Zameneni nazvu komponenty za neznamou..specha – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zameneni nazvu komponenty za neznamou..specha – Delphi – Fórum – Programujte.comZameneni nazvu komponenty za neznamou..specha – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

fabio
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
21. 11. 2007   #1
-
0
-

Zvravim,potreboval bych vedet jestli jde zamenit cast nazvu komponenty za neznamou,abych mohl pouzit jeden raden,misto deseti...diky za kazdy tip.....pouzivam komponentu image a mam jich tam asi 15,potrbuju jim priradit stejny obrazek

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.245.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
21. 11. 2007   #2
-
0
-

v run-time, ci design-time?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
janc10
Návštěvník
21. 11. 2007   #3
-
0
-

asi myslis nieco taketo



var
i: integer;
begin
for i:=1 to 10 do
TImage(Image[i]).Canvas.Picture.LoadFromFile('obrazok');
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.130.–
janc10
Návštěvník
21. 11. 2007   #4
-
0
-

v tom priklade som pocital s tym ze mas komponenty s nazvami Image1, Image2, Image3...

ak nevies ich nazvy tak prejdes vsetky komponenty a zistis ktory je instanciou triedy TImage;



for i:=0 to Self.ComponentCount - 1 do begin
if (Self.Components[i] is TImage) then TImage(Self.Components[i]).Picture.LoadFromFile('obrazok');
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.130.–
fabio
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
21. 11. 2007   #5
-
0
-

neco takoveho,diky....psal jsem image(i).picture....ale to mi hazelo chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.245.–
fabio
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
21. 11. 2007   #6
-
0
-

proc se tam pise canvas???co je to za parametr?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.245.–
janc1
~ Anonymní uživatel
98 příspěvků
22. 11. 2007   #7
-
0
-

fabio napsal:
proc se tam pise canvas???co je to za parametr?



canvas v tom prvom prikalde bol navyse, nemusis ho tam pisat, inak canvas je "platno" na ktore sa kresli,


a prikladam ti dalsie riesenie (funckne ;-))



var
i: integer;
begin
for i:=1 to 4 do
TButton(Form1.FindChildControl('Button'+IntToStr(i))).Left := 10;
end;


tento kod zarovna 4 tlacitka 10 px od lavej strany okna tvojho programu

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.53.–
Fabio
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
22. 11. 2007   #8
-
0
-

diky zes pomohl,ale tohle nepotrebuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.245.–
Fabio
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
22. 11. 2007   #9
-
0
-

potrebuju nahradit nazev komponenty

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.245.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Úkol - spěchá — založil Mirek

Prověrka spěchá — založil Pavel46

Rekurze SPĚCHÁ — založil Hanmir1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý