Chybný layout? – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chybný layout? – CSS – Fórum – Programujte.comChybný layout? – CSS – Fórum – Programujte.com

Zeleny_Muzik0
Návštěvník
21. 11. 2007   #1
-
0
-

Předem se omlouvám, ale myslím si že už jsem vyzkoušel snad vše a jelikož se CSS teprve učím , poprosil bych vás o radu.
Mám v html kódu vnořený style pro CSS layout, mám problém s levým sloupcem. Je tam jen menu vožené z externího CSS a cokoliv tam chci dát pod menu, menu se rozloží, více méně se rozpadne na nečitelné cosi. Jediné řešení, které bylo funkční byla vnořená tabulka pod ten sloupec, ale nevypadalo to hezky a hlavně by web nebyl validní. Jedná se o levý sloupec s CSS menu na www.podlesin.eu. Děkuji za jakýkoliv nápad či radu nebo alespoň říci kde mám chybu a já se pak sám pokusím ji opravit, vždyť chybama se člověk učí. Prosím nekamenovat. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.25.–
Lidi pomáhají mě a já pomáhám lidem.
Petroff0
Věrný člen
21. 11. 2007   #2
-
0
-

Zkus převést jednotky px na ex/em u tabulky: <table style="width: 749px; height: 89px;"
a odkazů: a.tlacitko {....width : 160px; ....}
Vím že tohle tvůj problém neřeší,ale stránka pak bude při zvětšování vypadat konzistentně.
Taky je matoucí (při čtení kódu) že vlevo je vpravo a naopak.
Je výhodné menu koncipovat jako seznam odkazů - zkus to, zvláště pokud se obsah v levém sl. bude členit na samostat.části.
Opravdu nevím,v čem by mohla chyba být ...na css to nevypadá, jistý budu, pokud uvedeš CO a JAK ostylované tam vkládáš - uveď ten nefungující příklad , a taky prohlížeč.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
21. 11. 2007   #3
-
0
-

Jinak převedl jsem a,table,input width/height na ex jednotky.
Přidal jsem pár ostylovaných bloků pod menu - a je to v pořádku.
Zmenšil jsem stránku ve FF (funkce TextSize v menu) a posílám Ti screenshot.

Jednou se mi rozsypalo menu kvůli špatnému kódování css (ale jen v IE).
Nebo něco se serverem...

Nahlásit jako SPAM
Zeleny_Muzik0
Návštěvník
22. 11. 2007   #4
-
0
-

To Petroff : Jo to vypadá efektně. Určitě se na to juknu. Já se ex jednotkám vyhýbal, ale začnu je tedy používat. Každopádně díky moc za radu. Moc mi to pomohlo. A pak že neexistujou hodný lidi. :smile2:

O den později: Tak chyba byla v kolidaci dvou CSS stylů. Jeden popíral druhý a proto se mi to rozhazovalo. Nyní už je to v pohodě i s funkčními CSS styly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.7.–
Lidi pomáhají mě a já pomáhám lidem.
Petroff0
Věrný člen
24. 11. 2007   #5
-
0
-

1.
Je to OK, ale jen pokud user nezmění velikost písma.
V EM-modelu dělají potíže prvky s px rozměry (obrázky,bannery).
Např. reklama google v lepším případě (FF) přeteče, v horším (IE) roztáhne sloupec do šířky a pak zobrazí sloupce pod sebe.
Napadly mě 3 způsoby ošetření, nejjednodušší (ale ne vždy použitelný) je nastavit obalu div.pravy { ..... overflow:hidden }
2.
Háže to 2 chyby v javascriptu:
[seznam] [ řádek 210 <script ....urchin.js>] Chybějící uzavírací tag </script> způsobí že se nespustí js počítadlo na dalším řádku[/seznam]
[seznam][ řádek 270 ErrorMsg = Reference to undefined variable: urchinTracker] Špatné pořadí bloků s JS způsobí volání funkce urchinTracker(); dříve než inicializace modulu urchin.js [/seznam]
Má to být takhle:

<div class="patka">

. . .
<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript"> _uacct = "UA-2530073-2"; urchinTracker(); </script>
</div>

<script src="http://c1.navrcholu.cz/code?site=112074;t=o14" type="text/javascript"></script>
<noscript>
. . .

Nahlásit jako SPAM
Petroff0
Věrný člen
2. 12. 2007   #6
-
0
-

Prvek HR - pokud má mít shodný vzhled ve všech browserech, vyžaduje např. pro 2px čáru toto ostylování:

hr { margin: okraj 0; width: 100%; height: 2px; color: barva; background-color: barva; border: none; }

(v současné podobě je v Opeře místo linky obdélník)

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Chybný výstup programu — založil homer4

Chybný obsah v proměnné — založil TomyB

Chybný vstup Int.Parse() — založil vojja01

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý