Černý podklad při tisku *.png transparetních obrázků – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Černý podklad při tisku *.png transparetních obrázků – CSS – Fórum – Programujte.comČerný podklad při tisku *.png transparetních obrázků – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Melmen_CZ
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 12. 2007   #1
-
0
-

Chtěl jsem se zeptat a prosím o radu. Pokusil jsem se vytvořit WEBovky a obrázky mám ve formátu *.png. Při tisku se mi pod obrázky vytvoří černý podklad a obrázek zanikne. Mám raději volit formát *.gif (není to vzhledově nic moc), nebo se to dá ošetřit jinak? Lze vytvořit CSS, kde by bylo možné automaticky při tisku nahradit obrázek třeba balonek.png za balonek.jpg ??
Pro příklad: obrázek-nafouklý modrý balonek i s provázkem (transparentní pozadí obrázku) a při tisku se mi objeví modrý balonek a černý podklad pod ním. Co s tím?? Díky za odpověď. Melmen_CZ

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.61.–
Petroff0
Věrný člen
7. 12. 2007   #2
-
0
-

Rád bych ti pomohl, ale nemám vhodnou tiskárnu. Nejde nějak tisknout do souboru (aby tiskové body ~ pixelům), který se dá zobrazit ?
Rozhodně by se hodily doplňující info:
browser, jak se chovají jiné průhledné obrázky (gif)( png z jiného zdroje ) a vliv barvy pozadí tj. css backgroung-color pod obrázkem

Kdyby to nešlo zprovoznit, pak je možné pomocí CSS připravit verzi s 1.sadou png pro screen a 2.sadou (např. obrázky s bílým pozadím) pro tisk. Snazší je to u obrázků deklarovaných ve stylech jako backgroung-image DIVu, jenže tady je problém s tiskem pozadí v browserech. Jinak by šlo dát prvek IMG 2x za sebou a pomocí stylů je přepínat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Gabo0
Newbie
7. 12. 2007   #3
-
0
-

To Melmen_CZ : Asi najjednoduchšie riešenie by bolo spraviť alternatívny CSS dokument pre tlač (tisk), v ktorom by boli linky na obrázky .jpg alebo .gif.

XHtml:



<link rel="stylesheet" href="zakladny.css" type="text/css" media="screen" />
<link rel="stylesheet" href="stylesheet_pre tlac" type="text/css" media="print" />


Pre príklad uvediem aj obsah CSS súbory, ten si pravíš ako budeš chcieť
CSS (zakladny.css):


#content {background: url(obrazok.png); }


CSS (stylesheet_pre_tlac.css)


#content {background: url(obrazok.gif);}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.13.–
Melmen_CZ
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 12. 2007   #4
-
0
-

To Petroff : Zdravím: browser jak IE, tak i Mozilla se chovají naprosto stejně. Backgroung-color pod obrázkem může být jaké chce, ale výsledek je pořád stejný. Vytvářet CSS pro tisk by byla docela zabijárna, neboť těch obrázků je docela mnoho (firemní katalog výrobků). Jediné řešení je asi jen bílé pozadí na WEBu a brázky ve formátu *.jpg.

Co se týká *.gif, tak je to v pohodě, ale to vykreslení barev obrázku je přímo děsné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.61.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
7. 12. 2007   #5
-
0
-

To Melmen_CZ : Tak používej .jpg - vykresluje pěkně

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
pawlik0
Grafoman
7. 12. 2007   #6
-
0
-

To Melmen_CZ : Zvaž, jestli je na tvé stránce co tisknout. Co udělat odkaz na stránku optimalizovanou pro tisk, třeba bez menu? Design stejně moc není určený pro tisk :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Petroff0
Věrný člen
8. 12. 2007   #7
-
0
-

<to Gabo>
Vydedukoval jsem, že soubory s obrázky se zobrazují jako obsah prvků IMaGe, nikoliv obr.pozadí bloků.
Odhaduji že browsery pozadí netisknou (ty které ano jen pokud to nařídíme)
<to Melmen_cz>
Jestli se jedná o katalog (zřejmě zboží) pak moc nerozumím účelu průhlednosti...(snad v případě podkladu grafického nebo střídajícího barvy - pak by ovšem jpg na bílé mohl kazit design.
Napadla mě možnost použít javascript - menšina s vypnutým JS by se "spokojila" s výchozím <img src="xxx.jpg"> a bílými styly pro podklad . Jinak JS načte alter-grafický styl, místo xxx.jpg stejnojmenné xxx.png a rovněž zprovozní tlačítko pro tisk - po jeho zmáčknutí JS změní src obrázků zpět na jpg a spustí tisk (třetí várka css pro tisk se používá normálně - ať už se zapnutým nebo vypnutým JS).
Pokud nejde o rozsáhlý web, lze použít - jak radí pawlik - dvojí verze stránek. Případně je generovat pomocí PHP (dohad)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý