RunTimeError – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

RunTimeError – Python – Fórum – Programujte.comRunTimeError – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
27. 5. 2006   #1
-
0
-

Už se někdo z vás někdy setkal za běhu programu s chybou RunTimeError?? Ten program je map editor pro jednu hru. Mapa se vytvříš naklikáním spoustu obrázků vedle sebe.(Asi 3000) Možná jich tolik python nezvládne?? Anebo je možné že python nezvládne seznam o délce 6000??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Reklama
Reklama
geon0
Grafoman
28. 5. 2006   #2
-
0
-

10 000 kolecek - chvíli to trvá, ale jde to. Takže v množství to asi není:

from Tkinter import *

import random

barvy=["red","green","yellow", "blue"]

def kolo():
barva=random.choice(barvy)
y=random.randint(0,480)
x=random.randint(0,640)
return (x,y,x+5,y+5),barva


hlavni=Tk()

platno = Canvas(hlavni, width=640, height=480)
platno.pack()
seznam=[]

for i in range(10000):
souradnice,barva=kolo()
kolecko=platno.create_oval(souradnice, fill=barva)
seznam.append(kolecko)


print seznam
hlavni.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
28. 5. 2006   #3
-
0
-

máš pravdu,tím to nebylo... bylo to tím, že pred každým vykreslením obrázku jsem ho otevřel:



vykreslit(x,y,co):
obsah=ImageTk.PhotoImage(Image.open(co))
platno.create_image(x,y,image=obsah)
vykreslit(200,200,'hrdina.bmp')
vykreslit(200,220,'hrdina2.bmp')
...

teď to funguje bezvadně, protože já každej obrázek otvírám jenom na začátku...
Díky :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý