Chyba při přehrávání zvuku v pymedia – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba při přehrávání zvuku v pymedia – Python – Fórum – Programujte.comChyba při přehrávání zvuku v pymedia – Python – Fórum – Programujte.com

 

vojtano_k0
Návštěvník
14. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím a pozdravuju.
Mám menší problém s pymedia a přehráváním mp3. Použil jsem kód z Blujackerova článku http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007022402-jak-na-zvuky-v-pythonu (všechny pravidla ohledně umístění písničky ve stejném adresáři jako je program jsem dodržel, žádný strach). Ale pokud chci tento "přehrávač" spustit, vyhodí mi to chybu:



Traceback (most recent call last):
File "C:\Documents and Settings\Vojta\Plocha\prehravac.py", line 2, in ?
pisnicka=pymedia.Player()
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Player'


Z toho jsem pochopil, že je někd chyba. Proto jsem si zkusil na interaktivní řádce napsat help(pymedia) a ejhle! Žádná komponenta player, na kterou se odkazuje kód nejni. Mám verzi pymedia-1.3.5, python24. Předem díky za každou radu, jak z téhle šlamastyky ven....
Vojtěch

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.55.–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
14. 11. 2007   #2
-
0
-

napadá mě, nejmenuje se ten soubor, který spouštíš pymedia.py?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
vojtano_k0
Návštěvník
14. 11. 2007   #3
-
0
-

nené, jmenuje se prehravac.py. MP3 soubor se jmenuje 04.mp3. Všechno jsem dodržel, tak nevím, proč mi to nejde :-( BTW: co máš za verzi pymedia? Jestli to není tím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.55.–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
geon0
Grafoman
14. 11. 2007   #4
-
0
-

Dej sem komplet výpis pracovního adresáře + komplet celý kod, který to dělá, nebo nějaké funkční demo.
P.S. Plocha není nejlepší místo pro programy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
vojtano_k0
Návštěvník
15. 11. 2007   #5
-
0
-

Tááákže. Opravdu neprogramuju na ploše. 6e je to blbost, na to jsem přišel již dávno ;-) Jinak zde je výpis složky i s cestou:



C:\python>dir
Svazek v jednotce C nemá žádnou jmenovku.
Sériové číslo svazku je 444E-B7F6.

Výpis adresáře C:\python

15.11.2007 14:22 <DIR> .
15.11.2007 14:22 <DIR> ..
14.11.2007 20:55 106 prehravac.py
09.12.2006 17:43 2 702 115 04.mp3
2 souborů, 2 702 221 bajtů
Adresářů: 2, Volných bajtů: 4 065 984 512


A zde je kód, který jsem použil:



import pymedia
pisnicka=pymedia.Player()
pisnicka.start()
pisnicka.startPlayback('04.mp3')


A zde je celá chyba při poklepání myší na prehravac.py:



Traceback (most recent call last):
File "C:\python\prehravac.py", line 2, in ?
pisnicka=pymedia.Player()
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Player'
>>>


A teď, babo raď.. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.55.–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 11. 2007   #6
-
0
-

ještě postni



dir(pymedia)

Možná že jsi kdysi dávno vytvořil soubor s názvem pymedia a ten ted importujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
vojtano_k0
Návštěvník
15. 11. 2007   #7
-
0
-



>>> dir(pymedia)
Traceback (most recent call last):
File "<stdin>", line 1, in ?
NameError: name 'pymedia' is not defined

Nene, asi před týdnem jsem celý systém reinstaloval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.55.–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 11. 2007   #8
-
0
-

jestliže ti to píše tohle:



>>> dir(pymedia)

Traceback (most recent call last):

File "<stdin>", line 1, in ?

po tom co importujes pymedia, by chyba měla vyskočit už při import pymedia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
15. 11. 2007   #9
-
0
-

vojtano_k napsal:
Tááákže. Opravdu neprogramuju na ploše. 6e je to blbost, na to jsem přišel již dávno ;-)



aspon nelži:
Traceback (most recent call last):


File "C:\Documents and Settings\Vojta\Plocha\prehravac.py", line 2, in ?

pisnicka=pymedia.Player()

AttributeError: 'module' object has no attribute 'Player'



Mám pocit, že klikáš na soubor na ploše a ne v c:\python. JPokud ne, tak jak správně napsal Blujacker, jsi kdysi asi vytvořil nějaký pymedia.py a ten ted importueš. Zkus prohledat celý disk (halvně vše co je v PATH), jestli tam tenhle soubor není. Pokud je, tak smazat, měl by být jen někde v site-packages.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
vojtano_k0
Návštěvník
15. 11. 2007   #10
-
0
-

Opravdu není. To s tou plochou.. to promiň. Ale celý systém jsem reinstaloval cca před týdnem.Opravdu nikde není pymedia.py.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.129.55.–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
pawlik0
Grafoman
16. 11. 2007   #11
-
0
-

V normálních podmínkách, správně nainstalováno, btw Python 2.4, nevim verzi pymedia, by to mělo dělat:

>>> import pymedia

>>> dir(pymedia)
['Player', '__all__', '__builtins__', '__doc__', '__file__', '__name__', '__path__', '__version__', 'audio', 'getMetaData', 'meta', 'muxer', 'player','removable', 'video']
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
16. 11. 2007   #12
-
0
-

>>> import pymedia

>>> pymedia.__version__
'1.3.7.0'
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Přehrávání zvuku — založil Noneus

Přehrávání zvuku MIDI — založil Stansa

Chyba pri hladani v DB — založil Tayson

Chyba při stahování — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý