Nevíte, proč nefunguje implicitní parametr šablony? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nevíte, proč nefunguje implicitní parametr šablony? – C / C++ – Fórum – Programujte.comNevíte, proč nefunguje implicitní parametr šablony? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Huge0
Návštěvník
2. 12. 2007   #1
-
0
-

Hlavička šablony:

template<class class_specifier = long double> class hhb;

Udělal jsem i explicitní deklaraci té třídy:
template class hhb<long double>;

Avšak když jsem zavolal:
hhb new_one;

tak to nahlásilo chybu:
missing template arguments before "new_one"
zkusil jsem dát i:
hhb<> new_one;

ale to skončilo hláškou:
no matching function for call to 'point<long double>::point()'
což mi přijde jako kravina.
Poradí někdo, jak na to? Kompiloval jsem v Dev-C++, to je nějakej Mingw kompilátor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.203.–
Reklama
Reklama
Jonyzz0
Návštěvník
2. 12. 2007   #2
-
0
-

Vytvoření instance té třídy by mělo jít tím posledním způsobem, který si udal.
Zkoušel jsem následující kód zkompilovat v MinGW a všechno proběhlo v pořádku, zřejmě budeš mít něco špatně nadeklarované v té třídě.



template<class class_specifier = long double>
class hhb
{
};

int main()
{
hhb<> new_one;
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Proč to nefunguje — založil Radim Krsička

Proč nefunguje BlockRead? — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý