Otevírání a ukládání souborů ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otevírání a ukládání souborů ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comOtevírání a ukládání souborů ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Měsíček
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
21. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím všechny, měl bych skromný dotaz :-) v c++ zatím začínám a rád bych se naučil pracovat s funkcemi, které dokáží uložit a otevřít nějáký soubor.Potřeboval bych udělat tohle :

Při zapnutí programu bude moci uživatel pomocí cin napsat řetězec a jakmile ho potvrdí enterem zapíše se do určitého souboru a do určité cesty .. byl bych vděčný za každé nasměrování a popřípadě i skript ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.199.–
yaqwsx+9
Posthunter
21. 11. 2007   #2
-
0
-

NO tak na to se pouzivaji streamy-viz google.
napr



fstram soubor("nazevsouboru");
cin >> soubor;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.82.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
eidam1995
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
21. 11. 2007   #3
-
0
-

...

ofstream nazev_vystupniho_proudu("nazev_vysledneho souboru",ios::binary);//ios::binary-ulozeni v binarnim rezimu
nazev_vystupniho_proudu.write((const char*)&promenna_k_zapisu,sizeof(typ_promenne_k_zapisu);
nazev_vystupniho_proudu.close();
...

nutno začlenit hlavičku
#include<fstream>

takže pokud chceš zapsat číslo x:
...

ofstream ofs("cislo",ios::binary);
ofs.write((const char*)&x,sizeof(int);
ofs.close();
...

Ještě doporučuji udělat test,zda neni výstup chybný:
...

if(ofs==0){
cout<<"chyba zapisu";
cin.get();
cin.get();
return 0;
...
}

jelikož pokud je výstup chybový,je proud nulový

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.1.–
tmi0
Věrný člen
21. 11. 2007   #4
-
0
-

a nebo pres klasicke Ckovske funkce:
#include <stdio.h>
...
FILE *f = fopen("nazev_souboru",rezim) //rezim: "r" cteni, "w" psani, "a" pripojovani na konec souboru, rezimy lze kombinovat
...
fprintf(f,"%d",4); //funguje stejne jako printf(), akorat je navic na zacatku parametr f. podobne funguje fscanf atd...
fclose(f); //zavre...
To eidam1995 : a proc to zapisujes binarne kdyz to ma byt textovy retezec?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 11. 2007   #5
-
0
-

To tmi : Aby to nikdo nemohl přepsat ručně,a navíc je to lepší při náhodném přístupu :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.1.–
tmi0
Věrný člen
23. 11. 2007   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : rucne? rucne to lze prepsat i kdyz je to binarni). ale logiku to ma... jenom je zase s binarnim souborem trochu tezsi pracovat, predevsim ho prenaset mezi ruznymi pocitaci atd, ackoli v pripade obycejnych charu je to celkem jedno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Chyba pri otevirani souboru — založil Fonadius

Ukládání do souboru — založil fix

Ukládání do souboru — založil Scrat

Ukladani do souboru — založil Qvido

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý