Double border in IE – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Double border in IE – CSS – Fórum – Programujte.comDouble border in IE – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
meloun
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 11. 2007   #1
-
0
-

pri pouziti border:double sem vysledoval nasledujici:

FF, opera : barva ramecku, pozadi boxu, barva ramecku
IE: barva ramecku, pruhledna, barva ramecku

je to tak? lze to nejak pro IE obejit? nejaky hack... dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
Reklama
Reklama
Petroff0
Věrný člen
18. 11. 2007   #2
-
0
-

To si nemyslím. Nedovedu si představit hack který by ovlivnil interní algoritmus.
(jednou jsem to řešil a nakonec to zabalil)
Dá se to použít s jednotným výsledkem pouze je-li okolí i vnitřek stejné barvy.
Anebo překrýt 1 box druhým s abs.pozicí => 2 divy quli dvojité linky......

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
meloun
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 11. 2007   #3
-
0
-

To Petroff : jj asi mas pravdu, dost sem googlil a nenasel sel ani moc stiznosti natoz reseni na tuhle "IE vychytavku". Chjo...takze je to tak jak pisu? to je pekne v hajoi, no nic, IEckari budou u me bez ramecku howgh!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.47.–
Petroff0
Věrný člen
19. 11. 2007   #4
-
0
-

Podívej se na http://www.cssplay.co.uk/boxes/border_error
IE si to zkrátka dělá po svém - ne že by to dělal špatně, ale měl by v nové verzi disponovat možností vypnout režim kompability (jak už to ostatně dělá od IE6 pomocí DOCTYPE) i pro nestandardní vykreslování právě takových "maličkostí" jako bordery, hr a další
(bohužel ten pomyslný seznam prvků/css vlastností s odlišným vzhledem v různých prohlížečích je pěkně dlouhý, zajímalo by mě, ??? jestli se někde na webu nevyskytuje ???- ušetřilo by to dlouhé chvíle strávené u Googlu.

Emulace průhledných borderů pro starší IE (6,5): http://www.cssplay.co.uk/boxes/transparent_borders.html
Další:
http://www.cssplay.co.uk/boxes/outside.html
http://www.cssplay.co.uk/boxes/plus.html
http://www.cssplay.co.uk/boxes/chunky.html

Myslím že s tím dvojitým okrajem FF,IE6,IE7 (zkoušel jsem to) problém nemusí mít, záleží na správném nastavení background
Zkus tento kód - mě zobrazuje normálně modrý rámeček na žlutém pozadí:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs"/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
<title>FUNGUJE ?</title>
<style type="text/css">
body {text-align:center; background:#DDD; font: bold xx-large/8em monospace }
</style>
</head>
<body>
<div style="margin: 1em auto; border:7px double blue; background:yellow"> LEVY </div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
21. 11. 2007   #5
-
0
-

Trochu jsem se ukvapil ohledně toho dvojitého rámečku - toto je konečné zjištění:
Pokud má prvek v IE layout (viz: http://onhavinglayout.fwpf-webdesign.de/hack_management/
http://onhavinglayout.fwpf-webdesign.de/hack_management/)
řídí si vykreslování sám a nastaví rámečku průhlednost .
V opačném případě má pozadí rámečku barvu backgroundu prvku.
>>> http://www.brunildo.org/test/BackgroundBorderLayout.html <<<závěry potvrzeny - platí i pro další typy rámečků (dotted)
Stručnější verze (vysvětlující podstatu layoutu):
http://www.satzansatz.de/cssd/onhavinglayout.html http://www.satzansatz.de/cssd/onhavinglayout.html
Prvky které mají layout defaultně (tj.nelze zresetovat):
* <html> (ve standardním módu), <body>
* <table>, <tr>, <th>, <td>
* <img>
* <hr>
* <input>, <button>, <select>, <textarea>, <fieldset>, <legend>
* <iframe>, <embed>, <object>, <applet>
* <marquee>
(z této skupiny jsem použil img)
V ukázce pro IE7 http://exstream.atlasweb.cz/library/doubleborder_iebug.html řeším:
- důsledky tohoto mechanismu pro základní typy bloků (+obrázky)
- konstrukci umožňující se průhlednosti vyhnout(pokud layout u prvku nelze odstranit
- a jako vedlejší produkt čtyřnásobný rámeček

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Border — založil bugisoft

Border nefunguje — založil to_jsem_ja

Border u iframe — založil Jakub

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý