Je položka v poli? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Je položka v poli? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJe položka v poli? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fonadius0
Návštěvník
27. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
nevíte jak zjistím, jestli je daná položka v poli aniž bych ho musel celé procházet cyklem? určitě na to existuje nějáká hezká funkce, ale něják se k ní nemůžu dopracovat.. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Reklama
Reklama
Petroff0
Věrný člen
28. 11. 2007   #2
-
0
-

Funkce existuje, ale zatím ji podporuje jen FF:
index_polozky=Pole.indexOf(polozka) [Pokud není v poli je index -1]
Pokud je pole ze stringů nebo čísel, můžeš převést pole na řetězec a použít jednu z textových hledacích metod (indexOf, match, test, search)
Např. obsahuje pole p polozku txt ?

<script>

p=[111,222,333,444];
o="@$@"; /* vhodný oddělovač */
txt=222; alert((o+p.join(o)+o).indexOf(o+txt+o)>-1?"ano":"ne") /* >> ano */
txt=22; alert( (o+p.join(o)+o).indexOf(o+txt+o)>-1?"ano":"ne") /* >> ne */
o=""; /* takový oddělovač nelze použít */
txt=222; alert( (o+p.join(o)+o).indexOf(o+txt+o)>-1?"ano":"ne") /* >> ano */
txt=22; alert( (o+p.join(o)+o).indexOf(o+txt+o)>-1?"ano":"ne") /* >> ano [špatně] */
</script>

Jinak univerzální postup je cykl + test: if i<0 then nenalezeno
<script>

p=[111,222,333,444];

txt=444; for(var i=p.length;i--&&p[i]!=txt;); alert(i);
txt=333; for(var i=p.length;i--&&p[i]!=txt;); alert(i);
txt=222; for(var i=p.length;i--&&p[i]!=txt;); alert(i);
txt=111; for(var i=p.length;i--&&p[i]!=txt;); alert(i);
txt=22; for(var i=p.length;i--&&p[i]!=txt;); alert(i); /* i<0 nenalezeno */
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Nova polozka do databazy — založil Elited

Listbox dalsia polozka — založil martin.007

Aktivní položka menu — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý