Zdravím, pánové, případně zbloudilé dámy. Mám takový svůj návrh na jednu malou hru, problém je v tom, že nevím, v čem ji napsat. Ihned mě napadlo C, či C++, protože jsem to s těmito jazyky zkoušel a vím, jak jednoduše by se to v tom dalo udělat (pro vás, zkušené programátory). Hra by spočívala v tom, že po kliknutí na exe soubor by naskočilo okno, kde by vás to textovou formou uvedlo do pravidel "Dračího doupěte" a případnému hráči by byla nastíněna situace. Např. "Stojíš v temné uličce. Můžeš se vydat napravo, nalevo, či dopředu" (to byl opravdu jen příklad, tak suché to nebude :D) no a hráč si vedle zaklikne "jít nalevo", či "jít napravo". Po zakliknutí se mu zas objeví další situace, např. po zakliknutí nalevo "před tebou stojí drak. Můžeš bojovat, utéci, nebo se modlit za pomoc" atd atd... Měly by být ke každé situaci 3 možnosti. Problém je, že nevím, jak moc obtížné by to bylo a jestli by se to mohlo naučit i střívko, jako jsem já. Proto se ptám vás, zkušených programátorů, jak moc náročné by to bylo, popř. jestli by se někdo nezhostil role programátora... Text bych vymýšlel já a ten druhý by ho komponoval do programu. Předem děkuji za odpovědi :-)
PS: Tak, snad je tomu rozumět... Jsem v situaci menších-větších depresí a nechce se mi to číst to po sobě. Omluvte prosím případné nelogické věty, či podobně
Fórum › C / C++
Jednoduchá hra?
No technicky to není myslím nic obtížného, mnohem horší ale bude vymyslet příběh tak, aby nebyl moc lineární. Když si uvědomíš kolikrát se bude příběh větvit, různé větve se můžou různě prolínat a tak, tak to není žádná sranda něco takového vymyslet. Kdyby šlo jen o adventuru ještě by se to dalo, ale podle toho co píšeš tak ty v podstatě chceš kompletní RPG v textovém režimu, bez grafiky. To je ale spousta práce a pochybuju že by se ti něco takového podařilo. Pokud jsi začátečník tak bys měl raději snížit požadavky a udělat něco jednoduššího.
Řeknu ti to takhle, lze to udělat naprosto primitivně, ale taky hodně profesionálně. Pokud by ti opravdu stačilo jen načtení nějakého textu z disku podle jedné z nějakého počtu voleb, pak to rozhodně problém nebude. Bohužel teď musím programovat seminárku, takže ti s tím asi nepíchnu...
Ad. Dadajax - Ano, chci kompletní RPG. Jsem spisovatelem mnoha povídek a dovolím si tvrdit, že dost z nich mělo úspěch. Proto je pro mě hlavním problémem zpracování právě do toho programu. Samozřejmě, ještě to nemám vymyšlené, ale nejdříve se chci ujistit, že budou prostředky, než rozjedu projekt.
Ad. Huge - Profesionálně se dá udělat téměř cokoliv, já ale nejsem zkušený mazák, co má za sebou reporty a vylepšování Windowsu. Grafiku do toho rozhodně nechci, ačkoliv by to mohlo vypadat efektivně, nejspíše by to bylo velmi složité a to nejen na programování, ale právě na grafika. Sice dělám v 3DS, leč mé zkušenosti nejsou na to, abych vymodeloval nějakou postavu.
Neměl by tedy někdo nějaký jednoduchý návod "jak na to"? problém je v tom, že ani nevím, co hledat, protože nevím, jakých funkcí by se v tom používalo a co vše musím znáti. Pokud by měl někdo zájem dělat roli programátora, moc rád si o tom s ním promluvím - doufám však, že to ten člověk bude myslet vážně. Btw nezapomínejte, že v takovém RPG jsou i souboje, kde hraje role náhoda (hod kostkou) a podobně. Vlastně by tam hrálo roli číslo zbroje, např. 6. Hráč si při útoku hodí dvěmi kostkami a vyjde mu např. číslo 12. Dobrá tedy, 12-6=6, nepřítel má 4 života = mrtev... Nepřítel má 7 života (HP) = je na řadě on... Ta role náhody je v tomto moc důležitá
zni to zajimave, ale nevidim zde nic jineho nez chut do prace, rad bych videl neco vic nez jen ten napad. Jiz jsem na podobnym projektu delal, projekt vzdy stroskota na nekomunikaci lidi- jakou formu kominikace navrhujete? Muzete ukazat nektere Vase povidky? Docela me to zajima mozna se nejak domluvime :)
[Ad. Začátečník - Mno, pokud studuješ (snad mohu tykat, pokud by tě to iritovalo, řekni) na UJEPu, pak by komunikace mohla probíhat i ústní formou :) Jsem totiž z Ústí nad Labem a studuji na Resslovce, která je kousek od katedry biologie UJEPu tuším... Přímo v UJEP studuje sestra :-). Čili, nejspíše hlavně po ICQ, popř. pokud by bylo něco důležitého, či podobně, dá se sejít i osobně. Mno a mé povídky, s klidným srdcem můžu říct, že jednu mohu ukázat na 100%., neboť si pamatuji, na jakém serveru je. Na tom samém serveru mám ještě jednu nedokončenou, jak tak koukám, na kterou jsem dočista zapomněl a dost článků :-). Mno a ostatní bych snad najít mohl, ale neručím za to, protože je to docela dávno, co jsem je házel na net.Jednu má ještě moje přítelkyně v tištěné podobě (kolem desíti stránek). Inu, pokud by tě to zajímalo blíže, napíšu ICQ, popř. jabber, jestli chceš a domluvíme se tam :-).
Materiál ke hře ještě nemám ani rozpracovaný (mno, v hlavě :-) ), šlo o to, abych nezačal makat na něčem, co by mi bylo k ničemu, pokud by se nenašel nikdo, kdo by mě naučil komponovat do to programu, či by to tam zakomponoval sám. Jsem rád, že se našel fanda RPG, ještě k tomu z Ústí :-).
takže balaame to co si tady navrhnul můžeš udělat úplně sám celkem v pohodě protože existuje fantasy gamebook engine můžeš si tam udělat všechno co si psal má rpg systém jako inventář souboje vylepšování postavy zkušenostmi a je jednoduchý na používání a ještě něco je zdarma a udělal ho český autor takže je v češtině je to vlastně engine na tvorbu textových gamebooků ale lepší bude když se podíváš na stránky o tomhle gamebooku http://gamebooky.syslik.net sám v tomhle gamebooku tvořím a je hodně jednoduchý vyzkoušej a uvidíš
takže vidíte ani moje schopnosti nebudou potřeba, ten gamebook co dal odkaz ondy13 je velmi solidní a to i po grafické stránce ;-)
to som byl ja....
Aaa, děkuji všem, juknu na to a uvidím :-). Kdyby to neodpovídalo mým představám, písnu :-). Děkuji tedy ještě jednou všem za snahu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jednoduchá hra PingPong (c#) — založil sonnyy
Jednoduchá hra v Javě a problém — založil Krulik
Jednoducha hra neco jako alpha verze hry snake pomoc — založil Daemon481
Java 2D hra - tvorba menu (hra nereaguje na klavesy) — založil Marek
Jednoduchá 3D krajina — založil Hego