IDE C++ ??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

IDE C++ ??? – C / C++ – Fórum – Programujte.comIDE C++ ??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tocimanko0
Grafoman
28. 11. 2007   #1
-
0
-

Caute, poprosil by som o radu: Pouzivam (par hodin :D ) Dev-C++ kompilator, ale ci neexistuje nejake IDE pre C++, aby som mohol pracovat napr. s tlacidlami, labelmi a inymi ovl.prvkami :) Existuje nieco take? Sorry, v C++ len zacinam (zacal som o 17:00 studovanim kurzov C++ I a II. :DDD )

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
28. 11. 2007   #2
-
0
-

jo. ale vsechny takove srandy pracuji s nejakym konkretnim API nebo nejakou primou sadou ruznych widgetu, ktere nejsou soucasti standardni implementace C++. pro WinAPI znam treba TurboC++, kteremu se zdaleka vyhni, borland jsou totiz zlocinci. Dale muzes pouzivat treba QtDesigner, ktery pouziva knihoven Qt... urcite jich existuje mnoho dalsich. Obecne se temto IDE rika RAD: rapid application development, tedy vyvijeni aplikaci hazenim ikonek misto psani kodu (nejextremnejsi RAD je asi GameMaker))).

dale existuji knihovny, pro ktere sice neni IDE, takze ty graficke primitivy si tam musis pripsat sam (coz ale vetsinou znamena jen vepsani souradnic + par dalsich parametru), na druhou stranu mas nad aplikaci (dle me) primejsi kontrolu.

P.S: mam pocit ze na neco podobneho uz sem minimalne jednou odpovidal... neni na skodu projet nejake stare diskuze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
janc10
Návštěvník
28. 11. 2007   #3
-
0
-

aj v dev-c++ sa da robit s "buttonmy", "labelmy" atd... ale musis pouzit nejaku kniznicu napr. Win32 API, SDL...
zrejme si zatial programoval len v niecom "prilis" vizualnom ako napr. delphi, vb... myslim ze ocakavas napriklad nieco take ze sa pozries na komponenty, zoberies Button a das ho na formular a ide to :) ak ano tak pouzi C++ Builder alebo turbo c++ explorer - http://www.turboexplorer.com/downloads ,ale s nimi by som az tak nezacinal kedze sa ucis iba syntax zatial

mozes skusit napriklad Code::Blocks
http://www.codeblocks.org/downloads.shtml

pripadne Visual Studio
express edition volne k stiahnutiu tu
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=104679



inak Dev-C++ je uz oficialne mrtvy projekt, takze s nim uz do buducna nepocitaj :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.59.–
SBE0
Newbie
28. 11. 2007   #4
-
0
-

Visual C++ 2008 http://www.microsoft.com/express/vc/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.17.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 11. 2007   #5
-
0
-

Uau, Dev-C++ is off? Hmm, skoda no.. :) Prave instalujem VC++ a potom uvidime ;) Este sa ozvem.. Diky za napady, prispevky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
mephi0
Expert
29. 11. 2007   #6
-
0
-

alebo C#

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
dadajax0
Newbie
1. 12. 2007   #7
-
0
-

To mephi : Pokud se nepletu tak C# je jazyk, a ne IDE. Navíc původní dotaz byl IDE pro C++. :smile12:
Jinak to VS je asi nejlepší volba, jinak takové Code::Blocks umí taky vytvářet ty formuláře, tlačítka a takové věci. Ale nevypadá to moc propracovaně, jen vím že tam ta možnost je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.227.–
Jonyzz0
Návštěvník
1. 12. 2007   #8
-
0
-

Jinak to VS je asi nejlepší volba, jinak takové Code::Blocks umí taky vytvářet ty formuláře, tlačítka a takové věci. Ale nevypadá to moc propracovaně, jen vím že tam ta možnost je.



Opravdu ? Ja sem v něm žádný nástroj pro vytváření GUI nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
dadajax0
Newbie
1. 12. 2007   #9
-
0
-

To Jonyzz : Mám poslední nightly build a pokud dám nový projekt -> win 32 GUI project, tak můžu vytvářet nové formuláře. Dělá se to tak, že nahoře v nabídce zvolíš wxSmith -> add wxFrame. A je to, můžeš přidávat prvky na formulář. Jaké technologie nebo knihovny to používá to netuším, ještě jsem to nezkoumal.
Ještě mě napadá jedna verze Dev-Cpp která to uměla taky, na název si teď ale nevzpomenu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.227.–
Tocimanko0
Grafoman
1. 12. 2007   #10
-
0
-

Hmm, vo VS 2008 mi neslo includnut STD :( Using Namespace STD; - pise chybu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Jonyzz0
Návštěvník
1. 12. 2007   #11
-
0
-

To dadajax: Aha, já mam nejsíš starší verzi, ve které toto není zabudované.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
Jonyzz0
Návštěvník
1. 12. 2007   #12
-
0
-

To Tocimanko: Nevím proč by ve VS 2008 nemělo fungovat

using namespace std;

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
Tocimanko0
Grafoman
1. 12. 2007   #13
-
0
-

Kód:

// ConsoleApp.cpp : Defines the entry point for the console application.

//

#include "stdafx.h"
using namespace std;

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
cout << "Text";
return 0;
}


Výsledok kompilovania:
------ Build started: Project: OOP, Configuration: Debug Win32 ------

Compiling...
stdafx.cpp
Compiling...
OOP.cpp
c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(5) : error C2871: 'std' : a namespace with this name does not exist
c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(9) : error C2065: 'cout' : undeclared identifier
Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Michal Tomanóczy\My Documents\Visual Studio 2008\Projects\OOP\OOP\Debug\BuildLog.htm"
OOP - 2 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

:smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Jonyzz0
Návštěvník
1. 12. 2007   #14
-
0
-

No nesmíš zapomenout na #include <iostream>.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
Tocimanko0
Grafoman
1. 12. 2007   #15
-
0
-

// ConsoleApp.cpp : Defines the entry point for the console application.

//
#include <iostream>
#include "stdafx.h"
using namespace std;

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
std::cout << "Text";
return 0;
}


Output:
------ Build started: Project: OOP, Configuration: Debug Win32 ------

Compiling...
OOP.cpp
c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(3) : warning C4627: '#include <iostream>': skipped when looking for precompiled header use
Add directive to 'stdafx.h' or rebuild precompiled header
c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(5) : error C2871: 'std' : a namespace with this name does not exist
c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(9) : error C2653: 'std' : is not a class or namespace name
c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(9) : error C2065: 'cout' : undeclared identifier
Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Michal Tomanóczy\My Documents\Visual Studio 2008\Projects\OOP\OOP\Debug\BuildLog.htm"
OOP - 3 error(s), 1 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

:smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
janc10
Návštěvník
1. 12. 2007   #16
-
0
-

To dadajax : asi myslis wxDev-C++

ak by ho niekto hladal tak tu:
http://wxdsgn.sourceforge.net/

je to vyvojove prostredie na programovanie pomocou kniznice wxWidget
;-)

cize je to vlastne taka nahrada za uz spominany mrtvy projekt dev-c++ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.33.–
Jonyzz0
Návštěvník
1. 12. 2007   #17
-
0
-

To Tocimanko:

c:\documents and settings\michal tomanóczy\my documents\visual studio 2008\projects\oop\oop\oop.cpp(3) : warning C4627: '#include <iostream>': skipped when looking for precompiled header use

Add directive to 'stdafx.h' or rebuild precompiled header



dej tu direktivu do stdafx.h, nebo překompiluj znova celý projekt, nebo nevytvářej projekt s volbou precompiled header

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
tmi0
Věrný člen
2. 12. 2007   #18
-
0
-

To Tocimanko : lol). VS je fakt supr vec). tvrdit ze neexistuje standardni jmenny prostor...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tocimanko0
Grafoman
3. 12. 2007   #19
-
0
-

OK, vratme sa k povodnej teme :-D Neexistuje nejake graficke prostredie pre C++ okrem visual studia zadarmo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
yaqwsx+9
Posthunter
3. 12. 2007   #20
-
0
-

To Tocimanko : Vi ze pokracuji v OT,ale neco mas asi spatne - me to ve VS2008 jede bezpro a nic jse nenastavoval,jen jsem otevrel jeden projekt napsany ve VS2005 a zkompiloval naprosto bez chyb

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
dadajax0
Newbie
3. 12. 2007   #21
-
0
-

To Tocimanko :
Kromě visual studia už jen ten wxDev-C++ nebo Code::Blocks (nějaký nighlty build). Výběr je celkem velký, a pokud z nějakého důvodu nechceš používat VS tak zkus jeden z těch dvou IDE. Pochybuju že se najde více (kvalitních) IDE, ale je možné to je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.227.–
Tocimanko0
Grafoman
3. 12. 2007   #22
-
0
-

jj, Diky, dufam ze to je zadara..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
dadajax0
Newbie
3. 12. 2007   #23
-
0
-

To Tocimanko : Ano, všechny výše uvedené jsou zadarmo (VS ve verzi express taky, a to i pro komerční projekty)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.227.–
sn3d0
Věrný člen
4. 12. 2007   #24
-
0
-

Tocimanko napsal:
OK, vratme sa k povodnej teme :-D Neexistuje nejake graficke prostredie pre C++ okrem visual studia zadarmo?


Eclipse - http://www.eclipse.org/downloads/ http://www.eclipse.org/downloads/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
dadajax0
Newbie
4. 12. 2007   #25
-
0
-

Eclipse občas používám když kutím něco v javě, vím že umí kromě javy taky C++, ale o tom že by umožňovalo grafický návrh to teda nevím. Slyšel jsem už o nějakém pluginu (jmenoval se nějak Visual něco..) který umožní dělat GUI, ale myslím že pouze v javě. Umí něco podobného i pro C++? Celkem mě to zajímá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.227.–
Tocimanko0
Grafoman
4. 12. 2007   #26
-
0
-

SOm hrdym pouzivatelom Code::Blocks :) Zatial pri nom ostanem, ale ked budem potrebovat zmenu (co byva tak raz za sto rokov), pozrem este raz toto vlakno :) Diky vsem!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tmi0
Věrný člen
4. 12. 2007   #27
-
0
-

Qt designer taky neni spatny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 209 hostů

Podobná vlákna

IDE na C++ — založil me.name

Jake ide na c++ ? — založil _cpp_begginer

SDCC + IDE — založil Johanka z Jarku

Ide TASM — založil bbeni

Problem s IDE — založil GoliathL

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý