Priehladne PNG v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Priehladne PNG v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.comPriehladne PNG v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Onsi0
Stálý člen
1. 12. 2007   #1
-
0
-

mám stránku postavenú na priehladných png no IE6 ich nevie správne zobraziť... :(
čo s tým? pomôže nejaký CSS hack alebo mám pre IE6 urobiť iný štýl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.11.–
Orcslayer0
Stálý člen
1. 12. 2007   #2
-
0
-

Onsi: IE6 si png moc nedává. ,) Prý na to sice funguje nějaký htc skript, ale nezkoušel jsem to. :) GIF mi doteď stačil. :)
Můžeš zkusit tohle: http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
1. 12. 2007   #3
-
0
-

png taky není dle jeho definice stavěný na to, aby měl průhledný pozadí ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Onsi0
Stálý člen
1. 12. 2007   #4
-
0
-

no mám za strankou efekt tieňa(postupný prechod z čiernej farby na priehladnu "farbu") a to mi gif spraviť nevie :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.11.–
Orcslayer0
Stálý člen
1. 12. 2007   #5
-
0
-

To survik1 : He? PNG by měl podporovat i poloprůhlednost. O.o

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
mylan40
Super člen
1. 12. 2007   #6
-
0
-

To Onsi : Tak tam daj prechod z čiernej na farbu pozadia, nie na priehľadnú. Viem, má to nevýhodu: ak sa zmení farba pozadia, bude treba zase nakresliť ten tieň, ale je to asi najlepšie riešenie...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Onsi0
Stálý člen
1. 12. 2007   #7
-
0
-

To mylan4 : dobrý nápad len ten obrázok je tvorený cez efekt v gimpe a neviem či sa mi to bude dať prestaviť a ešte mám problém že na pozadí mám farebný prechod

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.11.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 12. 2007   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Onsi0
Stálý člen
1. 12. 2007   #9
-
0
-

To Paja2 : takto by sa to dalo riešiť, len veľkú časť obrázka chcem mať nepriehľadnú, čiže ho budem musieť rozdeliť na dve časty... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.11.–
1. 12. 2007   #10
-
0
-

Měl jsem podobný problém, a jelikož mi PNG přišel pro průhlednost šikovnější (větší rozsah barev oproti gif), googlil jsem nějaké řešení jak ošetřit zobrazování v IE5.5 - 6

Dejme tomu že tohle je původní kód, který funguje jak má ve Firefoxu, Opeře, atd.:



#pruhledny {
width: 50px; height: 50px; /* velikost divu, půjde vidět obrázek na pozadí pokud div neobsahuje žádný text */

/* png na pozadí */
background: transparent url('pruhledny_obrazek.png') no-repeat left top;
}


Průhlednost opraví přidání vlastnosti filter. Je podporována jen v IE (zapne správné zobrazování průhlednosti), ostatní prohlížeče ji ignorují. Zároveň musíš vypnout původní obrázek na pozadí - a to jen pro IE (třeba podtržítkovým hackem), jinak se v exploreru zobrazí zároveň původní i nově načtený průhledný obrázek (zkus a uvidíš...).



#pruhledny {
_background: none;
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='pruhledny_obrazek.png',sizingMethod='scale');
}


Ještě pozor! Příkaz filter musí být spojený s progid a dvojtečkou těsně (tj. bez mezer). Více o parametrech na msdn.

Nakonec když ještě budeš chtít validní css, šoupni tenhle hack včetně filtru do odděleného css souboru pro ie (třeba pomocí podmíněného komentáře: http://interval.cz/clanky/podminene-komentare-v-internet-exploreru/ ).

Další zdroje:
- http://www.alistapart.com/stories/pngopacity/ http://www.alistapart.com/stories/pngopacity/
- http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms532969.aspx http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms532969.aspx
- http://koivi.com/ie-png-transparency/ http://koivi.com/ie-png-transparency/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Priehladné PNG — založil Onsi

Animovane png — založil wrany

Načtení PNG a GIF — založil nvm

Prosba: z PNG do C4D — založil Dave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý