Odkazy - jiný styly – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odkazy - jiný styly – CSS – Fórum – Programujte.comOdkazy - jiný styly – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 5. 2006   #1
-
0
-

sry za tenhle trapnej dotaz... ale nějak si nemohu vzpomenout jak udělat více typů odkazů (myslím tím např: jiné zbarvení pro menu, jiné zbarvení pro odkazy v textu)

ps: jak udělat aby se u odkazu při a:hover objevil nějaký obrázek.. popř symbol. si ted nejsem jistej jestli to u css jde.

díky za váš čas... :-[

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
29. 5. 2006   #2
-
0
-

To se dela pomoci trid ;P




Styl:

menu:hover{
color:red;
}

Odkaz

<a class=menu href=bla.html>text</a>


A k tem obrazkum:

http://www.tutorio.com/tutorial/pure-css-image-rollovers

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 5. 2006   #3
-
0
-

to čumim... to je rychlost :-)

ps: k tomu odkazu.. jo tohle je fajn, ale myslel sem něco jiného.
máš normální textový odkaz a když na něj najedeš, zobrazí se před odkazem třeba čtvereček

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
30. 5. 2006   #4
-
0
-

Já bych to vyřešil takhle:



<span OnMouseOver="this.innerHTML='<img src='obrazek.bmp'> <a href='stranka.htm'>Odkaz</a>'" OnMouseOut="this.innerHTML='<a href='stranka.htm'>Odkaz</a>'">
<a href="starnka.htm">Odkaz</a>
</span>



Neříkám ovšem, že je to ten nejlepší způsob :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
30. 5. 2006   #5
-
0
-

Fuj dhtml :pche:

Odkazy se ctvereckama se delaji nejjednoduseji pres LI tag s vhodnym stylem, napr.



list-style-image: url(image.gif);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
30. 5. 2006   #6
-
0
-

Díkes.. tohle jsem přesně myslel... řešení pomocí dhtml se mi taky moc nelíbí :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Ondra0
Newbie
31. 5. 2006   #7
-
0
-

Funguje vám to i ve Firefoxu? Mně to nevezme :? , IE to přitom překousne bez problému.
konkrétně:

.menu {list-style-image:url("ctverec2.png")}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondra0
Newbie
31. 5. 2006   #8
-
0
-

Tak už jsem to přepral, chyběla tam mezera :chiche:
.menu {list-style-image: url("ctverec2.png"
ale teď mám ještě jeden problém, chci to udělat jako překrývací obraz

.menu1 a:visited, .menu1 a:link {

color: #000000; list-style-image: url ("ctverec2.png")}
.menu1 a:hover, .menu1 a:active {
color: #FFff00; font-weight: bold; list-style-image: url ("ctverec.png")}

IE mi to zase vezme, ale firefox dělá pořád problémy, nevšte někdo kde je chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondra0
Newbie
31. 5. 2006   #9
-
0
-

Tedy přesněji:



<div class="menu1"><ul>
<li><a href="index.htm">Menu</a></li>
<li><a href="foto.htm">Foto</a></li>
...
</ul></div>




.menu1 a:visited, .menu1 a:link {
list-style-image: url("ctverec2.png")}

.menu1 a:hover, .menu1 a:active {
list-style-image: url("ctverec.png")}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
23. 8. 2006   #10
-
0
-

a musí to být seznam? lépe řečeno list-style je zbytečný. udělal bych to takto



.menu a {
padding-left: 15px; /* šířka toho obrázku, aby na něj bylo místo*/
background-image: none;
}

.menu a:hover {
background-image: url('neco.png');
background-repeat: no-repeat;
}

a je... při tom seriozní a funguje všude...



<div class="menu">
<a herf="bla">bla</a>
<a herf="bla">bla</a>
<a herf="bla">bla</a>
<a herf="bla">bla</a>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
ProgDan0
Stálý člen
28. 10. 2006   #11
-
0
-

Já to mám na webu nějak takhle:

CSS:



.menuitems a {
width: 250px;
font-family: Verdana;
font....
background-image: none;
padding-left: 15px; /**Tohle mám jinak kvůli IE, ale nechce se mi to tu rozepisovat, tak si to pak uprav aby to šlapalo stejně v IE i FF*/
}
.menuitems a:hover {
background-image: url("ctverecek.gif");
backgrond-position: left center;
}


a v HTML k?du:


<div class="menuitems">
<a href="index.php?item=1">Menu 1</a><br>
<a href="index.php?item=2">Menu 2</a><br>
....
</div>


Mělo by to fungovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Styly štetců — založil stoker303

Styly Windows — založil Standa

ASP.NET styly — založil Standa

Styly a, a:href u kazdého DIVu jiné — založil Osp.Stanislav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý