Zdravím všechny programátorský Guru.
Ve škole se nám snaží naordinovat assembler (8051), ale pořád mi to nějak nejde.
Navíc na to máme takovou osobu, které dělá vyloženě dobře dokazovat mě i ostatním, že jsme banda debilů a jedině on je king přes assembler. Místo aby poradil, stojí nad člověkem a řve na něj...:rejza: ...
Dostal jsem od něj semestrálku, ale vůbec netuším co s tím. Nenašel by se tu někdo, kdo by to dokázal vysvětlit totálnímu začátečníkovi nebo s tím pomoh ... Předem dík
Zadání:
20. V registru DPTR je uložena 16-ti bitová hodnota bez znaménka max. 9999. Převeďte tuto hodnotu do kódu BCD. Výsledek uložte opět do DPTR.
Fórum › Assembler
Prosba o radu
LOL, no nejprve k tomu prvn?mu, vono taky jsem m?l ve ?kole takov?ho ...., kter? nic neporad?, ale m? to n?jak neva, proto?e jsem v tom vynikal.
K tomu va?emu p??kladu,,, nen? to jednozna?n? dan?, mo?nost? jak by to mohlo vypadat se mi nab?z? 2.
Pokud m?te z?jem, m??em to probrat po ICQ, tak se ozv?te... ?:music:?
No, nejvetsi problem je asi s delenim 16-ti bitoveho cisla predpokladam. Na strankach atmelu maj na to napsany algoritmy, teda jen ve vyvojaku, ale to by ti mohlo pomoct...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů
Podobná vlákna
Prosba o radu pro zelenáče v c# — založil Koleda
Semestrálka(okenni aplikace) prosba o radu — založil tomas
Algoritmus na doplňování jogurtů do lednice - prosba o radu — založil MaxDJs
Prosba o vyplneni — založil Maty
Prosba o pomoc — založil Harryk