8.lekce - extra úkol – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

8.lekce - extra úkol – Python – Fórum – Programujte.com8.lekce - extra úkol – Python – Fórum – Programujte.com

 

Tom0
Duch
28. 5. 2006   #1
-
0
-

zdar.. zkou?im ud?lat ten úkol ze sedm? lekce pro pokro?il? (ten oby?ejnej se mi zd? moc lehkej) ;p a pot?ebuju n?jak ud?lat aby se vypisoval ten raw_input dokud u?vatel nezad? tu nulu. m?m n?sleduj?c? k?d:



# -*- coding: utf-8 -*-
print u'Telefon? seznam:nZad?vejte postupn? jm?na a ??sla kter? chcete ulo?it do telefon?ho seznamunpro ukon?en? napi?te m?sto jm?na nulu (=0)'
jmena=[]
cisla=[]
kolik=0
konec=0
while 1:
kolik=kolik+1
jmeno=raw_input('Vloz' ,kolik,'. jmeno:')
cislo=input('Vloz' ,kolik,'. cislo')
if jmeno=='0':
break
jmena.append(jmeno)
cisla.append(cislo)
....?
?
bohu?el to vypisuje tuhle chybu :
?
Traceback (most recent call last):

File "E:Python25mojetelefoni seznam.py", line 9, in <module>
jmeno=raw_input('vloz' ,kolik,'. jmeno:')
TypeError: [raw_]input expected at most 1 arguments, got 3
?
co stim ??
d

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
28. 5. 2006   #2
-
0
-

TypeError: [raw_]input expected at most 1 arguments, got 3:

Chyba typov?n?: funkce raw_input o?ek?v? maxim?ln? jeden argument, ale dostala 3.
mus?? ty 3 argumenty: 'Vloz' ,kolik,'. cislo' spojit do jednoho. T?eba m?sto ??rky napsat plus a je?t? nav?c ud?lat z ??sla uprost?ed ?et?zec: jmeno=raw_input('Vloz'+ str(kolik)+'. jmeno:'). A m?lo by to jet.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Tom0
Duch
28. 5. 2006   #3
-
0
-

Ok.. to jede
Dík moc ;p

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

C++ 2.lekce ÚKOL č.2 — založil huwecu

3. Lekce ; Úkol — založil Lukáš

Lekce 5 - úkol — založil kuba

Ukol 5.lekce — založil Tomik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý