C nebo C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C nebo C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comC nebo C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ospaly.stanislav0
Návštěvník
19. 11. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den.

Chtěl jsem se zeptat. Chci se naučit programovat. V jakém jazyce je to lepší??? V C nebo v C++???


Chtěl bych se učit to, co je moderní programovací jazyk, a který bude moderní i za 10 nebo 20 let.
Je jedno jestli bude složitý nebo těžký.


Tak který??? C nebo C++?????? Poradte pls...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
19. 11. 2007   #2
-
0
-

To ospaly.stanislav :
Mno:
a) C++ asi nikdy nebude nemoderním jazykem
b) Těžký to teda fakt je, dokonce nepochybím, když použiju slovo hardcore :D

Jinak, C++ je nástavba C, něco jako ve hrách datadisk. Můžeš hrát bez něj, ale přeci jen je lepší hrát s ním ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
w3q0
Věrný člen
19. 11. 2007   #3
-
0
-

ospaly.stanislav napsal:
Dobrý den.

Chtěl jsem se zeptat. Chci se naučit programovat. V jakém jazyce je to lepší??? V C nebo v C++???


Chtěl bych se učit to, co je moderní programovací jazyk, a který bude moderní i za 10 nebo 20 let.
Je jedno jestli bude složitý nebo těžký.


Tak který??? C nebo C++?????? Poradte pls...

C++ ako už bolo povedané bude moderný a je to "datadisk" C. To znamená, uč sa C++, veď v ňom môžeš použiť veci z C.C++ je OOP(Objektovo orientovaný programovací jazyk==proste niečo vyššie ako C) a preto je jednoznačne ťažší, ale aj použiteľnejší. Povedzme že máš 2 možnosti:[seznam]1.Začať z ľahším C a prejsť k ťažšiemu C++
2.Začat z ťažšším C++ a C by potom mala byť prechádzka ružovým sadom(aj keď nechápem, načo by si sa učil C ak by si vedel C++)[/seznam]

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
bukaj0
Věrný člen
19. 11. 2007   #4
-
0
-

ospaly.stanislav
Chci se naučit programovat. V jakém jazyce je to lepší??? V C nebo v C++???
Nevím, ale zrovna C či jeho nadstavbu (pro hráče, jak již bylo řečeno, datadisk) C++ bych pro "učení se" nedoporučoval. Jelikož jsou to jazyky se statickým typováním, jsou kompilované, a pro začátečníky velice náchylné k chybám.

Chtěl bych se učit to, co je moderní programovací jazyk, a který bude moderní i za 10 nebo 20 let.
Jazyk je jen prostředek k vyjádření algoritmu, stejně jako lidská řeč k vyjádření myšlenek. Je jedno, jaký jazyk bude tvou "mateřštinou", další se můžeš vždycky doučit. Když se naučíš mluvit (programovat) a budeš trénovat (prostě to chce praxi), pak naučit se novou řeč (jazyk) je už jen o slovíčkách a gramatice (syntaxi (slovosledu)).

Doporučoval bych ti začít s nějakým jednoduchým programovacím jazykem, který disponuje větší mírou abstrakce než zrovna jazyky z rodiny Cé a jenž budeš moci využít v praxi. Pro webové aplikace bych tedy řekl, že PHP by nemělo být špatnou volbou. A pokud jde o grafické aplikace, tak Python - jednoduchá syntaxe, dobré knihovny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
w3q0
Věrný člen
20. 11. 2007   #5
-
0
-

Ja som začal Pythonom, to je pravda, ale venoval som sa mu asi mesiac a prešiel som na C#. Trochu zmena ale čo už, a potom som začal C++ a tu som aj ostal, robím v C# a C++ a na Python som už aj zabudol, ešte niekedy niekomu poradím v jednoduchých veciach v Pythone, ale už to nieje nič moc. Ja som ale toho názoru, že keď sa naučíte niečo tažšie(síce to bude dlhšie trvať) tak ťo lahšie už pôjde samo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Smurffy0
Newbie
20. 11. 2007   #6
-
0
-

w3q: a nie je jednoduchsie zacat lahsim a postupne prejst na tazsie? Predsalen si takto usetris kopu casu a hlavne nervov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.157.–
w3q0
Věrný člen
20. 11. 2007   #7
-
0
-

ok, a je to tu, fire :D keď to berieš vážne, a nechceš programovať iba zo srandy, myslím si že to bude časovo rovnako náročné. a čo sa nervov týka, ak ti niečo nejde, je jedno či to je v Pythone alebo v C++ proste ti to nejde a máš nervy, a ak ti to ide, nieje čo riešiť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Smurffy0
Newbie
20. 11. 2007   #8
-
0
-

Vsak ja s tebou v podstate suhlasim. Len sa mi nepacila ta veta :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.157.–
tmi0
Věrný člen
21. 11. 2007   #9
-
0
-

C++ je vicemene dialekt C. C++ se od C lisi predevsim silnejsi typovou kontrolou (coz ti je zpocatku celkem jedno)) a trochu jinou knihovnou/programovacim stylem. takze syntaxe, operatory atd. jsou pro oba jazyky vicemene stejne.
a na zacatek nauceni se programovani ten python asi neni spatnej, ale rekl bych ze lepsi je zacit s C, diky kteremu se vic naucis rozumet pocitaci a fungovani programu. pak zjistis ze v C++/pythonu se programuje rychleji, a diky zkusenotem z Cecka nebudes sekat tolik chyb. ja zacal s Ceckem a kdyz sem se poprvy dostal k pythonu (a neznal principy jeho fungovani), celkem sem kulil oci... kdyz by jsi si zvyknul na volne pythonovske typovani, pak by se pri psani v C mohli stat osklive veci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Jeyekomon0
Stálý člen
22. 11. 2007   #10
-
0
-

To bukaj :
"Jelikož jsou to jazyky se statickým typováním, jsou kompilované, a pro začátečníky velice náchylné k chybám. "
Mohl bys prosimte trochu vysvetlit, co to priblizne znamena??
Jeste se moc v tech pojmech nevyznam.
Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.31.–
jjk
bukaj0
Věrný člen
22. 11. 2007   #11
-
0
-

Jeyekomon
Mohl bys prosimte trochu vysvetlit, co to priblizne znamena??
Ovšem:
- se statickým typováním zamená, že typ se vztahuje k proměnné a ne k hodnotě. Např. pokud vytvoříš proměnnou int i, nemůžeš do ní přiřadit string, float (a pokud můžeš, překonvertuje se na int) apod. Odstraňuje to sice chyby, kdy do proměnné se dostane chybná hodnota, ale ze začátku se mi to zdá zbytečné.
- jsou kompilované, nebo-li k jejich spuštění je potřeba je prohnat (zkráceně) parserem, kompilerem a linkerem. Což jsou operace dosti náročné na čas. Na druhé straně jsou interpretované jazyky, které se akorát parsují a rovnou se vykonávájí (ovšem pomocí externího program (tzv. interpretu)). Kompilované jazyky jsou lepší, pokud se program jednou napíše a bude se spouštět často (protože jsou v binárním, tzn. počítači srozumitelném, formátu). Interpretované jazyky jsou zase lepší na zkoušení.
- a pro začátečníky velice náchylné k chybám. Mluvil jsem o rodině jazyků C, takže jsem tím hlavně narážel na časté chyby v používání pointerů. Mě osobně trvalo dost dlouho, než jsem pochopil alespoň základní princip použití. A myslím, že v tom nejsem sám. (Teď čekám, že se tu objeví takové ty silácké řeči, že jsem asi naprostý idiot, že použití pointerů je jasné na první přečtení. Chápu, že si někdo holt musí masírovat ego, ale zkuste to jinde :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Jeyekomon0
Stálý člen
22. 11. 2007   #12
-
0
-

To bukaj : Jj, dik, sic jeste nevim, co jsou to pointery, ale doufam, ze se i k nim casem dostanu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.20.–
jjk
tmi0
Věrný člen
23. 11. 2007   #13
-
0
-

nejvetsi sranda je s ukazatelema na funkce. v tech se vyznat byva nekdy fakt obtizne... pochopit zakladni filozofii pointeru podle me neni tak tezke (za zakladni filozofii pointeru povazuji vetu "pointer je promena, ktera ukazuje na misto v pameti."), ale spise je tezke neudelat na zacatku chybu - i kdyz uz vim co to jsou pointery docela dlouho, sem tam se mi porad stavaji velice zavazne chyby - napriklad ohledne tech ukazatelu na fuknce: napsal sem kod priblizne tak ze obsahoval neinicializovany ukazatel na funkci, ktery jsem zavolal - pocitac se nezasekl, ovsem proces nesel zabit a ja jen smutne sledoval pamet jak velice rychle ubyva pamet...

pozn: tento prispevek nema slouzit k masazi meho ega ani ke znevazovani kohokoli jineho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý