Vyber urciteho data z tabulky MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyber urciteho data z tabulky MySQL – PHP – Fórum – Programujte.comVyber urciteho data z tabulky MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
micro.210
Návštěvník
1. 12. 2007   #1
-
0
-

Mam problem jak muzu do promenne v PHP ulozit urcitou informaci z tabulky MySQL.
Mam tuhle tabulku:
+----+------------+--------+---------+---------+
| id | typ | armada | divize | skupina |
+----+------------+--------+---------+---------+
| 1 | střelec | 1 | horská | 0 |
| 2 | střelec | 1 | horská | 0 |
| 3 | kulometčík | 0 | Obranná | A |
+----+------------+--------+---------+---------+

jak mam do promenne vojak ulozit text ze sloupce armada a radku 3?
(To znamena ze promenna vojak ma obsahovat text kulometcik.)

Predem dekuji za vsechny odpovedi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 12. 2007   #2
-
0
-

udelas to tak, ze si nadtuduje mysqli funkce na php.net v manualu, nebo si najdes o tom nejaky clanek

pripojis se pomoci mysqli_connect()
data vyberes pomoci sql dotazu v mysqli_query()
a zpracujes je pomoci mysql_fetch_array()

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
micro.210
Návštěvník
1. 12. 2007   #3
-
0
-

To hrach : jo to jsem skousel ale asi to mam spatne protoze mi to vraci cely sloupec.. tak bych potreboval vedet jak to ma byt primo na tenhle priklad protoze nad tim badam uz asi hodinu a porad to nejde..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 12. 2007   #4
-
0
-



$vypis=mysql_query("select typ from tabulka where id=3");
$sloupec=mysql_fetch_array($vypis);
echo $sloupec["typ"];

Snad je to dobře, s php už jsem nějakou dobu nepracoval...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 12. 2007   #5
-
0
-

To micro.21 : Tak polopatisticky

soubor config.php



<?
$spojeni = mysql_connect("mysql.wz.cz","uzivatel","heslo");
$vyber_db =@mysql_select_DB('tabulka') or die ("neuspesne pripichnuti k databazi TEST");

?>

toto je soubor funkce.php



<?
include "config.php;
$sql=mysql_query("select armada from tabulka where id=3");
while($zaznam=mysql_fetch_array($sql)){
$vojak=$zaznam["armada"];
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 12. 2007   #6
-
0
-

To Paja2 : nevím, ale není ten cyklus while trochu zbytečný?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 12. 2007   #7
-
0
-

To Blujacker : samozřejmě, že to jde i bez cyklu while

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 12. 2007   #8
-
0
-

V tomto případě je to IMHO lepší bez toho cyklu, protože záznamů v tabulce kde by id bylo rovno třem bude vždy jedna....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
micro.210
Návštěvník
1. 12. 2007   #9
-
0
-

Diky vsem za pomoc :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 12. 2007   #10
-
0
-

To Blujacker : jen za předpokladu že sloupec id má nastaven primární klíč :)
doporučuji mysql_fetch_row()

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 12. 2007   #11
-
0
-

To hrach : proč mysql_fetch_row? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 12. 2007   #12
-
0
-

zalezi na tom co chce ziskat. v otazce uvadel je jednu bunku, tedy je jasne, a vyplivajici z ebude pod indexem 0. no.. a je to vystiznejsi a kratsi.. pokud by vybiral vice sloupcu, pak asi ne. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Vyber záznamu dle data — založil Row

Data z mysql jen jednou — založil mustafa

Vhodný MySQL Data Editor — založil Qukler

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý