Instalacia PHP a Apache + premenna v odkaze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Instalacia PHP a Apache + premenna v odkaze – PHP – Fórum – Programujte.comInstalacia PHP a Apache + premenna v odkaze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 12. 2007   #1
-
0
-

Čaute!

Rozhodol som sa, že sa chvíľu budem venovať tvorbe stránok. :smile3: A mám hneď 2 problémy. :smile10:
1) Inštalácia Apache a PHP

Tak jsem úspěšně nainstaloval server ale mam jeden problemek - po nacteni "http://localhost/" se mi nezobrazí stránka s informacemi o serveru ale defaultní stránka apache s uvítáním, kde mi píší: "Pokud vidíte tuto zprávu, správce tohoto počítače právě úspěšně nainstaloval Apache web server. Teď ještě musí doplnit obsah a nahradit tuto standardní uvítací stránku, nebo přesměrovat server na skutečnou domovskou stránku. ".
Prosím poraďte - Děkuji.


Zdroj: http://programujte.com/index.php?akce=komentare&cl=2007011101-instalace-nejnovejsi-verze-apache-2-php-5-a-mysql-5-krok-za-krokem

Robí mi to tiež. Pls, poraďte ako to opraviť.

2) Premenná v odkaze
<html>

<body>
<?php
$test=$_GET['testik'];
echo "$test";
$a=123;
echo '<a href="test.php?testik=$a">test</a>';
?>
</body>
</html>


Premenná $a sa do adresy neskopýruje ako číselná hodnota, ale ako reťazec, číže namiesto toho, aby sa do premennej $test uložila hodnota 123, uloží sa reťazec $a. (test.php?testik=$a)

V čom je chyba???

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
Phoenix0
Super člen
1. 12. 2007   #2
-
0
-

echo "<a href="test.php?testik=$a">test</a>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
pecan9870
Věrný člen
1. 12. 2007   #3
-
0
-

To Radike : echo '<a href="test.php?testik='.$a.'">test</a>';

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
1. 12. 2007   #4
-
0
-

To Radike :
ad 1/ Ujistěte se, jestli máte korektně nainstalované PHP.

Když vytvoříte v kořenovém adresáři serveru soubor index.php s obsahem:

<?php

phpinfo();
?>


Co se vypíše v prohlížeči, když zadáte adresu http://localhost/index.php ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.33.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 12. 2007   #5
-
0
-

To Phoenix : To pecan987 : Díky moc, už to ide. :smile18:

To Zdeny : Nechápem tomu, ale dnes mi načítalo http://localhost/index.php a je tam phpinfo. :smile3: (včera to nechcelo načítať :smile13: )

Tak som si vytvoril súbor test.php s kódom:

<?php

$test=1;
echo "TEST: ";
echo "$test";
?>

Ale nič sa nezobrazí. :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
pecan9870
Věrný člen
3. 12. 2007   #6
-
0
-

To Radike : tu proměnnou test dej bez uvozovek:

<?php 

$test=1;
echo "TEST: ";
echo $test;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
3. 12. 2007   #7
-
0
-

To pecan987 : :smile2: Thx, ale aj tak to nejde. :smile9:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
pecan9870
Věrný člen
3. 12. 2007   #8
-
0
-

To Radike : Mohl by jsi napsat co ti to píše za chybu? Mě totiž tento kód:

<?php

$test=1;
echo "TEST: ";
echo $test;
?>


normálně vypíše: TEST: 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
3. 12. 2007   #9
-
0
-

To pecan987 : Nepíše mi nič. Čiže bude asi chyba s PHP. :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Inštalácia PHP na IIS — založil Ankora

Php + apache — založil Antonín Daněk

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý