Ako urobiť, aby sa program vrátil na začiatok a šiel znovu. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako urobiť, aby sa program vrátil na začiatok a šiel znovu. – .NET – Fórum – Programujte.comAko urobiť, aby sa program vrátil na začiatok a šiel znovu. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
23. 11. 2007   #1
-
0
-

Ako urobiť, aby sa program vrátil na začiatok a šiel znovu. Počul(vlastne videl som dnes na msdn sa mi zdá) že sa to dá timerom, ale neviem ako. Bol tam síce zdroják ale veľmi som sa tomu nevenoval a navyše to bolo anglicky. Čiže ak mi niekto to vie podrobnejšie vysvetliť, popr. uviesť príklad,bol by som vďačný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
23. 11. 2007   #2
-
0
-

To w3q : Co si prosimtě představuješ pod pojmem "vrátil na začiatok a šiel znovu"? Opětovný volání metody? Restart?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
23. 11. 2007   #3
-
0
-

povedzme že máme cyklus for ktorý by 10 krát napísal ahoj a skončil by cyklus a tým aj celý program. a ja chcem aby sa program vrátil na začiatok a znovu sa spustil cyklus for ktorý by 10 krát napísal ahoj. proste by šiel odznovu stále do okola. nazvi to už ako chceš ;) :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
23. 11. 2007   #4
-
0
-

To se mi nezdá moc elegantní. K čemu to je? Jestli chceš stále dokola provádět jednu operaci, tak rovnou použíj nekonečnej cyklus ... ale nezapoměň ho pak někdy ukončit. Jestli po určitým čase, tak timer.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
23. 11. 2007   #5
-
0
-

Povedzme že chcem, aby sa každých 10 s otvoril niejaký obrázok. A preto som sa pýtal ako používať timer. A môžeš mi prosím ťa opísať ako by som mohol urobiť nekonečný cyklus?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
23. 11. 2007   #6
-
0
-

To w3q : v C++ a dalších jazycích, se kterými jsem se setkal, to je for (;;) nebo while()

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
DeaLer+2
Hero
23. 11. 2007   #7
-
0
-

To w3q : Tedy ok. Když chceš vždy po njěkaým čase provést nějakou operaci, použij timer.

Timer timer = new Timer();


// odchytí událost
timer.Tick += new EventHandler(TimerEventProcessor);

// nastaví timer na 10 sekund
timer.Interval = 10000;
timer.Start();


Obslužná metoda pak může vypadat třeba takhle.

private void TimerEventProcessor(Object myObject,  EventArgs myEventArgs)

{
// nějaký kód
}


Doufám, že tu otázku na nekonečný cyklus jsi nemyslel vážně.

for(;;)

{
// stále se opakující kód
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
23. 11. 2007   #8
-
0
-

jo to ma nenapadlo, sorry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý