C++ vs. C# , alebo má význam učiť sa ešte C++? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ vs. C# , alebo má význam učiť sa ešte C++? – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ vs. C# , alebo má význam učiť sa ešte C++? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
1. 12. 2007   #1
-
0
-

Tak som sa zamyslal (kedze sa zacinam ucit C++), ci ma vyznam pokracovat. Podla isteho programatora ma skor buducnost C#, lebo podla neho je C++ lowlevel jazyk a pouziva sa skor na programovanie kernelov a skor tie "hardwarovejsie" zalezitosti... Na tvorbu software je vraj C# idealny managed language. C++ je podla mna silna zbran, da sa v nom dosiahnut vela veci, ba az skoro vsetko :-D ked clovek chce a vie... Ale je fakt, ze aj mne sa celkom lubi C# a jeho syntax.. Je taka cistejsia, prehladnejsia, krajsia.. Hmm, mozem poznat vase nazory? :) Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
1. 12. 2007   #2
-
0
-

imho jediná výhoda C++ je jenom v jeho rychlosti oproti C#,nezabijte mě za to:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
dadajax0
Newbie
1. 12. 2007   #3
-
0
-

Pokud se ti více líbí C# tak se uč C#. Je to jedno co se budeš učit, oba jazyky mají široké využití. Až se naučíš jeden pořádně, nebude problém se naučit i ten druhý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.227.–
mylan40
Super člen
1. 12. 2007   #4
-
0
-

Keby som si mal vybrať medzi týmito dvoma, tak C#... (Ale ináč Visual Basic .NET je jasná voľba :smile3: )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Tocimanko0
Grafoman
1. 12. 2007   #5
-
0
-

To mylan4 : :smile5: Doteraz som programoval aj ja v ňom. Ale teraz si uvedomujem, že ak chcem niečo viac, možno niečo, čo má väčšiu budúcnosť, tak pri VB.NET ostať nemôžem... Tak zvažujem prechod. Momentálne som pri 4.lekcii kurzu C++ tu na programujte.com, ale rozmýšlam, že
1. je to dosť ťažký jazyk
2. je skôr hardwarovo orientovaný alebo teda na nižšej úrovni (známe okienka GUI sú to posledné, na čom záleží) - môj názor
3. dnes sú omnoho populárnejšie iné jazyky, možno C#, PHP a pod...
4. nič ma ďalšie v tomto momente nenapadá, aj keď je toho určite omnoho viac ;)

Čo vy nato? :)

EDIT: A C# potrebuje .NET Framework ako runtime knižnice a C++ je (myslím) nezávislý a uspokojí sa sám zo sebou :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
tmi0
Věrný člen
2. 12. 2007   #6
-
0
-

C++ je dle mne lepsi, protoze aplikace v nem vyvijene jsou efektivnejsi. to ze je lowlevelovejsi je dle me tez vyhoda, presto se v nem vytvareji dobre prenostitelne kody.
To Tocimanko : skutecne si myslis ze PHP nebo C# jsou popularnejsi nez C/C++? troufam si nesouhlasit

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
mephi0
Expert
2. 12. 2007   #7
-
0
-

C++ - low level, prenositelny
C# - winforms, web

pozn. Začiatočnikovi je low level jazyk s vysokým výkonom nanič. Kým budeš robiť grafický engine ktorý to bude vyžadovať budeš vedieť 3 ďalšie jazyky. Skôr by som siahol po delphi, C#, VB a takých, kde sa naučiš myslieť programátorsky a ešte k tomu si aj skoro naprogramuješ užitočný program. Je to otázka chuti. Až prekonáš konzolu ak pri API v c++ nastane trápenie, pri winforms prechádzka. Niekedy boli časy, keď k C# nebolo veľa turotiálov, ale dnes je to inak. Voľba je na tebe, zle rozhodnúť sa nemôžeš, iba ak sa rozhodneš neprogramovať :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
2. 12. 2007   #8
-
0
-

a nic nezkazíš pokud se začneš učit python;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
DeaLer+2
Hero
2. 12. 2007   #9
-
0
-

Všichni se dívate na to, co je dnes, ale zkuste se podívat dopředu. C++ je ve své dnešní podobě na desktopu nebezpečné a je jen otázka času, kdy s tím někdo něco začne dělat. Pokud je vaším cílem Linux/Unix, tak je to dobrý, tam se v tomto směru ještě dlouho nic dít nebude, ale pokud jste zaměřeni na Win, tak vás za pár let může potkat nepříjemný překvapení, a sice zavedení něktrých postupů ze Singularity http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2006100701-os-singularity a s tím související odsunutí neřízaných aplikací do sandboxu, kde nemohou nic pokazit. Neříkám, že k tomu dojde, ale mohlo by a já na to raději beru ohled.

Tím nechci říct, že nemá smysl se C++ učit, to ne. Myslet se u něj naučíte a jazyk můžete změnit vždy.

To Tocimanko : nepřítomnost frameworku dnes není takovej problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
2. 12. 2007   #10
-
0
-

Podle mě jsou 3jazyky s kterými se nyplatí začít. A to jsou C++, C#, Java. Java a C# si hodně konkurují, protože si liší opravdu minimálně, C++ je mnohem rozlehlejší a jeho konkurenční jazyk zatím neexistuje. Když se naučíš C++, tak pro tebe nebude žádný problém programovat v tech jazycích co jsem uvedl, stačí ti malá příručky rozdílů a můžes se do toho pustit. Kdežto když umíš C# a chceš přejít na C++, tak musíš začít od znova a je to složitější. Vím to z osobních zkušeností, když pak člověk umí C++,C# a Javu, tak se nemusí nikde hádat který jazyk je lepší, ale vidí to sám... A myslim že nakonec prohlásí, že C++ je nejlepší a člověk v něm je opravdu nejjistější.

Ještě se tě zeptám, co chceš programovat?

Až prekonáš konzolu ak pri API v c++ nastane trápenie

To je pravda, ze začátku tomu tak je, ale ten co to překoná už pak je opravdovej programátor. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.110.–
w3q0
Věrný člen
2. 12. 2007   #11
-
0
-

Ja sa učím aj C# aj C++(zatiaľ bezvýsledne :D :smile10: ). Začal som z C# lebo mi nechcelo spustiť Dev-Cpp, ale potom to niejak začalo ísť, a ja som začal z C++. Lenže potom, keď som si povedal že budem robiť v API tak som sa prevažne vrátil k C# lebo má svoj Desinger(mne pripadá rýchlejšie keď si nemusím ťukať každý button osobitne a sám. :smile20: Ale súhlasím, ak vieš Javu,C#, a C++ tak nemáš problém. Viac jazykov ti netreba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
F_Lupus0
Newbie
2. 12. 2007   #12
-
0
-

Myslím, že hodně záleží na tom co chceš programovat. Pro win a web aplikace je C# skvělý nástroj. A přesně jak si popsal na začátku má hezčí (tedy přehlednější) syntaxi, je intuitivní (alespoň pro mě)... a řeší spoustu věcí za mě (např. GC). IMHO C# podporuje modernější přístup k programování (ok, je to věc názoru... :smile9: )
Další věc je, že je důležité tomu jazyku, který zrovna používáš přizpůsobit to jak přemýšlíš... tedy to jak ten stejný problém vyřešíš... C++ je takový víc atomický... a denně to vidím na kódu kolegů, kteří před C# psali právě v C/C++ ...stejně jako vidím že tenhle kus kódu nejspíš napsal někdo, kdo dlouho dělal v Delphi. S jazykem se podle mě člověk učí i přístupu k problémům... když pak někdy budeš jazyk měnit nebude zas až takový problém naučit se jinou syntaxi, problém je naučit se s novým jazykem trochu jinak myslet... myslet v tom jazyku. No spíš než rada je to jen takové zamyšlení :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.40.–
-SnakyWolf-
sn3d0
Věrný člen
2. 12. 2007   #13
-
0
-

Dobredu upozornujem ze mi je jedno kto si v com kodi, hlavne ked za to dostava plat. Ale neda mi tu par vyrokov.

Tocimanko napsal:
Podla isteho programatora ma skor buducnost C#, lebo podla neho je C++ lowlevel jazyk a pouziva sa skor na programovanie kernelov a skor tie "hardwarovejsie" zalezitosti...



Tekto kvazy-programator nech nemudruje. Uz keby ti chcel poradit, tak ti poradi Javu.To ze on je zamestnany vo firme x-y pre ktoru programuje v C# neznamena ze v nom kodi kazdy. Pripada mi to ze asi C++ vydel len z vlaku a normalne projekty v C++ sa jeho osoby ani len nesuchli, inac by taketo hovadiny ze C++ je urcene na programovanie kernelov nepusti do vzduchu.

To Delaer: Sorrac ale zase problem. To ze ty kodis pre .NET neznamena ze v nom kodia vseci. Tak isto Win nieje vsade. Dalsia vec M$ jedine co mal fakt vymakane tak to bol ich C++ kompilator. Na ten sa uz raz vykaslali a zistili ze je to hovadina. Urcite poznas to story o C++ CLI, teda len naivny clovek si moze mysliet ze nastane situacia kde bude na winoch len C# a nic ine.

tmi napsal:
C++ je dle mne lepsi, protoze aplikace v nem vyvijene jsou efektivnejsi.



Neber ma zle ale aplikacia je tak efektivna ako ju navrhnu-nakodia.. vydel som uz pop..i aplikacie nakodene v Jave ci v C# a vydel som uz strasne sracky nakodene v C++.

Tocimanko napsal:1. je to dosť ťažký jazyk



Preboha co je tazsie na C++ ako na C#? To by ma zaujimalo. V C# je nejaky iny druh OOP? Alebo co? Alebo prekaza memory management? Preboha to akoze kodery v C# neriesia veci ako pamat? Veru ze riesia! Je naivne si mysliet teraz ze GC vyriesi vsetko za vas. AK raz tu aplikaciu nahovno clovek navrhne nepomoze mu ani C++ ani C# ani GC. V com je tazsie C++ oproti C#? Dodnes nechapem.

Tocimanko napsal:
Tak som sa zamyslal (kedze sa zacinam ucit C++), ci ma vyznam pokracovat.



Uprimna rada. Takto sa uz nikdy nezamyslaj. A toto je dobra rada pre kazdeho! TOto je negativne myslenie (takmer vzdavanie sa) ktorym to clovek nikam nedotiahne!

mephi napsal:
C++ - low level, prenositelny
C# - winforms, web

pozn.



Sorry ale este raz tu niekto napise ze C++ je low level a C# nie. Low level je Asm, nie C++. Doporucujem si niekedy pozriet kolko asm kodu C++ dokaze vygenerovat a o co vsetko sa dokaze postarat. S tou penositelnostou by som bol taktiez opatrnejsi. Ano mozem zobrat nejaky kod, napisat ho na svojom PC na linuxoch ktory bude tvrdo dodrziavat POSIX a rozbehat ho niekde na HP/Unix servery. Lenze cakaj linkovacie peklo a prehrabavanie sa v Makefiles.Niekedy doslova a do pismena horror! A tak isto s tym ze C# je winforms a web.. v C# sa taktiez da urobit vela popi.. veci. C# nieje urceny na webforms a web! To ze 90% kniziek pise o webforms a webe je jedna vec, ale .NET ma omnoho sirsie vyuzitie, prakticky take siroke ake ta napadne.

Dalsia vec, minimalne raz do mesiaca je tu takato tema kde sa rozobera ci C++ alebo C#. U C# nieje dolezity ten jazyk ale .NET framework tak si to treba uvedomit! Porovnavat sa moze C# a JAVA ale C++ s toho treba vynechat!

A co buducnost? Ganratujem vam ze vase vestiace gule su pokazene. Buducnost nebude riesit to ci to bude .NET, JAVA alebo nejaka skompilovana aplikacia.. buducnost bude riesit veci ako Web Services, SOAP, distribuovane systemy...

Ak tu bude chciet teraz niekto argumentovat ze v C++ sa GUI roby uplne sialene tak nech sa nenamaha. Svojho casu Borland vypustil do sveta celkom zaujimavu vec. C++ Builer. Urcite poznate. Podla mna to bolo na taketo GUI klikacky bohovske.To ze M$ svojim MFC spravili z GUI nocnu moru(neviem aka je situacia teraz, je to uz cca 4 roky co GUI na Winoch nekodim), nehovoriac o nezmysloch typu wxWidgets ktore mozno ze su fajn ale neexistuje na to ziaden poriadny tool to je uz vec druha.

Cest praci!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
NeonN
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 12. 2007   #14
-
0
-

Taky nevim, proc resite, ze je C++ lowlevel... blbost. Naco objevovat kolo... C++ je skvele v tom, ze ma plno knihoven, ktere jsou na stejne (ne-li lepsi) urovni jako .NET (akorat nejsou tak"jednotne" napsane) - nemusis pouzivat zadne lowlevel zakladni veci - nekdo uz to udelal za tebe :). Pokud pises GUI aplikace v C++, mas na vyber tolik moznosti (napr. VCF, Ultimate++, Juce, wxWidgets, Qt, GTKmm atd... vetsina multiplatformnich).
Jak si vyberes mezi C++ a .NET urcite zalezi na preferencich... me treba vyhovuje volnost C++ (i kdyz nekdy musi clovek chvili hledat).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Tocimanko0
Grafoman
2. 12. 2007   #15
-
0
-

sn3d: "Low level je Asm, nie C++"

Nj, tak povedzme, ze C++ je jak assembler na vyssej urovni :D Hmm, no ok.. Tak sa asi poriadne naucim C+ a ak zistim, ze mi je v nom dobre pisat, ostanem pri nom.. Inak prejdem na C# (doteraz sa mi v nom celkom volne a dobre pisalo.. Ma prehladnejsiu krajsiu syntax - jak som tu niekde tusim cital - a ma prehladne usporiadane kniznice .NET Frameworku).. Diky, ze ste sa mi pokusili pomoct pri rozhodovani :) Cenim si to ;) Este ked vas nieco napadne, kludne piste...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
DeaLer+2
Hero
2. 12. 2007   #16
-
0
-

To sn3d : Já s tebou souhlasím, ale ten kousek, kterej se týkal mě reaguje na něco, co jsem nenapsal. Netvrdím, že k tomu dojde (a teprv ne, že by šlo jen o C#), ale že by mohlo (i když si myslím, že to MS neudělá). Tady vůbec nezáleží na tom, v čem kódím nebo na tom, co si myslím.

BTW: Myslím si, že C++ jí víc lowlevel jazyk a v této oblasti bude asi ještě dlouho nejlepší volbou. Co je vlastně lowlevel? Teoreticky můžu za lowlevel jazyk označit i CIL, ale nebude to úplně pravda. Nebo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
sn3d0
Věrný člen
3. 12. 2007   #17
-
0
-

To DeaLer : No ak som to teda zle pochopil tak potom sa ospravedlnujem za to ze som tam hodil tvoje meno. Taktiez je pravda co znamena lowlevel.. pre mna je to nieco co ide na doraz na zelezo, nieco v com mam uuuplnu kontrolu nad vsetkym a nieco co mi na pozadi neriesi nejake hovadinky.

To Tocimanko : Fraza ze "C++ je asm na vyzzsej urovni" je blbost. Toto oznacenie sa nikdy nepouzivalo. Toto platilo pre Cecko, nie pre C++. Dalsia vec co com celim tym prispevkom chcel povedat je to ze to nema zmysel riesit ci C++ alebo C# alebo podobne hovadiny. Co som tym chcel povedat ze koduj v tom co ti je prijemne, alebo v com musis. X-ludi kodi do Siebelu hoci je to strasna pakaren, ale zivi ich to tak snad nebudu teraz riesit ze je to pakaren a ze dajme tomu nieco ine by bolo lebsie.Ak sa teda tebe paci C#, je ti prijemnejsi, tak programuj v nom.Ak ta to taha k C++ tak programuj v C++.Ja som napriklad C++ programator ale X-krat davam dokopy aj JAVA kody, hoci to nieje moja parketa. Situacia je taka ze musim tak musim.KEd bude treba robit v C# tak budem kodit v C# a je uplne jedno co si o com myslim. To som tym chcel cele povedat ze nema to fakt zmysel riesit.

Btw .NET uz pozna generika(templates)? Dlho som s tym nebol v kontakte a je mozne ze to tam uz je, tak ako to pridali do Javi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
DeaLer+2
Hero
3. 12. 2007   #18
-
0
-

To sn3d : JJ, generiky existujou od verze 2.0 ... teď už je trochu dál.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý