Problémy se sériovým portem – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problémy se sériovým portem – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProblémy se sériovým portem – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

xp0
Věrný člen
28. 5. 2006   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám problém se sériovým portem, během minuty až dvou se uzavře a dál nereaguje, zatím to řeším znovu otevřením portu, ale problém nastane když budu komunikovat s procesorem a uprostřed přenosu se mi zavře, tak tam bude ztráta dat. Nevíte jak ho přinutit, aby zůstl neustále otevřený?

Declare Function OPENCOM Lib "Port" (ByVal A$) As Integer

Declare Sub CLOSECOM Lib "Port" ()
Declare Sub SENDBYTE Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Function READBYTE Lib "Port" () As Integer
Declare Sub DTR Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Sub RTS Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Sub TXD Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Function CTS Lib "Port" () As Integer
Declare Function DSR Lib "Port" () As Integer
Declare Function RI Lib "Port" () As Integer
Declare Function DCD Lib "Port" () As Integer
Declare Sub DELAY Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Sub TIMEINIT Lib "Port" ()
Declare Sub TIMEINITUS Lib "Port" ()
Declare Function TIMEREAD Lib "Port" () As Long
Declare Function TIMEREADUS Lib "Port" () As Long
Declare Sub DELAYUS Lib "Port" (ByVal l As Long)
Declare Sub REALTIME Lib "Port" (ByVal i As Boolean)

Private Sub Form_Load()
i = OPENCOM("COM2,1200,N,8,1")
If i = 0 Then
i = OPENCOM("COM1,1200,N,8,1")
End If
If i = 0 Then MsgBox ("Chyba při pokusu otevřít port")
TXD 0
RTS 0
DTR 0
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Jiří Chytil0
Věrný člen
28. 5. 2006   #2
-
0
-

Tak to netuším se sériovým portem sem si zatím moc nehrál.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Jakub Lajmon0
Věrný člen
4. 11. 2006   #3
-
0
-

skus pri otvarani pouzit namiesto 1200 hodnotu 9600, mne to po tejto zmene uz nevypina

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Lajmon0
Věrný člen
9. 11. 2006   #4
-
0
-

Binary Ranger píše:#
# skus pri otvarani pouzit namiesto 1200 hodnotu 9600, mne to po tejto zmene uz nevypina#
#


lebo tymto pouzijes, jednu z najvacsich rychosti.... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xp0
Věrný člen
9. 11. 2006   #5
-
0
-

díky zkusím to, jinak jsem to vyřešil použitím knihovny rscom s kterou nejsou žádné problémy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Jakub Lajmon0
Věrný člen
23. 11. 2006   #6
-
0
-

To xp:Ja zas nemam vobec problemy s port.dll

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Co je s portem 20? — založil master

Pomoc s LPT portem — založil Howky

Problemy — založil Bengo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý