To geon : Dakujem, velmi pekne geon. Funguje to skvele, za premennu Riadok mi dosadi počet riadkov. Takže toto by sme mali :) Tak teraz ešte sa musím potrápiť s tým zapisom do nového riadku, bo keď dám sposob prístupu k súboru "a" , tak vyhodí chybu. A keď dám "r", tak zas nemože zapísať údaje. Ale každopádne dakujem. Kod som dal takto nejak:
nazov='Historia.txt'
subor=open(nazov,'a')
radku=0
for line in subor:
radku=radku+1
vstup=raw_input('Zadaj svoje meno: ')+(' : ')+(str(vysledok.count(1)))
subor.write(vstup)
print radku
subor.close()
Nechcem všetko aby niekto za mna spravil, takže ak chcem už vela, tak ma pošlite :D
To Blujacker: Diki moc aj tebe, už to ide.
Ku dnešnemu dnu, 23.11, som dosiel k zaujímavému poznatku a neviem si ho vysvetlit. Stále je to o tom, že chcem na určitý riadok zapísať údaje. Chcel som to pomocou zistenia počtu riadkov a následne zapísaním dát na nasledujúci riadok. Žial, nenašiel som žiadnu funkciu, ktorej by mohlo byť parametrom určité čisle pre daný riadok v súbore. Ako som tak skúšal a skušal, som natrafil však na zaujímavý fakt. Pri zápise:
subor=file('Historia.txt','a')
zapis=raw_input('Zadajte svoje meno: ')+(' : ')+(str(vysledok.count(1)))
subor.writelines(zapis)
subor.close()
Na začiatku vytvorí súbor, ak ho uz nemáme a my ho nemáme. Lahšie na vysvetlenie pre mna. Prebehne celý program, vypýta si potrebné vstupy od uzivatela a zapiše ich do prveho riadku. Pri dalšom prebehnutí si znova vypýta potrebne vstupy a zapíše ich do toho isteho riadku ako predchádzajúce údaje. A takto sa to opakuje, a to ja nechcem. Lenže, ak si medzi prvým a druhym spustením programu otvorim textový súbor, kam sa ukladajú údaje a dopíšem tam hocičo, či už do nového riadku, alebo za už zapisané údaje a uložim to, tak pri nasledujúcom spustení programu mi dáta zapíše do nového riadku. A vobec nechapem prečo. Toto by sa možno dalo aj nejak na prospech využiť. Vie mi to niekto aspon vysvetliť? Ďakujem :)