Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, jestli má cenu se učit jazyk C#.
Jde mi o to, jestli tento jazyk má budoucnost, jestli v něm jde dělat vše, nebo jen něco, ...
MOC děkuji za odpovědi :)
Editoval DeaLer: Změnil jsem titulek, byl IMHO až moc obecnej.
Fórum › .NET
Má význam učit se C# ???
podle mě má obrovskou budoucnost, ostatně jako .NET celkově:)
dá se v něm dělat úplně všechno,včetně webových aplikací "s bohatým designem" díky WPF:)
tím, že se ho budeš učit určitě neprohloupíš,spíš naopak
To ospaly.stanislav : Smím se zeptat, na jakej typ aplikací se chceš zaměřit?
To Chrasty : Na webu není WPF, ale Silverlight.
C# určitě smysl má a ještě dlouho mít bude, ale nejde v něm dělat všechno... ne v pravém slova smyslu... abys mohl dělat "všechno" potřebuješ pro každou oblast znát navíc něco specifického... např znát i nějaké deklaraivní jazyky (např. XML), nebo dotazovací (SQL) atd. K vytváření WPF aplikací třeba potřebuješ aspoň trochu znát XAML.
C# je výborný na psaní aplikační logiky. Skvěle se s ním pracuje, rozhodně doporučuji alespoň vyzkoušet.
Mimochodem současná verze Silverlightu nepodporuje .NET jazyky, ve verzi 1.0 lze logiku psát jen v Javascriptu (design je v XAMLu), dobrá zpráva je že ve verzi 1.1 už bude podpora .NET jazyků ale i jiných třeba php.
To mephi : Člověk, kterej po dvaceti letech přejde z C na C# by s tebou asi nesouhlasil, ale já ano ;)
mam navrh c.2 at se prestanou vyndavat mesice stara vlakna, ktera jsou navic vyresena, ale je to jen navrh .... :- )
Budu vděčný, když toho necháte.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C++ vs. C# , alebo má význam učiť sa ešte C++? — založil Tocimanko
Vyznam pointeru — založil Alan
Význam IE6 — založil Onsi
Význam modifikátorů — založil paul27