včera keď som blúdil po nete tak som našiel popis nejakého zaujímavého ICQ programu (autor z nejakého dôvodu nenapísal názov) pomocou ktorého by sa údajne dalo prihlásim pod každým ICQ číslom bez nutnosti poznať heslo
neviete o tom niečo...??? ;)
Fórum › Offtopic
Zaujimavy ICQ programik
1) Přístup k protokolu Oscar (využívá ho ICQ) je nemožný bez autorizace heslem
2) Šíříš tu HOAX (poplašnou zprávu :D ). Stejně jako po netu nedávno běhalo, že bude ICQ spoplatněno ;)
Lukáš Chadraba napsal:
...Stejně jako po netu nedávno běhalo, že bude ICQ spoplatněno ;)
Tahle zpráva už běží pár let, jen se teď v poslední době zase začala objevovat... Stejně jako XXX dalších HAOX zpráv...
To yaqwsx : Neetické? Protizákoné!!! Navíc, jak jsem psal. Je to nemožné. Leda by ten programu při přihlášení projížděl všechny možný kombinace hesel. Ale to je při běžném výpočetním výkonu dnešních desktopových PC otázkou několika týdnů prolomit silné heslo ;)
To Lukáš Chadraba : a kdo si dava silna hesla? rekl bych ze ne kazdy ma heslo typu 452afx}4dz7uuji... podle me pokud by si na vsechna cisla zkusil jako password primo nick stejne nejakou uspesnost mit budes)
To tmi : Čekal jsem, že na to poukážeš. Jasně. Lamy co používají ICQ mají slabá hesla. ;)
A těm zkušenějším nezbýbá nic jiného než používat ICQ taky, protože jsou tam všichni známý dostupní. Začarovaný kruh :)
To Lukáš Chadraba : ehm...
jak jsi prisel na to ze vyrok "a kdo si dava silna hesla?" implikuje "Lamy co používají ICQ mají slabá hesla" ??? ja jsem rekl ze je obecne malo lidi co pouziva silna hesla. pote jsem se z te obecne mnoziny presunul k uzivatelum ICQ, ktere jsem ovsem nijak nespecifikoval vuci ostatnim.
vetsina lidi co znam sice skutecne uziva ICQ, ne ovsem ti se kterymi se bavim nejvice. navic neni problem uzivat oboji zaraz (existuji srandy typu Trilian(ci nejak tak) ktere umoznuji paralelni login), a postupne k tomuto prekecat ostatni. dojdes do stavu kdy budou mit vsichni ICQ i Jabber zaroven a pak neni problem ICQ odstrihnout. navic (jak tu myslim jiz nekdo rikal), ICQ uzivaji predevsim czesi, takze pokud budes mit i zahranicni zname poznas ze ICQ neni tak rozsirene...
To Lukáš Chadraba : Ehm, moznost neustaleho skouseni hesel u ICQ nema vyznam.Duvod je jednoduchy-servery ICQ kontroluji pocet prihlaseni a povoli ti myslim jen 3 za minutu a po par moznostech te mozna zastavi...(To cislo nevim presne)
To tmi : Bavili jsme se o ICQ ;) ... ale jasné..v obecném měřítku to platí také.
To yaqwsx : myslis ze ti nepovoli se z jedne adresy pokusit se o log k vice nez trem ruznym uctum? tak to je pekne opatreni, ktere tento krok castecne znemoznuje. ovsem prijde mi to trochu zvlastni: mejme LANku s mnoha compy, ktera se pripojuje prez nejakou proxy. pak se umozni lognout se jen trem uzivatelum z LANky zaraz. a pokud ICQ login chce primo adresu zadatele, pak neni problem si v ramci LANU svoji adresu kazdou chvili menit. snad jedine ze by v ICQ login requestu byla zadana i MAC adresa, ale to mi prijde mirne nepravdepodobne... ale o teto problematice nemam velke znalosti, takze je mozne ze tu pouze plodim bludy a byl bych rad kdyby me nekdo pripadne opravil.
To Lukáš Chadraba : me jen dojala ta typicka MS-acke a ICQ-acke sebelitost (typu "no jo, aby si Linuxak/Jabberak do nas nerypnul")).
To tmi : Ne myslim to ze za jednu minutu muzes mit max 3 pokusy o prihlaseni a ze treba po 5spatnych pokusech ti to dovoli se pokusit o prihlaseni(z IP adresy,ze ktere bylo tech 5 pokusu)k tomu uctu povoli treba za za hodinu.To vyuziti skouseni kombinaci totalne vylucuje....
To tom*p : věta "a kdo si dava silna hesla?" je ze stylistyckého hledika řečnickou otázkou, tedy větou jednoduchou oznamovací zakončenou otazníkem, teda výrokem :D
To tom*p : neni, spatne sem se vyjadril, vzhledem k tomu ze to byla recnicka otazka... mel jsem pouzit spise vyroku "malokdo uziva silnych hesel", ale to by v tu chvili neznelo tak drsnacky. diky za postreh)
To yaqwsx : promin ale stale nechapu jak tenhle system brani tomu zkusit se lognout z jine IP (diky cemuz si po kazdych 3 neuspesnych pokusech zmenis IP a jedes dal).
To Zelenáč : z jakekoli adresy na ten konkretni ucet? to by se tedy dalo vyuzit k obecnemu blokovani ICQ, takovy DOS atak)
nebo myslis z jedne adresy na jakykoli ucet? to by na veci nic nemenilo.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
QIP >> ICQ - problém s pripojením, hláška od ICQ? — založil Tocimanko
Zaujimavy link... — založil Programmer ;)
Zaujímavý problém s INI súborom — založil audiotrack
Moderátoři diskuze