C# spuštění programu *.EXE – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# spuštění programu *.EXE – .NET – Fórum – Programujte.comC# spuštění programu *.EXE – .NET – Fórum – Programujte.com

 

ospaly.stanislav0
Návštěvník
17. 11. 2007   #1
-
0
-

Pořeboval bych vědět, jak udělám toto:


Když se v programu např. program1.exe stitskne tlačítko s názvem Další, tak se spustí program program2.exe


Moc díky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
DeaLer+2
Hero
17. 11. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
ospaly.stanislav0
Návštěvník
17. 11. 2007   #3
-
0
-

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
DeaLer+2
Hero
17. 11. 2007   #4
-
0
-

To ospaly.stanislav : Ale teď koukám, že ses na podobnou věc sám už jednou ptal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
23. 11. 2007   #5
-
0
-

Zase jedna z mojich blbých otázok, ale mám kód

/*

* Created by SharpDevelop.
* User: Dev1lko
* Date: 23. 11. 2007
* Time: 8:41
*
* To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
*/

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Drawing;
using System.Windows.Forms;

namespace win32
{
/// <summary>
/// Description of MainForm.
/// </summary>
public partial class MainForm : Form
{
public MainForm()
{
Process myprocess = new Process();
}

void Label1Click(object sender, EventArgs e)
{
label2.Visible = false;
button1.Visible = true;
button2.Visible = true;
MessageBox.Show("T-Tech Security Active je antivírusový program vytvorený spoločnosťou T-Tech Slovakia. Program dokáže odhaliť vírus Kaligula ktorý je veľmi nebezpečný pre počítače z OS Windows. V budúcnosti pribudne aj ochrana pred mnohýmy inými vírusmi. Program T-Tech Security Active je dobrý aj vo vyvarovaní sa pred vírusmy a nemal by chýbať v žiadnom počítači z OS Windows.");
}

void Button1Click(object sender, EventArgs e)
{
MessageBox.Show("Prepáčte, ale táto verzia programu nieje kompaktibilná z vaším operčným systémom!");
}



void Button2Click(object sender, EventArgs e)
{
Application.Exit();
}

void Label2Click(object sender, EventArgs e)
{

}
}
}


A vypisuje mi to chybu práve u toho
Process myprocess = new Process();

A neviem prečo potrebujem práve to isté čo ospaly.stanislav. Kliknem na tlačítko Button1 a chcem aby sa spustil program install.exe lenže najprv musím použiť
Process.Start = "install.exe";
lenže mi vypisuje chybu že Process neexistuje, ak ho utvorím:
Process myprocess = new Process();
tak mi vyhodí chybu

Build started.
Compiling win32
C:\Documents and Settings\Dev1lko\My Documents\SharpDevelop Projects\win32\win32\MainForm.cs(24,4) : Error CS0246: The type or namespace name 'Process' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
C:\Documents and Settings\Dev1lko\My Documents\SharpDevelop Projects\win32\win32\MainForm.cs(24,28) : Error CS0246: The type or namespace name 'Process' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
Build finished successfully.

že my chýba assembly. Pls. help.

Čerpal som z http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/e8zac0ca.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
23. 11. 2007   #6
-
0
-

To w3q : Člověče, ty mi dáváš zabrat. Mohl by ses konečně naučit základy jazyka a naučit se používat google. To furt budem řešit, jak nareferencovat assembly (tady není třeba) a jak se odkázat na používané jmenné prostory?

Takže prostě použij plnej název třídy System.Diagnostics.Process a nebo si na začátek přidej

using System.Diagnostics;

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
silent0
Stálý člen
5. 12. 2011   #7
-
0
-

Nechci zakladat temu, ale mam podobnejsi problem, namespace mam, exe mam taky u binarky ale i tak mi to vypise soubor nebyl nalezen a spadne program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
14. 12. 2011   #8
-
0
-

#7 silent
Tady není co řešit, neprozradil jsi ani text chybové zprávy, nic. Pravděpodobně máš špatnou cestu, nebo aplikace nemá oprávnění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jirka Krumpl
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 7. 2013   #9
-
0
-

#1 ospaly.stanislav
Čau vím že je to 6 let starý :D ale kdyby náhodou někdo šel kolem tak ať ví jak na to. Když zmáčkneš tlačítko další tak tam dej příkaz: Close("program1.exe"); a hned pod to dej

Process.Start("program2.exe");

Způsobí to, že, když zmáčkneš tlačítko tak to zavře tenhle program a spustí to jiný.

+ musíš úplně nahorů přidat: using System.Diagnostic;

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.245.–
Matěj Andrle
~ Anonymní uživatel
1347 příspěvků
20. 7. 2013   #10
-
0
-

#9 Jirka Krumpl
Mnohem lepší je přistupovat k instanci třídy Process...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
29. 7. 2013   #11
-
0
-

Tym ze on neexituje znamena to ze ho vobec nepozna a nevie co ma spustat. Ked chces spustat "program2.exe" musis mu nadefinovat cestu s kadial sa ma spustat "program2.exe" a to mozes dvoma sposobmi:
- nadefinujes mu cestu(kde sa nachadza ten "program2.exe") pre "PATH" v enviromental viaribales  
-"program2.exe" nakopirujes do spustacieho priecinka a pouzijes na to 
 

private static string filePath = Path.GetDirectoryName(System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly().Location) + "\program2.exe";

a potom to mozes spustat jako proces 

.
.
.
Process.Start = filePath;
.
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
calm down and google it ;)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý