[DB] - mysql a české znaky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] - mysql a české znaky – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - mysql a české znaky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

micro.210
Návštěvník
2. 12. 2007   #1
-
0
-

Jeste jeden problem :smile1:

Kdyz vytahnu informace z databaze tak se mi misto hacku a carek zobrazi otazniky a nesmyslne znaky..
V html dokumentu pouzivam charset windows-1250 a v mysql mam nastaveny latin1 co z toho mam prenastavit prosim?

Predem dekuji za vsechny odpovedi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
2. 12. 2007   #2
-
0
-

Už se to zde několikrát řešilo, takže stačí hledat...

Jinak, je třeba mít ve stejném kódování:

1/ soubor,
2/ charset souboru (meta, header, ...),
3/ a data v databázi.
4/ Po připojení k databázi nastav opět stejné kódování např. pomocí mysql_query("SET CHARACTER SET XXX");
Za XXX si dosaď - cp1250, utf-8 nebo latin2.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.33.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
micro.210
Návštěvník
2. 12. 2007   #3
-
0
-

to jsem skousel jenze ten vypis z databaze je porad nesmyslny..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
micro.210
Návštěvník
2. 12. 2007   #4
-
0
-

To Zdeny : jo a co myslis tim souborem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
2. 12. 2007   #5
-
0
-

To micro.21 : Také záleží na kódování souboru - tedy to, v jaké znakové sadě je uložen. Ovšem toto nebude pravděpodobně tvůj problém. Buď máš data v databázi poškozená, anebo nemáš nastavené správné kódování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.33.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
micro.210
Návštěvník
2. 12. 2007   #6
-
0
-

Hmm.. ono kdyz to si to vypisuju v konzoli tak se mi ty data z tabulky zobrazi se spravnou diakritikou, ale akorat kdyz si to vyjedu v php dokumentu tak to je spatne..

Jinak nastavene mam:
- mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250");
- <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
- a v konfiguracnim wizardu pri instalaci mysql jsem si taky nastavil kodovani na cp1250

nechybí mi tam jeste neco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 12. 2007   #7
-
0
-

pouzivej utf a mas to vpohode.
jinak priste vice hledat nebo podavat kompletni informace... tezko poradit kdyz nic konkretniho nevime..

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
2. 12. 2007   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
micro.210
Návštěvník
2. 12. 2007   #9
-
0
-

To Paja2 : diky je to hodne zajimave

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
micro.210
Návštěvník
2. 12. 2007   #10
-
0
-

Hmm tak uz jsem vyskousel tunu vselijakych moznosti ale stejne se to porad nechyta a diakritika proste neni.
Jinak kdyz nastavim v content-typu utf-8 tak se mi misto nektere diakritiky zobrazi otazniky a to u html dokumentu tak i u vypisu z tabulky mysql. Totez se mi zobrazi pri nastaveni latin2 takze mi spravne funguje pouze ten cp1250..

Hmm tak nevim mam vsude nastavene cp1250 a to my.ini v meta tagu i v mysql_query ("SET NAMES 'cp1250'") tak uz fakt nevim.. :smile10: .. Hlavne je mi divne ze pres mysql command link mi to vse vypisuje spravne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
3. 12. 2007   #11
-
0
-

To micro.21 : a ukládal jsi ty soubory i v patřičném kódování?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
micro.210
Návštěvník
3. 12. 2007   #12
-
0
-

To Paja2 : uz jsem na to prisel ono se totiz v konzoli musi zadat kodovani cp852 misto toho cp 1250

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.85.–
Let me die happier..
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

České znaky ? — založil Lukas

České znaky — založil CommanderZ

České znaky v dev-c++ — založil tomáš polz

UTF 8 - české znaky — založil Mudr. Jiří Kopeček

řetězec a české znaky — založil Jiří

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý