Dobrá kniha o C/C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dobrá kniha o C/C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comDobrá kniha o C/C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ospaly.stanislav0
Návštěvník
30. 11. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den.

Chci se učit jazyk C/C++. S programováním pc aplikací nemám žádné zkušenosti. ( prostě zašátečník )

Neznáte nějakou dobrou knížku, o programování v tomto jazyce???


Něco pro začátečníky. Kde se opravdu aspon něco naučím!!!


Moc díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
ospaly.stanislav0
Návštěvník
30. 11. 2007   #2
-
0
-

Vyplatí se vůbec C/C++ ???

Je to dobrá volba i do budoucnosti???



Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
30. 11. 2007   #3
-
0
-

To ospaly.stanislav : Dokud někdo nevymslí něco ala .NET či Delphi pod Linuxem, pak ano.

doporučuji knihu Naučte se programovat za 21 dní
btw: nečekej , že se to fakt naučíš za 21 dní :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Gadael0
Návštěvník
30. 11. 2007   #4
-
0
-

jj, nejlepsi pro zacatek asi je nejaka 'uzsi' kniha jako napr. C++ za 21 dni. Potom bych ti doporucil Mistrovstvi v C++ jakozto definitivni reseni, ktere pokryva snad cely jazyk, a taky kapesni Jazyky C a C++ od Miroslava Viriuse - dobre pro rychle vyhledavani treba kdyz zapomenes syntaxi neceho, a tak..

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
sn3d0
Věrný člen
1. 12. 2007   #5
-
0
-

Inac perfetkny serial svojho casu bol v PC REVUE .. volal sa C++ Pod Lupou (asi sa tu najde nejaky pametnik). Osobne si myslim ze tento serial zaciatocnikovy uplne staci na zakladne crty a netreba 1000 stranovu knihu: http://www.scribd.com/doc/219581/CPCRevue

Myslim ze to bohate staci zaciatocnikom a je tam dost materialu co treba zvladnut. Ja som buran ktory sa neucil s knih kedze neboli k maani svojho casu takto a tak si myslim ze veci ako Mistrovstvy v C++ alebo naucte se C++ za 21 dni su vyhodene peniaze a tie informacie sa v pohode daju dohladat na nete v takej istej kvalite a v rodnom jazyku. Ina vec su specialitky.

Pre juniorov mozu byt nasledovne celkom zaujimave.Tieto by som doporucoval tym ktory uz vedia co je while(), for(), co je int a aka je jeho velkost a svoju prvu kompilaciu uz maju za sebou. Clovek sa tam rozhodne dozvie uzitocnejsie veci ako v knihe naucte sa kodit za x-y dni:http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/datove-struktury-bez-predchozich-znalosti-pruvodce-pro-samouky/
Pre zaujemcov o objekty :http://knihy.cpress.cz/Pocitac/BookPages.asp?BookID=1841&SamplePage=4#PagesList


Co sa tyka advanced veci tak super kniha o C/C++ je Algoritmy v C http://www.martinus.sk/?uItem=15550 a Moderny programovani v C/C++ http://www.dunaj.sk/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SK01031983. To su 2 knihy ktore doporucujem pokrocilejsim. Dalsia super kniha o C/C++ ma skor charakter referencnej prirucky. je to STL http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/c-standardni-knihovna-a-stl-kompletni-pruvodce/
aaa este jedna nova strasne super kniha ktorej kody su pisane v JAVA ale kazdy kto to s OOP mysli vazne si tam najde svoje je Navrhove vzory http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/navrhove-vzory-33-vzorovych-postupu-pro-objektove-programovani/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
sn3d0
Věrný člen
1. 12. 2007   #6
-
0
-

ospaly.stanislav napsal:
Vyplatí se vůbec C/C++ ???

Je to dobrá volba i do budoucnosti???



Díky



Stale sa oplati, stale je to dobra volba do buducnosti a kym sa architektura pocitacov nezmeni na neviem co tak C++ stale bude mat vyznam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
mephi0
Expert
1. 12. 2007   #7
-
0
-

To sn3d : Ale kniha ma svoje čaro :) Je pravda že som si kupil prvu knihu preto, lebo som nemal internet, ale poznám ako je ťažko sa prinútiť učiť sa pomocou internetu keď tu máme take super hry :D maximalne by som prečital 20 riadkov a potom spustil crysis a podobne. Ale pri knihe hodina nie je problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Payne
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
1. 12. 2007   #8
-
0
-

Ono ja by som ti urcite najprv odporucil Cecko ako proceduralny jazyk a az neskor prejst na objektove programovanie ala C++, JAVA, C# alebo ineco ine...

Velmi kvalitna je kniha Pavel Herout - Ucebnice jazyka C

Taktiez najdes par fakt kvalitnych serialov na nete, dokonca v ceskom alebo slovenskom jazyku...

A inak jasne ze to ma zmysel, cecko nikdy nebude out, uz len preto ze je to priamo kompilovany jazyk a nie interpretovany, taze je nenahraditelny kde je potrebna rychlost C++ detto, napr ovladace, hry atd...

Taktiez si musis uvedomit ze v dnesnej dobe je velmi vela veci napisanych v cecku, ale ono ich bude treba aj do buducnosti udrziavat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.119.114.–
yt
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 12. 2007   #9
-
0
-

Pokial sa rozhodnes pre ciste C, tak imho urcite nesklamu Kernighan & Ritchie s klasikou Programovaci jazyk C v 2. doplnenom vydani (hlavne ak budes poctivo vypracovavat kazdu z uloh na konci kapitol :-). Inak ak nemas este jasno v tom do coho sa vrhnut, asi by stalo za to pouvazovat aj o Pythone - dodana dokumentacia obsahuje aj celkom schopny tutorial, takze spociatku ani netreba zhanat nejaku inu literaturu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.6.–
tmi0
Věrný člen
2. 12. 2007   #10
-
0
-

To sn3d : ta kniha Algorimty v C vypada velice zajimave, vetsina knih se zabyva spis ruznymi technikami a implementacnimi detaily a tech teoretictejsich byva poskvrnu. k tem navrhovym vzorum bych doporucil spise originalni literaturu Gang of Four...
a s temi vyhozenymi penezmi naprosto souhlasim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
2. 12. 2007   #11
-
0
-

Asi nejlepší kniha která se zabívá podrobně jazykem C++ je Mistrovství v C++, je jak pro začátečníky tak pro ty co iž C++ znají. Je to pár měsíců co vyšlo její 3. vydání. http://www1.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00839998 .

Dále jako velice povedená kniha mi osobně přišla publikace od Francise Glassborow, Naučtě se programovat! podrobný průvodce programování v C++. http://www.grada.cz/katalog/seznam/naucte-se-programovat/ Ta kniha se zabývá jazykem C++, ale k tomu aby se naučil čtenář kvalitně programovat, co už né každý kdo programovací jazyk zná umí. Po každém výkladu následuje úloha co člověku občas pořádně protáhne mozek a tak zlepší jeho schopnosti. A určité věci jsou vysvětlováný na grafické knihovně co sám autor vytvořil. Čili v tomto směru je také velice dobrá.

Dále ti můžu doporučit Myslíme v C++ jsou to 2 díli co na sebe navazují. Buďto můžeš koupit http://www.grada.cz/hledani/?def=p&hledej=mysl%EDme+v+C%2B%2B&hled_submit= a nebo si stáhnout originál Thinking in C++ které jsou jako volně šířitelný e-book v EN.

Pokud se ti nechce kupovat kniha, tak můžeš sáhnout po slušných tutorialech co vysí na internetu zdarma. Třeba jazyk C http://builder.cz/serial3.html a pak C++ pro ty co C už znají http://builder.cz/serial24.html čili to na sebe dokonale navazuje.
---------------------------
C++ je jazyk který stojí zato se naučit. Je OOP a s jazyky C# a Java si jsou velice podobné (C++ je asi z nich nejtěžší, ale když se ho naučíš, tak budeš moci skoro okamžitě začít psát v Javě či C# pouze po přečtení malé příručky, kde bude jenom seznam malých rozdílů, to vim z osobních zkušeností).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.67.–
sn3d0
Věrný člen
2. 12. 2007   #12
-
0
-

tmi napsalk tem navrhovym vzorum bych doporucil spise originalni literaturu Gang of Four...


Gang of Four je nuda. Cital som to, nieje problem sa k tomu dostat ale je to sialena nuda. Tuto knihu som si oblubil koli niecomu inemu.Je pisana fomrou dialogov a je to bohvsky napad. Proste je to kniha ktora ma bavila.Plus oproti Gang of four je doplnena o dalsie navrhove vzory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
tmi0
Věrný člen
4. 12. 2007   #13
-
0
-

priznavam se ze jsem knihy osobne necetl, pouze interpretuji nazor nekoho jineho kdo Gang cetl a nemuze si ho vynachvalit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Earl Cash0
Věrný člen
5. 12. 2007   #14
-
0
-

pokud se chces naucit v C jednoznacne doporucuju dvoudilnou (pro zacatek staci jen ta prvni) knihu Ucebnice jazyka C, kterou napsal Pavel Herout. je tam spousta doporuceni (napr. jak psat prehledne kod nebo proc nepouzivat to a to,..) za kazdou lekci je spousta prikladu takze si hned muzes odzkouset co jsi se naucil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.150.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
greppi0
Stálý člen
17. 12. 2007   #15
-
0
-

ja viem ze o tomto je cely tento thread, ale nepoznate nejaku dobru anglicku knihu o C++:
- obsahovala by nejake priklady pre precvicenie
- popisovala by aj GUI (tlacitka, formulare, linkovanie oknien a pod.), myslim nieco take ako praca s Builderom

lebo doteraz co boli menovane knihy, boli cisto o C++, ale ja by som chcel tiez nieco ako vytvarat priamo aplikacie s GUI, teda ako prelinkovat formulare a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
sn3d0
Věrný člen
18. 12. 2007   #16
-
0
-

Na tuto problematiku je dobre sa poobzerat po Petzoldovych knihach.Je to starsia kniha ale celkom fajn a myslim ze jedina normalna co sa tyka tychto veci pre Windows a C++. Vsetky novsie uz popisuju .NET a C#..

http://www.martinus.sk/?uItem=1294 http://www.martinus.sk/?uItem=1294

CPress ju vsak akosi na svojich strankach vsak neponuka. Samozrejme ze robit GUI v cisom API je trosku hardcore tak existuje dalsia fajn kniha:

http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/programovani-ve-windows-pomoci-mfc/
http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/programovani-ve-windows-pomoci-mfc/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
greppi0
Stálý člen
18. 12. 2007   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
sn3d0
Věrný člen
20. 12. 2007   #18
-
0
-

sorrac.. to Anglicku som prehliadol..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
tmi0
Věrný člen
20. 12. 2007   #19
-
0
-

To greppi : no muzes si zadarmo stahnout Thinking in C++ od Bruce Eckela (download je podporovan autorem samotnym) na teto adrese: http://www.datastore.cz/bruceeckel/
cetl jsem ji a neni to spatna kniha. pocita s tim ze uz umis alespon zaklady C.

jinak o tom GUI: moc knih ktere by se venovaly GUI neznam, pro konkretni API byvaji vetsinou vydavany manualy a tutorialy. pokud se nemylim tak treba pro Qt existuje nejaka velka knizka. z cehoz plyne nejprve se nauc obecna pravidla syntaxe C++, a pak si zvol nejake API ve kterem se naucis pracovat a ktere ti bude vyhovovat. kdyz se ti nebude libit budes moct v pohode prejit na jine, zaklady jsou vsude stejne. knihy ktere by se venovaly jak C++ tak zaroven konkretnimu API nevychazi protoze je mnoho API a tim padem by se zmensovala cilova skupina ctenaru (vyjimkou je snad jen WinAPI a veci typu 5642168 supertriku v suprVisualC++ builderu).

o tom Primeru jsem myslim uz zaslechl, ale nic konkretniho ti nesdelim... snad jen ze autor napsal i celkem znamou knihu Mistrovstvi v C++, ktera mi ovsem moc nevyhovuje. styl vykladu je takovy rozvlacny, zdlouhavy, ale treba by to tobe sedlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
greppi0
Stálý člen
20. 12. 2007   #20
-
0
-

tmi napsal: o tom Primeru jsem myslim uz zaslechl, ale nic konkretniho ti nesdelim... snad jen ze autor napsal i celkem znamou knihu Mistrovstvi v C++,

C++ Primer Plus a Mistrovstvi v C++ je to iste, len jedno je po anglicky a druhe je prelozena verzia ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.87.–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Erik0
Návštěvník
20. 12. 2007   #21
-
0
-

Odporucam Mistrovstvi v C++ a C++ za 21 dni.
Je to tam dobre vysvetlene, az na par vynimiek...
Nieco si musim precitat viackrat a vraciat sa k textu aby som nieco pochopil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
sn3d0
Věrný člen
20. 12. 2007   #22
-
0
-

Inac mozem sa nieco opytat? Preco ti tak silou mocou ide o Anglicku literaturu? Ja neviem ale chces preniknut do tajov C++ alebo do tajov Anglickeho jazyka? Ak ti ide o anglictinu tak na to su skor lebsie knihy od Terryho Pratchetta. Inac takmer kazda kniha ktora za nieco stoji je prelozena do cestiny,to znamnea ze existuje aj anglicka verzia, ked uz silou mocou chces anglictinu(tak isto aj tie co som uvadzal ja). Ale na to nepotrebujes ani kupovat knihu.. O programovani su v anglictine tony materialu.. Je pekne ze sa venujes webu, a ze ti to ide ale je C++ pre teba ta spravna cesta? Co sa tyka webovych zalezitosti co asi tebe bude podstatne blizsie, skor by som ti poradil sa zamerat na SOA SOAP, Ajax a napriklad mrknut na taky Apache Axis. Myslim ze to bude pre teba ako webaka podstatne uzitocnejsie ako v C++ bastit nejake GUI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
greppi0
Stálý člen
20. 12. 2007   #23
-
0
-

>Preco ti tak silou mocou ide o Anglicku literaturu?
no pretoze, neviem dobre po anglicky, chcem sa zdokonalit v ANG, lebo ako programator ju potrebujem

>Ja neviem ale chces preniknut do tajov C++ alebo do tajov Anglickeho jazyka?
prave ze oboje :smile1:

>O programovani su v anglictine tony materialu
som si toho vedomi, ale kniha ma svoje caro ... pri PC sedim a pozeram do bedne (CRT), ktora blika ... pri knihe si sadnem von, lahnem na postel alebo len tak vytiahnem v autobuse a uz plavam v moriach C++ :smile1:

>Je pekne ze sa venujes webu, a ze ti to ide
jj ja sa este stale budem venovat (teraz pracujem na OOP v PHP, JavaScript, SEO) ale C++ potrebujem pri komunikovani Elektroniky s PC (chodim na elektrotechnicku), tiez sa venujem assembleru co sa da krasne spojit v nejaku aplikaciu cez nejaky systemovy jazyk (co PHP nie je :smile10: ) ... No a z toho by som chcel spravit nejaku SOC alebo KOP ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.87.–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Erik0
Návštěvník
23. 12. 2007   #24
-
0
-

Ked v C++ nevies nic tak Thinking in C++, Volume 1: Introduction to Standard C++ (2nd Edition)
Myslim, ze ta druha je pre pokrocilejsich...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
janc10
Návštěvník
23. 12. 2007   #25
-
0
-

mam obidva diely

prvy diel je pre zaciatocnikov v c++, takze asi pre teba ta najvhodnejsia volba
prebere to az po sablony, viacnasobnu dedicnost...

v druhom diely najdes vynimky, defenzivne programovanie, asi 1/3 je o STL (dost podrobne ju prebera), navrhove vzory...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.12.–
tmi0
Věrný člen
29. 12. 2007   #26
-
0
-

To sn3d : terry pratchett je skvelej) ovsem cesky preklad od jana kanturka ty knihy (dle me) dela jeste vtipnejsi. cetl jsem original a musim rict ze moje znalost anglictiny neni takova abych chapal vsechny pratchettovy hricky a jazykove finesy. cestina je proste pro hricky lepsi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Nagrom0
Duch
30. 4. 2008   #27
-
0
-

Chtěl bych se jen zeptat, jestli má někdo zkušenosti s těmito knihami:
Naučte se programovat počítačové hry za 24 hodin
Programujeme 3D hry v jazyce C#

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
mephi0
Expert
1. 5. 2008   #28
-
0
-

Nagrom napsal:
Chtěl bych se jen zeptat, jestli má někdo zkušenosti s těmito knihami:
Naučte se programovat počítačové hry za 24 hodin
Programujeme 3D hry v jazyce C#


neodporúčam. Iba ak už maš všetky a tieto ti chýbaju. Určite by som nimi nezačínal. Tieto knihy su len lákadlom a nevysvetľujú všetko podstatné okolo toho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Karlos
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
3. 5. 2008   #29
-
0
-

To ospaly.stanislav : C++ je dobrá volba, rozhodně ale nazačínej s C, dobrá kniha je Rozumíme C++ a pokud budeš jednou používat Qt, může to z hlediska pohodlí lehounce připomínat Delphi, ale je to lepší ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 8. 2008   #30
-
0
-

To Karlos : Rozumíme C++ dobrá kniha??? Rozhodně ne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Dobra kniha k Cčku — založil fixa

Dobrá kniha nebo učebnice pro C# — založil killermax

Je Dictionary dobrá volba? — založil JiriVavru

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý