Drobne detaily – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Drobne detaily – C / C++ – Fórum – Programujte.comDrobne detaily – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jeyekomon0
Stálý člen
22. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravim, chtel jsem se zeptat na par drobnych detailu. V obou pripadech by byl program vetsinou funkcni, jen, jestli je nektery z nich lepsi (pouziva mene pameti, je srozumitelnejsi apod.)

Slozita fce / hromada promennych



for(i = var1 + var2 + 6; i < var1 * var2 + 13; i++)
{
...
}

nebo


var3 = var1 + var2 + 6;
var4 = var1 * var2 + 13;

for(i = var3; i < var4; i++)
{
...
}


V prvnim pripade bych rekl, ze se bude zbytecne porad pocitat, kolik je dana hodnota ve funkci, ale v druhem nam zase zabira misto v pameti prilis mnoho promennych..
Snad by se to melo lisit i podle uzite funkce, treba, kdyz to vypisuju (cout), tak nova promenna neni treba..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.31.–
jjk
Reklama
Reklama
croniak0
Newbie
22. 11. 2007   #2
-
0
-

V prvnim pripade bych rekl, ze se bude zbytecne porad pocitat, kolik je dana hodnota ve funkci, ale v druhem nam zase zabira misto v pameti prilis mnoho promennych..


Presne tak, v prvnim pripade se v kazdem pruchodu musi spocitat "var1 * var2 + 13" a v druhem jsou v pameti navic promene var3 a var4. Ale pozor ty priklady nejsou funkcne stejne - pokud by jsi v tom cyklu nejak modifikoval var1 nebo var2, tak v prvnim pripade to ovlivni i tu podminku kdy skoncit, v druhem nikoliv.

Nerekl bych ze jeden z tech zpusobu je "lepsi" proste kazdy z nich se hodi nekdy jindy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.84.145.–
tmi0
Věrný člen
23. 11. 2007   #3
-
0
-

pokud by jsi v tech vyrazech delil tak by asi urcite bylo lepsi mit vice promennych (preci jen tech par bytu neni tak strasne, pokud by to byl nejaky zakladni typ tak se to skoro neprojevi) zatimco deleni je treba oproti scitani dost nechutna operace.
pokud delis dvema cele cislo, je efektivnejsi to zapsat jako (cislo>>1), tedy bitovy posun... tajne podezrivam prekladace ze to v ramci optimalizace kodu provadeji samy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý