Photoshop a problém s RAM – Photoshop – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Photoshop a problém s RAM – Photoshop – Fórum – Programujte.comPhotoshop a problém s RAM – Photoshop – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mylan40
Super člen
24. 11. 2007   #1
-
0
-

Nainštaloval som Adobe Photoshop CS2 na svoj počítač (AMD Athlon XP 2500+ 1,84Ghz, 768MB RAM), ale nedá sa normálne používať, lebo vždy keď ho spustím, začne sa nenormálne využívať RAMka. Mám napr. využitých 500MB a po spustení mi začne toto číslo rásť, až kým nedosiahne niečo cez 2 GB (!!!) a potom sa Photoshop vypne. Nezdá sa mi to normálne. Btw, RAMka sa využíva dokonca aj vtedy, keď len spustím Photoshop a neotvorím ani nevytvorím žiadny súbor!
Takto to vyzerá po spustení:


A takto po tom, ako sa program "zrúti":

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Reklama
Reklama
24. 11. 2007   #2
-
0
-

To mylan4 : No to bude asi lokální problém s tou instalací nebo nějakou systémovou knihovnou ;) Reinstal PS popřípadě celého OS :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 11. 2007   #3
-
0
-

To mylan4 : Zkus se podívat na spuštěné procesy, je možné třeba že by ti mohl nějaký programek zatěžovat více pc a když si spustíš photoshop tak to zatuhne protože photoshop je náročnější...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
mylan40
Super člen
24. 11. 2007   #4
-
0
-

To Paja2 :
Spustil som Photoshop, on nabehol, nevytváral som nový súbor, ani som žiadny neotváral, a nechal ho tak.
Potom som pozrel procesy: photoshop.exe - pamäť stúpala asi po hranicu 300MB, potom začala klesať a začali sa meniť čísla aj pri skoro všetkých ostatných procesoch, ako keby to úplne zblblo, ale nikde to nestúpalo. Keď som sa ale prepol na kartu Výkon (v Správcovi úloh), tam využitie RAM stúpalo ďalej, aj nad 1,5 GB. Btw, robí to aj keď PC reštartujem, takže okrem základných procesov a programov nemám nič iné spustené.

To Lukáš Chadraba:
Toto mi robí čerstvo nainštalovaný PS, takže reinstal PS asi nepomôže a Windows sa mi teraz fakt nechce preinštalovať. :(
Ale skúšal som napr. Adobe Image Ready a ten funguje normálne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
palynko0
Návštěvník
24. 11. 2007   #5
-
0
-

nazdar, neviem akú máš grafiku?
Mne photoshop (cs2) ťahá 110mb z ram.(bez otvoreného súboru)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
palynko0
Návštěvník
24. 11. 2007   #6
-
0
-

ja mám Sempron 3200+, 1GB Ram, GeForce FX5200

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
mylan40
Super člen
24. 11. 2007   #7
-
0
-

To palynko : Grafiku mám Radeon 9200 128MB. A ako som teraz posledne skúšal, PS mi kľudne zoberie aj 500 MB z RAM (bez otvor. súboru) ... a potom po takých 10 min spadne... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
palynko0
Návštěvník
24. 11. 2007   #8
-
0
-

skus si zohnať iní photoshop ( možno sa stala chyba poškodením cd alebo pri sťahovaní, čo je menej pravdepodobné)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
mylan40
Super člen
25. 11. 2007   #9
-
0
-

To palynko : Zohnal som si PS CS3, ten ide zatiaľ bez problémov, v RAM zaberá "len" 100 MB a vyzerá lepšie ako CS2, nakoniec som teda spokojný... :smile18: Už sa len naučiť niečo v tom vytvoriť :smile1: - zatiaľ som ešte celkom nepochopil filozofiu toho programu...

Btw, vďaka Tociman za pomoc pri "zháňaní" toho Photoshopu... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Tocimanko0
Grafoman
25. 11. 2007   #10
-
0
-

Hh, niet zaco :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
palynko0
Návštěvník
25. 11. 2007   #11
-
0
-

filozofia programu je nádherná ja ho žeriem :-P :-D
nevieš aké má nové funkcie?? pls

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.22.–
mylan40
Super člen
25. 11. 2007   #12
-
0
-

To palynko : K tej filozofii: Doteraz som stále používal CorelDRAW a tam napr. neboli žiadne vrstvy (layers)... Tu je to dosť iné, ale hádam si zvyknem...

nevieš aké má nové funkcie??


:smile14: Ja neviem ani aké to má funkcie, nie to ešte aké sú nové... Pre mňa sú všetky nové :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
palynko0
Návštěvník
25. 11. 2007   #13
-
0
-

lebo ja som presiel z 7 na cs2 a ma to nieco do seba

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.22.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
30. 11. 2007   #14
-
0
-

To palynko : Já jsem CS2 nepoužíval, takže těžko říct, ale na CS3 se libí třeba roudělení pracovní plochy podle toho co vytvářís (ůprava fotek či web layout)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
palynko0
Návštěvník
30. 11. 2007   #15
-
0
-

To Nefaritus : ja som zatiaľ s cs2 úplne spokojní

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.19.–
Slim
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
19. 6. 2008   #16
-
0
-

tak tne problem sem mel s CS2 a kouil sem CS3 a probem zmizel

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.239.–
Spectator0
Věrný člen
19. 6. 2008   #17
-
0
-

S CS2 mam stejný problém, sežere po několika minutách všechnu paměť a pak, je PC nepoužitelné

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.112.–
. . .
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

RAM — založil Peťan

RAM... — založil Mega.Lama

C++ a RAM... — založil Mega.Lama

RAM 512 — založil Anonymní uživatel

Externí RAM — založil yaqwsx

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý