Jeste jeden problem :smile1:
Kdyz vytahnu informace z databaze tak se mi misto hacku a carek zobrazi otazniky a nesmyslne znaky..
V html dokumentu pouzivam charset windows-1250 a v mysql mam nastaveny latin1 co z toho mam prenastavit prosim?
Predem dekuji za vsechny odpovedi..
Fórum › PHP
[DB] - mysql a české znaky
Už se to zde několikrát řešilo, takže stačí hledat...
Jinak, je třeba mít ve stejném kódování:
1/ soubor,
2/ charset souboru (meta, header, ...),
3/ a data v databázi.
4/ Po připojení k databázi nastav opět stejné kódování např. pomocí mysql_query("SET CHARACTER SET XXX");
Za XXX si dosaď - cp1250, utf-8 nebo latin2.
To micro.21 : Také záleží na kódování souboru - tedy to, v jaké znakové sadě je uložen. Ovšem toto nebude pravděpodobně tvůj problém. Buď máš data v databázi poškozená, anebo nemáš nastavené správné kódování.
Hmm.. ono kdyz to si to vypisuju v konzoli tak se mi ty data z tabulky zobrazi se spravnou diakritikou, ale akorat kdyz si to vyjedu v php dokumentu tak to je spatne..
Jinak nastavene mam:
- mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250");
- <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
- a v konfiguracnim wizardu pri instalaci mysql jsem si taky nastavil kodovani na cp1250
nechybí mi tam jeste neco?
pouzivej utf a mas to vpohode.
jinak priste vice hledat nebo podavat kompletni informace... tezko poradit kdyz nic konkretniho nevime..
To micro.21 : podívej se na http://molhanec.net/mysql_cestina_minifaq.html. Je tam spousta zajímavých věcí, které by se ti mohly hodit
Hmm tak uz jsem vyskousel tunu vselijakych moznosti ale stejne se to porad nechyta a diakritika proste neni.
Jinak kdyz nastavim v content-typu utf-8 tak se mi misto nektere diakritiky zobrazi otazniky a to u html dokumentu tak i u vypisu z tabulky mysql. Totez se mi zobrazi pri nastaveni latin2 takze mi spravne funguje pouze ten cp1250..
Hmm tak nevim mam vsude nastavene cp1250 a to my.ini v meta tagu i v mysql_query ("SET NAMES 'cp1250'") tak uz fakt nevim.. :smile10: .. Hlavne je mi divne ze pres mysql command link mi to vse vypisuje spravne..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
České znaky ? — založil Lukas
České znaky — založil CommanderZ
České znaky v dev-c++ — založil tomáš polz
UTF 8 - české znaky — založil Mudr. Jiří Kopeček
řetězec a české znaky — založil Jiří