Problém s IE – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s IE – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comProblém s IE – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kECUB0
Stálý člen
25. 11. 2007   #1
-
0
-

Stáhl jsem si script na rozjížděcí menu, vše funguje ok až na IE vše se najednou přes sebe začalo překrývat viz: www.ehoy.wz.cz
tady je ten script: http://www.ehoy.wz.cz/mm_menu.js
Nevíte co s tim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Reklama
Reklama
kaktus0
Newbie
25. 11. 2007   #2
-
0
-

Žádný problém jsem nenalezl, jednotlivé nabídky se jednotlivě otevírají a zavírají. Použil jsem IE7.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.44.–
kECUB0
Stálý člen
25. 11. 2007   #3
-
0
-

Aha to bude možná ten problém já mám šestku..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Petroff0
Věrný člen
25. 11. 2007   #4
-
0
-

www.ehoy.wz.cz jedno jestli ie6 nebo ie7 => menu vypadá shodně, ale je rozhašené

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
kECUB0
Stálý člen
25. 11. 2007   #5
-
0
-

kaktus napsal:
Žádný problém jsem nenalezl, jednotlivé nabídky se jednotlivě otevírají a zavírají. Použil jsem IE7.



Já mám šestku a když najedo root tak se mi nabítka rozbalí v levém horním rohu netuším proč a články se zobrazí od shora obrazovky a obrázek s menu se zobrazí přez ně to jsem myslel a když vypnu script vše funguje jak má.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Petroff0
Věrný člen
26. 11. 2007   #6
-
0
-

V FF a Opeře je to v pořádku.
V IE ti to roztrhne layout na 2 části (začátek 1.článku uplně nahoře, pak hlavička a pak zbytek prvního článku, dále ostatní....)
Když zakážu skriptování, je stránka OK.

Někdy je testování rychlejší než analýza ( v tomto případě bohužel všeho: html+css+js)
Tohle je osvědčený postup: [ mechanická rutina ; po každé změně prohlídnout! ]
1.Vyzkoušej samostatné menu.
2.Zkus udělat na zkoušku stránku, ze které kompletně odstraníš vše, co nepatří k menu( tj. HTML prvky)
3.Přidávej postupně odstraněné části ( často je třeba vyp/zap/modifikovat styly).
Tímhle postupem bys měl odhalit zdroj chyby (nebo vyloučit prvky které jsou mimo podezření)

Už se tomu roztržení článku (s menu) nedivím:
Prohlédl jsem si strukturu ve FF (Firebugem) a IE (WEB developerem) a zjistil jsem:

#main [static; velký margin-top = místo pro obsah hlavičky (absolutně pozicovaný)]
#head [static]
#content [float:right]
<-CHYBA: IE zobrazí začátek divu úplně nahoře (rozdíl od FF,Opery)
#bottom [static]

Náprava:
Vyzkoušel jsem 2 jiná místa v kódu pro umístění definice menu:
první

<BODY> 

<DIV id=main><SCRIPT language=JavaScript1.2>mmLoadMenus();</SCRIPT>
<DIV id=head>
<DIV id=head_logo> </DIV>
<DIV id=head_nav>
<DIV id=menu>
<UL>
<LI class=main>...........
<LI class=main>...........

druhé
<BODY> 

<DIV id=main>
<DIV id=head>
<DIV id=head_logo></DIV>
<DIV id=head_nav>
<DIV id=menu> <SCRIPT language=JavaScript1.2>mmLoadMenus();</SCRIPT>
<UL>
<LI class=main>...........
<LI class=main>...........

Nedojde k roztržení 1.článku.
Ale stále to první submenu (oproti ostatním) se zobrazí výše a doleva (nebo ostatní níž a doprava, což je podle Einsteina totéž)
Moje rada:
Zkusit první 2 body z těch tří -> zjistíš jestli je vůbec schopné správného umístění submenu.
(jinak lze najít v té záplavě menu na netu nějaké orankované a novější)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
kECUB0
Stálý člen
26. 11. 2007   #7
-
0
-

Díky moc s tim přemístěním <SCRIPT language=JavaScript1.2>mmLoadMenus();</SCRIPT> jsi měl pravdu hned to začalo šlapat:) A s tím prvním submenu už jsem to vyřešil měl jsem tam takovou jednu zbrklou chybku která to způsobovala takže už je to ok. Eště jednou dík moc sám bych na to asi těžko přišel:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.143.–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Problém — založil Jano

Problém — založil Dfire

Problem s IF — založil Pepa Rohlik

Problém — založil Ma.ty

Problem s &lt; a &gt; — založil 7raul

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý