Problémový float blok v IE – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problémový float blok v IE – CSS – Fórum – Programujte.comProblémový float blok v IE – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petroff0
Věrný člen
19. 11. 2007   #1
-
0
-

2 DIVy (normální + plovoucí):
Mám nastavené stejné horní okraje ale funguje to pouze ve FF
(IE nastaví nulu místo 1em )

Statický blok #textCentr je vycentrovaný (margin:auto) ale opět jen ve FF.
(IE centruje v prostoru vymezeném levým okrajem a r-FLOAT divem)

Napadají mě jen (zřejmě zbytečně) komplikovaná řešení



#divFloatR {
float:right; /* plovouci vpravo */
display:inline;
margin: 1em; /* všechny ve stejné výšce, 1em od kraje */
width: 300px;
height: 300px;
}
#textCentr {
margin: 1em auto; /* všechny ve stejné výšce, doprostred */
width:300px;
}

<body>

<div id="divFloatR">
PRAVY
</div>

<div id="textCentr">
<p>............</p>
</div>

</body>

Ukázka (obsahuje navíc ve stylech barvy,rámečky - nemající vliv na výsledek):

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Reklama
Reklama
Khamos0
Newbie
3. 1. 2008   #2
-
0
-

Nějak jsem nepochopil, co přesně chceš, ale pokud chceš mít statický blok vycentrovaný i v IE, musíš to celé ještě obalit do další divu, který bude mít vlastnosti text-align: center;.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.65.–
Petroff0
Věrný člen
5. 1. 2008   #3
-
0
-

To Khamos :
Potřebuji, aby vzhled = přesné rozmístění těch dvou bloků bylo ve FF, IE7 a Opeře shodné.
Správné je to, které mi zobrazuje Firefox:
> (1) statický blok je vycentrovaný (vodorovně) v OKNĚ
> (2) vertikálně jsou oba bloky nahoře zarovnané ve vzdálenosti 1em od horního okraje okna

!!! Opera a IE7 mi zruší nahoře mezeru u pravého plovoucího bloku (je ve vzdálenosti 0em od horního okraje okna)

!!! A IE7 navíc statický blok necentruje v okně, ale v prostoru mezi levým okrajem okna a levou hranou toho pravého bloku.

Zobraz si tu ukázku ve všech třech browserech a nějak to pochopíš.
Jestli znáš nějakou jednoduchou úpravu kódu , uveď ho pls celý (dyť jsou to 2-3 divy), díky.

P.S. Oba bloky mají určenou šířku, zatímco šířka body (= obalu) známá není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý