Tvar formuláře bez okrajů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tvar formuláře bez okrajů – Visual Basic – Fórum – Programujte.comTvar formuláře bez okrajů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

tonez+1
Návštěvník
26. 11. 2007   #1
-
0
-

zdravíčko lidi, potřeboval bych poradit jak se dá vytvořit mnohoúhelníkový tvar formuláře. A aby šel tvar formuláře měnit i za chodu programu. A to vše v Visual Basic 6.0. Díky předem za odpovědi!!!

Našel sem API funkci, ale nevim jak jí použít.

Public Declare Function CreatePolygonRgn Lib "gdi32" ( _

lpPoint As POINTAPI, _
ByVal nCount As Long, _
ByVal nPolyFillMode As Long) As Long

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
jkonopasek0
Návštěvník
28. 11. 2007   #2
-
0
-

Tento prográmek stažený z internetu umí udělat formulář jakéhokoliv tvaru podle obrázku, který vložíte na formulář (Vlastnost Form.Picture) a navíc ještě pěkné transparentní písmo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
tonez+1
Návštěvník
29. 11. 2007   #3
-
0
-

A jak se to dá udělat za pomoci definovaných bodů mnohoúhelníka ??? Nějakou API ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
jkonopasek0
Návštěvník
29. 11. 2007   #4
-
0
-

našel jsem pouze vytvoření elipsovitého formuláře

Private Declare Function CreateEllipticRgn Lib "gdi32" (ByVal X1 As Long, ByVal Y1 As Long, ByVal X2 As Long, ByVal Y2 As Long) As Long
Private Declare Function SetWindowRgn Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, ByVal hRgn As Long, ByVal bRedraw As Boolean) As Long

Private Sub Form_Load()
Dim region As Long
region = CreateEllipticRgn(10, 100, 400, 300)
SetWindowRgn hWnd, region, True
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
jkonopasek0
Návštěvník
29. 11. 2007   #5
-
0
-

nebo zkus odkaz na adrese

http://www.builder.cz/art/visual_basic/clanek1294401269.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
tonez+1
Návštěvník
30. 11. 2007   #6
-
0
-

To jkonopasek : dikec moc za ten link ... je tam super zdrojovej příklad ke stáhnutí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý