DataGridView - přidání sloupce (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

DataGridView - přidání sloupce (C#) – .NET – Fórum – Programujte.comDataGridView - přidání sloupce (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 12. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych poradit, jak mám přidat do DataGridView sloupec, který bude obsahovat CheckBox(každý řádek jeden) .
DataGridView je propojen s databází a tak bych potřeboval označovat, které řádky smazat. Program mám psán C#.

Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.107.–
DeaLer+2
Hero
8. 12. 2007   #2
-
0
-

Zdravím, přidat programově nebo obrázkovej návod, jak to udělat v designeru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 12. 2007   #3
-
0
-

programově... já už pro to mám jistou funkci hotovou ale nějak mi nešlape... nejdou zaškrtnout políčka, tak jsem hledal v nápovědě, na googlu, na forech, ale nějak jsem nenašel.

Tady je ta funkce:

        public static void PridejSloupecCheck(string zahlavi, int sloupec, DataGridView kam) {

DataGridViewCheckBoxColumn col = new DataGridViewCheckBoxColumn(false);
col.Name = "Check";
col.HeaderText = zahlavi;
col.DefaultCellStyle.BackColor = SystemColors.Control;
kam.Columns.Insert(sloupec, col);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.107.–
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 12. 2007   #4
-
0
-

už jsem to vyřešil ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
DeaLer+2
Hero
9. 12. 2007   #5
-
0
-

To el : Tak se s námi poděl, ať to vědí i ostatní ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
elvis0
Newbie
9. 12. 2007   #6
-
0
-

No ona ta funkce je správně, jen jsem tam přidal ...

col.ReadOnly = false;

Ale hlavní chyba byla v grafice ... já měl nastaven pro celý dataGridView - Enable Editing ... proto jsem nemohl zašktrnou checkBox ... hloupá chyba - ale dala zabrat :smile1:

Pozn.:registroval jsem se jako elvis

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
DeaLer+2
Hero
9. 12. 2007   #7
-
0
-

To elvis : hh, to mě nenapadlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

DataGridView — založil Turbo1

Datagridview — založil vlak

TŘI SLOUPCE — založil Vopata

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý