14
-
0
-

taky mi nevyhovuje openSuse mel jsem ho sice kratce ale nedalo se to srovnat s Kubuntu. ale musim uznat ze mit v nabidce "start" barvu meniciho chameleona je fakt cool :) Momentalne jedu na Debianu a jsem jakztakz spokojeny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
mates0
Grafoman
15. 11. 2007   #15
-
0
-

Colpik napsal:

mates napsal:
To Colpik : Proč ne SUSE/openSUSE??


Tak přesně touhle otázkou obvykle začínají flamy :smile1:... Odpovím takhle: Zkus si srovnat filozofii Novellu se Stallmanovou myšlenkou a nelekni se toho rozdílu. Proboha lidi, podporujte svobodné projekty a ne nějaké zkomerčněné paskvily.


Nebudem tu flamovat :-D, ale ten rozdíl ve filozifii těch firem je, ale to jí na funkčnosti nebo něčem jiném neubírá. Mnohdy převyšuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
16. 11. 2007   #16
-
0
-

rozhodol som sa pre mandrivu 2008, no dost mi vadi ze krd chcem pouzit na napisanie cisla tlacitka pri num locku tak mi zacne presuvat kurzor ako by to bola mys... :(
neviete kde sa to da zmenit aby to bolo normalne???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.39.–
tmi0
Věrný člen
16. 11. 2007   #17
-
0
-

jo tohle se mi u mandrivy stalo kdyz sem si hral se svetylkama ledek... ovsem ted uz mandrivu radeji nepouzivam po zkusenostech s upgradovanim glibc a unsufficient RTLD(GNU_HASH)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
18. 11. 2007   #18
-
0
-

a opravil si to???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.39.–
tmi0
Věrný člen
21. 11. 2007   #19
-
0
-

jo, presne nevim, trochu mi to blblo protze jsem v etc/X11/xorg.conf nemel compose:rwin nebo neco takovyho v sekci input, a to s hybajicim kurzorem se my myslim stavalo jen pri vypnutem num-locku, navic pri tom vyskakovalo nejaky okno... ale mandrivu uz nepouzivam... protoze pri zminovanem upgradu mi dosla trpelivost a i pres 20 zavislosti na glibc jsem ji pres urmp preupgradoval a psalo to hlasky o malfunctioningu tak jsem se na to vy*... mandriva je fujky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
24. 11. 2007   #20
-
0
-

Šmarjá lidi každá distribuce je svá, má své pojetí a ruzní lidé jsou blíže nakloněni k té či oné ... Nicméně pokuď jsi úplný začátečník v linuxu ... Doporučuji Suse nebo mandrivu ... tyto dva linuxy si spousty věcí udělají sami ... maximálně mají vytvořená tzv.: Klikátka ... Pokud budeš mít o linux zájem ... zjistíš, že ti tyto nevyhovují a přejdeš na jinou distribuci .. a teprve uvidíš svobodu linuxu ... Já jsem tímto způsobem, nicméně z ubunty došel k slackwaru ... a celkem spokojeně ho využívám .. i když někdy mně vytáčí :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.118.–
_k_
Duch
24. 11. 2007   #21
-
0
-

Colpik napsal:

mates napsal:
To Colpik : Proč ne SUSE/openSUSE??


Tak přesně touhle otázkou obvykle začínají flamy :smile1:... Odpovím takhle: Zkus si srovnat filozofii Novellu se Stallmanovou myšlenkou a nelekni se toho rozdílu. Proboha lidi, podporujte svobodné projekty a ne nějaké zkomerčněné paskvily.


... tak toto neznasam. Tie patentove dohody (ak to myslis) nemaju s openSuSE nic spolocne. openSuSE je financovny Novellom, a z _casti_ aj vyvijany, ale je coraz viac komunitny projekt (prave pre to bol vytvoreny). A ziadne patentove dohody sa na openSuSE NEVZTAHUJU.

"...zkomerčněné paskvily." - Vies si predstavit, kde by bol Linux (kernel) bez firiem ako Novell/Red Hat/IBM... (prekliaty komercny americky burzoazisti...) a nemyslim po user-friendly stranke ? Doteraz by to bol projekt, na ktorom by robila max. 100-ka ludi a stale by to bola len taka "lepsia beta" a hovorili by sme si:"Nevadi, za mesiac je tu GNU/Hurd" ;) Tieto firmy zarabaju tazke prachy, a tazke prachy aj vrazju do vyvoja a to posuva Linux vpred (kolko vyvojarov jadra robi pre niektoru z hore uvedenych firiem a su za to slusne plateny ?). Uznavam ze su aj nezavisli vyvojari, ale kto urobi viac roboty: ten ktory je za hackovanie kernelu plateny alebo ten co to robi vo volnaom case ked pride domov z roboty a na dve hodinky si sadne za dajaky zdrojak...

Nehovorim ze s praktikami Novellu suhlasim, ani mne sa nepacia, ale za to ze spravili dajaku blbost, ktora s opeSuSE zas az tak vela spolocneho nema, odradzovat novych userov od velmi dobrej pohodlnej a modernej distribucie je jednoducho trapne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
24. 11. 2007   #22
-
0
-

Šmrja lidi. Klídek! Nebo Vám to tu zamknu :smile5: Ale předtím přiložím do ohně!!

To Johny : Rozhodně doporučuju Windows Vista :smile20:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
mates0
Grafoman
28. 11. 2007   #23
-
0
-

To _k_ : to je přesně ono. většina lidí vidí smlouvu MS<->Novell a hned je novell špatnej. Ta dohoda se mi taky zrovna taky nelíbí, ale imho novell by to nedělal pro nic za nic a opensuse s tim fakt nemá nic společného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
technik160
Newbie
1. 1. 2009   #24
-
0
-

zacni ubuntu a ked budes pomerne dobre ovladat terminal tak sa hod na debian. Vlastna skusenost debian je super alebo zacni rovno na debiane ako ja sice to bude boj ale potom tie skusenosti stoja za to. Ked tak je tu google.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Aky Firewall??? — založil laco797

Aky tablet — založil DuDo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý