C# a grafy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# a grafy – .NET – Fórum – Programujte.comC# a grafy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Svist0
Newbie
1. 12. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
jak se řeší problematika vykreslování grafů (třeba i 3D) v C#. Resp.: kterej prvek se pro to používá (předpokládám, že to bude asi picture box) a které metody jsou proto určeny skrze rozhraní DGI+. Popř. nějaký COM control z MS office.
Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.183.–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
1. 12. 2007   #2
-
0
-

To Svist : Na to ti můžu odpovědět úplně jednoduše. GDI+ obsahuje hormadu metod pro kreslení a je pouze na tobě jak a kam ten graf nakreslíš (např. můžeš vytvořit image a ten pak načíst v pictureboxu). Nebo můžeš využít existující knihovnu (viz. historie a odkazy v úvodním vláknu této disukze).

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Svist0
Newbie
1. 12. 2007   #3
-
0
-

To DeaLer : OK, dík a jak se nastavuje vlastní souřadnicový systém pro nějaký prvek, např.: pro picture box. Abych nemusel měnit fyzicky velikost okna, ale pouze měřítko. Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.183.–
DeaLer+2
Hero
1. 12. 2007   #4
-
0
-

To Svist : Nevím přesně, jak to myslíš, ale asi to nebude možný ... to si musíš udělat sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Svist0
Newbie
1. 12. 2007   #5
-
0
-

To DeaLer : Ve VB6 to možná bylo, bylo by divný, kdyby v C# to nebylo možný vůbec. Jde o to, že na grafu vždycky nechceš mít na x a y rozměry jednotky pixelů ale třeba nějakou vlastní jednotku. Jde jenom o měřítko grafu - aby nebylo totožný s rozměrama picture boxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.183.–
SBE0
Newbie
1. 12. 2007   #6
-
0
-

Další možnost je použít CrystalReports. Jsou součástí Visual Studia 2003/2005/2008 od edice Proffesional.
Pokud používáte Visual Studio 2008 je pro to velmi vhodné a jednoduché použít Windows Presentation Foundation (WPF). WPF je komplet vektorové, takže lze graf vytvořit 1:1, bez nutnosti přepočítávat souřadnice a pak ho jen zmenšit, aby se graf vešel do vzmezeného prostoru, to umí WPF.
Zvážil bych také možnost vytvoření souboru ve fomátu Office Open XML s tabulkou a grafem (SpreadsheetML) a zobrazení bych nechal na Excelu 97-2007.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Grafy — založil Pavel

LaTeX: SK + grafy — založil jozef

GUI - Grafy — založil Jirka

Ukládání dat pro grafy — založil Carduus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý