Bublinová nápověda – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bublinová nápověda – CSS – Fórum – Programujte.comBublinová nápověda – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Chester
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
chci ze zeptat jak docílit bublinové nápovědy. Řešim to přez css ale v opeře mi to dělá problémy.

Mám css:
a.tooltip {
position: relative;
}

a.tooltip span {
display: none;
}

a.tooltip:hover {
font-size: 100%; /* Fixes bug in IE5.x/Win */
}

a.tooltip:hover span {
display:block;
position:absolute;
top:1em;
left:2em;
padding: 0.2em 0.6em;
border:1px solid #999999;
background-color:#FFEDC4;
color:#000;
}

<p><a href="nekam.php" class="tooltip">Nekam odkaz<span>uifgudifh iuhsd auisdhfaiusdfh aiudsfha sidufhai sdfhasdif haisdfhafuasd fuiahsdf uihdsfui</span></a></p>

V IE to jede v pohode ale v opere se to spatne pozicuje a kdyz odjedu z objektu tak tom zustavaji casti napovedy. Potrebuji neco jako ma tento vek kdyz se najede na nejakou ikonku diskuze. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
21. 11. 2007   #2
-
0
-

To Chester :
zkus použít "cotojátko" nebo http://boxover.swazz.org/. Podobných věciček je na internetu poměrně hodně, zkus použít google.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Petroff0
Věrný člen
22. 11. 2007   #3
-
0
-

Tohle funguje v Opeře dobře (IE jsem netestoval)
Ještě by to chtělo bublinovku pro inline-odkazy v textu, tam se Opera chová trochu bugově.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
22. 11. 2007   #4
-
0
-

Ten předchozí kód selhal v IE >> zobrazoval bublinu průhlednou.
Tak jsem trochu máknul => výsledkem je bublinovka pro řádkové (i blokové) odkazy.
Zobrazuje se bez kazů, a to i na spodním okraji v Opeře (což byl velký problém).
Prověřeno v Opeře,FF,IE6/7.

[jediný FF se nedá přimět, aby zobrazil bublinu zarovnaně pod odkaz, nýbrž vedle odkazu]

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
das
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 12. 2007   #5
-
0
-

Petroff: Díky za ten scipt.. dlouho jsem strávil na jeho testování než jsem to dal na web.. Teď jsem zjistil, že to není validní s IE 6.. :( Jiné prohlížeče kromě Firefoxu jsem nezkoušel.. Použil jsem ten 2. scipt.. Nevíš, co s tim mám prosím tě dělat? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
Petroff0
Věrný člen
25. 12. 2007   #6
-
0
-

Myslíš asi tu skutečnost, že pseudoelement :root je pro IE neznámý <=> neplatný . . .

Právě proto, že ho FF jako jediný interpretuje (jako kořenový prvek), mohu pro FF nastavit odlišné hodnoty aby zobrazoval správně. Vynechat se nedá - ostatním prohlížečům by ty odlišné hodnoty rozbily vzhled.

Ale napadly mě 2 způsoby, jak ho skrýt před IE:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>tooltip</title>
<style type="text/css">
. . . . .
</style>

<!--[if !IE]> -->
<style type="text/css">
:root a.tooltip span {
top: auto;
left: 5px;
}
</style>
<!-- <![endif]-->
. . . . .

(tohle mi háže validator v IE bez chyb)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Bublinova napoveda — založil vyhno

"Skrytá nápověda" — založil Kalgys

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý