Listbox – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Listbox – Visual Basic – Fórum – Programujte.comListbox – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Synek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,

mám jeden listbox, ve kterém chci udělat sloupce, do kterých pak vložím data, která mám uložena v poli.
př.
Alois 1454448 aldfjl
Pepa 4545454 afdasd
Hynek 458778 addfdfds

Můžete někdo poradit?

PS: taky bych potřeboval poradit jak vytvořím nový soubor - xxxx.txt

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.156.–
Reklama
Reklama
jkonopasek0
Návštěvník
17. 11. 2007   #2
-
0
-

ListBox má vlastnost Columns, která určuje počet sloupců seznamu

Columns = 0 znamená jeden sloupec (předdefinovaná hodnota)
Columns = 1 dva sloupce apod.

Pokud je Columns > 0, pak je třeba pro zápis zápis do ListBox používat index
ListBox1.AddItem text, index

------------------------------

Pokud má být xxxx.txt "klasický" textový soubor, pak jeho vytvoření je

1_a. otevření pro výstup
Open "C:\....\xxxx.txt" for Output as #1
1_b. otevření pro prodloužení již existujícího souboru
Open "C:\....\xxxx.txt" for Append as #1
2_a. zápis do souboru
Print #1, řetězec
2_b. formátovaný zápis do souboru
Write #1, řetězec
3. uzavření souboru
Close #1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
Synek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 11. 2007   #3
-
0
-

Ať to píšu jak to píšu, prostě mě to nejede...

columns mam nastaven na 3, ale nejede mi to...

pls, pomozte....tento příkaz mě prostě nejede:
List1.AddItem (pole(aa, 1), 0)
List1.AddItem (pole(aa, 2), 1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.156.–
jkonopasek0
Návštěvník
23. 11. 2007   #4
-
0
-

Stejný problém, ale něco jsem našel na
http://www.freevbcode.com/source/listboxcolumns.zip

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
jkonopasek0
Návštěvník
23. 11. 2007   #5
-
0
-

Ještě pěknější věc jsem našel na PSCode.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

ListBox C# — založil ListBox C#

Listbox HELP — založil Ghafan

C# listbox sloupce — založil crash

ListBox WPF — založil Zed_1

Listbox dynamicky — založil oxidián

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý