Význam IE6 – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Význam IE6 – Offtopic – Fórum – Programujte.comVýznam IE6 – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Onsi0
Stálý člen
29. 11. 2007   #1
-
0
-

dnes ma napadla otázka že aký má význam optimalizovať stránky pre IE6???
myslím že tý ktorý IE6 ešte použiváju to robia preto lebo nepochopili že môžu mať aj niečo ovela lepšie, no nepochopia to asi nikdy pokial im pôjde väčšina stránok, no tie im pôjdu pokial budú optimalizované aj pre IE6, no stránky budú optimalizované pre IE6 pokial ludia nepochopia...
proste nekonečný cyklus ktorý treba niekde prerušit a najjednoduchsie je donútiť užívatela aby si zohnal niečo iné...
aký je váš názor???

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.11.–
Reklama
Reklama
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #2
-
0
-

Já bych to trošičku zobecnil a bavil se o "významu IE"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
29. 11. 2007   #3
-
0
-

Zelenáč napsal:
Já bych to trošičku zobecnil a bavil se o "významu IE"...


naprosto souhlasím, ale cítím <FLAME>:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
29. 11. 2007   #4
-
0
-

To Zelenáč : To by jsme skončili rychle :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.87.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #5
-
0
-

To Blujacker : Já bych snad řekl, že pokud někdo založí takovýhle topic, je přímo jeho cílem flame vyvolat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
29. 11. 2007   #6
-
0
-

Ještě tak půl roku IE 6 u stránek určených pro Americký trh. U českých stránek ještě minimálně rok než se vyplatí na IE6 kašlat, ale do té doby tu bude zase IE 8 ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
29. 11. 2007   #7
-
0
-

Zelenáč napsal:
Já bych to trošičku zobecnil a bavil se o "významu IE"...



Další, opět vtipný "antiemesák". Nutnost optimalizace pro IE mne taky sere, ale tyhle stálý kecy. Proboha :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
29. 11. 2007   #8
-
0
-

Celá tady ta problematika optimalizací je pěkná sviňárna...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
29. 11. 2007   #9
-
0
-

To Nefaritus :

Optimalizace je zcela přirozená věc, protože na trhu s prohlížeči prostě konkurenci být musí ;). Jinak bychom stále používail Lynx ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
29. 11. 2007   #10
-
0
-

To Lukáš Chadraba : Jo ja to nemyslím tak, že by měl být jen jeden prohlížeč, ale nic by se nezkazilo tím, že by všechny prohlížeče zobrazovaly stránky stejně :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
tmi0
Věrný člen
29. 11. 2007   #11
-
0
-

To Lukáš Chadraba : konkurence byt musi, ale je slusnosti DODRZOVAT STANDARDY!!! kdyby je IE(a cely ms) dodrzovalo, nebyl by problem s optimalizacemi a zaroven by existoval funkcni trh! optimalizace by mela probihat u programatoru systemu a rozhrani, ne u programatoru aplikaci!

To Lukáš Chadraba : a ja zas nemam rad kecy na kecy proti ms a nevtipne "mesáky".
a navic, ja stale (nedky) Lynx pouzivam).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
yaqwsx+9
Posthunter
29. 11. 2007   #12
-
0
-

Taky nejak nechapu vymysli ruznych firem,vzdyt je HTML, tak proc do nej rypat a pridavat vlastni veci, neco ignorovat, nebo pozmenovat vyznam....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.108.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
29. 11. 2007   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
29. 11. 2007   #15
-
0
-

To Zelenáč : Žádný stadart HTML nebo CSS ti neurčí jak má prohlížeč počítat s velikostmi, jaké má umět jednotky,..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
tmi0
Věrný člen
29. 11. 2007   #16
-
0
-

To Lukáš Chadraba : bohuzel o webove problematice nemam komplexni znalost takze moje vyroky jsou spise spekulativni (a na vzdelavani se nemam ted naladu)), ale musis uznat ze porad ony zminene webrousery zobrazuji lepe nez IE.
navic to nejde o to aby zobrazovaly stejne, jde o to aby zobrazovaly spravne.

poznamecka: pise se standard, ne standart. pokud rikas ze nekdo drzi standarty, tak tim rikas ze ma v rukou takove ty prapory na tycich).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #17
-
0
-

Lukáš Chadraba napsal:
To Zelenáč : Žádný stadart HTML nebo CSS ti neurčí jak má prohlížeč počítat s velikostmi, jaké má umět jednotky,..


Já se neptám, co mi NEURČÍ, ale co mi URČÍ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
29. 11. 2007   #18
-
0
-

To Zelenáč : Právě, že nikdo..a těm chudáčkům prohlížečům na který to tu shazujete taky ne ;)..a v tom je ten problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #19
-
0
-

Norma (standard) je požadavek na chování nebo vlastnosti věci, člověka, situace apod.


Pokud tedy HTML standard nic nepožaduje, znamená to, že vlastně žádný HTML standard neexistuje?

V tom případě ovšem docela obdivuju, že se všechny prohlížeče tak shodli...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
tmi0
Věrný člen
29. 11. 2007   #20
-
0
-

To Lukáš Chadraba : zajimavy nazor)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
29. 11. 2007   #21
-
0
-

To Zelenáč : Kdo tu mluví o existenci standardu? Já mluvím o tom, že určité podstatné věci ve standardech XHTML, ... nejsou ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #22
-
0
-

Lukáš Chadraba napsal:
To Zelenáč : Kdo tu mluví o existenci standardu? Já mluvím o tom, že určité podstatné věci ve standardech XHTML, ... nejsou ;)


Já se ptal, co v HTML standardu JE -> ty si odpověděl, že NIC ! Takže jak? :smile11: Pokud nějaký standard existuje, nedokážu si představit nic jiného, co by popisoval, než to, jakým způsobem se mají jednotlivé "značky" interpretovat..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
29. 11. 2007   #23
-
0
-

To Zelenáč : Já napsal, že nic?? Nadjsi mi to. Dík ;)

Ale ano. Standardy XHTML,... určují význam a zobrazení jednotlivých značek..ale jako už jsem psal snad "milionkrát"!! Poukazoval jsem například na jiné počítání rozměrů. Př.: PX v opeře je jinak velký než PX v IE v některých případech ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
29. 11. 2007   #24
-
0
-

To Lukáš Chadraba : Počkej počkej...jak muže být pixel v opeře jiný než picxel v IE?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #25
-
0
-

- takže to ses nepřepsal? Potom tu první "větu" ("Právě, že nikdo..") nechápu...
A s tím pixelem by mě to taky zajímalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Orcslayer0
Stálý člen
29. 11. 2007   #26
-
0
-

Lukáš Chadraba: Jaké podstatné věci ve specifikaci xHTML nejsou?
Ad pixel - nevím, jaké verze používáš, ale pixel by měl být absolutní jednotka, obrazovkový bod, a tudíž by snad měl být všude stejný - a já ho ve všech prohlížečích stejný teda mám. O.o

Co se týče IE 6 - dokaď zde bude aspoň pár procent lidí s tímto prohlížečem, stránky se budou dělat i pro něj. Pokud přjde uživatel na stránku, která mu napíše "sorry, tohle ti IE6 správně nezobrazí, upgradni na sedmičku nebo raději na Mozillu / Operu", tak se prostě člověk sbalí a jde dál, pokud to nebude únosné a pokud nemá jinou možnost a ten web není jediný, který by mu mohl něco nabídnout. A to vývojáři, kteří dělají stránky na zakázku, asi moc provozovat nebudou. :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
29. 11. 2007   #27
-
0
-

On je ve skutečnosti stejně velký,..

..ale když šířku divu určíš s pomocí width a padding a pod něj vložíš div a jemu dáš velikost (součet width a padding vrchního divu - prostě logickou šířku), tak se ti v IE zobrazí pixelový deficit..jen někdy..taky to nechápu :D..ale mám ověřeno u dalších lidí..v tom případě je nutný fixnout nějakým IE broučkem.

..to samé: V opeře se mi obtékaný div do prostoru vedle objektu s pevnou šířkou vejde, ale v IE ne..i když je width, margin, padding počítán správně a přesně a velikost kontejneru je taky stejná.

Právě, že nikdo..


Odpovídal jsem na tvoji otázku. Kdo ti a prohlížečům určí jak se má co zobrazit v souvislosti s tím co tu pořád řeším - různým počítáním velikostí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
tom*p0
Stálý člen
29. 11. 2007   #28
-
0
-

Občas není jiná možnost, než IE6. Např. se někde dostanete k internetu, nemáte administrátorská práva, tak musíte používat, co je k dispozici. (Pokud ovšem nemáte s sebou něco portable)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
pawlik0
Grafoman
29. 11. 2007   #29
-
0
-

To tom*p : Proto mám Portable pořád s sebou.
> Firefox Portable
> Gaim Portable
> Filezilla Portable
> GIMP Portable pro Win
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zelenáč0
Posthunter
29. 11. 2007   #30
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Orcslayer0
Stálý člen
29. 11. 2007   #31
-
0
-

"když šířku divu určíš s pomocí width a padding a pod něj vložíš div a jemu dáš velikost (součet width a padding vrchního divu)"

A tohle je právě chyba IE. :) Width totiž neobsahuje padding (ani border). A tudíž bude horní div menší než dolní. (http://www.rs.webzdarma.cz/test/test.html)

A tohle specifikace říká jasně. :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
30. 11. 2007   #32
-
0
-

To pawlik : Vem v potaz naši skolní síť kde tě to nepustí takřka k ničemu a nezbyde ti, než to IE používat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
30. 11. 2007   #33
-
0
-

Onsi napsal:
dnes ma napadla otázka že aký má význam optimalizovať stránky pre IE6???


Koukni na statistiky TopListu... IE6 stále používá cca 45 % uživatelů... to je dost velké číslo, nemyslíš? A tedy i dobrý argument, proč optimalizovat.

Vykašlat se na optimalizaci můžeš v jednom případě - děláš webovky pro sebe o sobě. V komerční sféře tato diskuze postrádá smysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.33.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
pawlik0
Grafoman
30. 11. 2007   #34
-
0
-

To Nefaritus : Jsem ve škole furt, mame tam Photoshop a na nekterych je dokonce mozilla nainstalovana(jestli to neni Portable)..
Vám nezávidím :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Onsi0
Stálý člen
30. 11. 2007   #35
-
0
-

To Zdeny : Pred tým ako som zakladal toto vlákno som žiadne štatistiky nepozeral, ale počítal som s tým, že IE6 dnes už nepoužíva tak veľa ľudí ako napríklad FF alebo Operu no vôbec som nečakal že ich IE6 používa viac ľudí ako FF a Operu dokopy. V tomto prípade je jasné prečo treba optimalizovať stránky pre IE6.
To Nefaritus : My máme na PC v škole Debian takže žiadne IE nehrozí... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.11.–
tmi0
Věrný člen
1. 12. 2007   #36
-
0
-

To Onsi : Debian?!? uzasna to skola... my tam mame akorat v jedny ucebne mandrivu a na par compech ten debian ilegalne).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
yaqwsx+9
Posthunter
1. 12. 2007   #37
-
0
-

NO my mame na skole jednoho ucitele, ktery si nemuze vynachvalit linux a druhyho ktery vychvaluje windows....Bohuzel reditelka rekla,ze se smi ucit jen na windowsech,a tak na linux zbyva uz jen zajmovovy provoz, kam vlastne dneska uz nikdo nechodi.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.89.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
tmi0
Věrný člen
2. 12. 2007   #38
-
0
-

vzhledem k finacnimu stavu ceskeho skolstvi vidim masivni prechod na linux jako otazku blizke budoucnosti.
To yaqwsx : a jak reditelka svoje rozhodnuti oduvodnila? logicky bych ponechal vsem moznost volby. dost lidi trpi zvlastnim predsudkem, ze drazsi veci jsou lepsi nez ty levnejsi, pripadne zamenuji vyrazy zadarmo a bezcenny...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
2. 12. 2007   #39
-
0
-

To pawlik : Jo no...u nás (co se týče komplů) není co závidět :D jeden rok se nás snažil profesor učit HTML, takovy valby jen tak neslyšíš (už jen to, že to bylo minulý rok a on nás učil podle specifikací HTML 4.0 :D)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Vyznam pointeru — založil Alan

Význam modifikátorů — založil paul27

Má význam učit se C# ??? — založil ospaly.stanislav

C Fcia a vyznam pointru — založil Plui

Význam #define a typedef — založil Zutent

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý