IE nedokaze dedit farbu !? – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

IE nedokaze dedit farbu !? – CSS – Fórum – Programujte.comIE nedokaze dedit farbu !? – CSS – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
10. 12. 2007   #1
-
0
-

Mam problem s vlastnostou color:inherit v IE7.

Mam stranku s takymto divom:

     <div  id="menu2text">

<a href="#">Subitem 0</a>
<a href="#">Subitem 1</a>
</div>


a potom styl divu a odkazu:
#menu2text

{
background-color:#584848;
color:#FFFFFF;
margin: 0 auto;
padding-top:3px;
text-align:center;
height:26px;
width:920px;
position:relative;
}

#menu2text a
{
font: normal 11px verdana, arial, sans-serif;
color:inherit;
text-decoration: none;
padding: 0px 4px;
height:23px;
}

#menu2text a:hover
{
text-decoration:underline;
}


A ja chcem aby sa menila color odkazu hned ako sa zmeni color v nadradenom dive. V FF a opere to bezi bezproblemov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.185.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
DraXík0
Newbie
10. 12. 2007   #2
-
0
-

To dalaman : Odkaz by ani teoreticky neměl dědit vlastnosti po nadřazeném prvku. Barvu inherit neznám, ale zřejmě nemá platnou hodnotu pro IE proto si tam hodi defaultní.
Edit: Tak teď jsem si o tom něco přečet, tak zřejmě nebude podpora od IE, ale zajíalo by mě proč rovnou nezadat barvu konkrétně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.196.–
DeaLer+2
Hero
10. 12. 2007   #3
-
0
-

To DraXík : Inherit není barva ... to znamená zdědit. IE to opravdu neumí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dalaman0
Věrný člen
11. 12. 2007   #4
-
0
-

Nejaky css hack alebo nieco co by mi pomohlo ?

Menim totiz javascriptom color nadradeneho dokumentu ktory obsahuje mnozstvo odkazov. Takze ked chcem zmenit ich farbu tak je jednoduchsie zdedit tuto vlastnost po nadradenom prvku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.185.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Petroff0
Věrný člen
13. 12. 2007   #5
-
0
-

ŽÁDNÝ HACK NEPOTŘEBUJEŠ
Hele buď nepoužíváš JS a v tom případě můžeš hromadně odkazy v bloku nastavit selektorem bloku:
#menu a {color: barva}
nebo můžeš JS použít v IE k nahrazení chybějící funkčnosti inherit:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>pozadie</title>
<script type="text/javascript">
var menu2;
window.onload = function()
{
menu2 = document.getElementById("menu2text");
var links = menu2.getElementsByTagName("a");
for(var i=0;i<links.length;i++) links[i].className="forIE";
}
</script>
<style type="text/css">
.forIE {
color:inherit;
color:expression(menu2.style.color)
}
* { margin: 0; padding: 0 }

#menu2text {
position: relative;
width: 920px;
margin: 0 auto;
text-align: center;
height: 26px;
line-height: 24px;
background: red;
}
#menu2text a {
font: normal 12px verdana, arial, sans-serif;
text-decoration: none;
padding: 6px 10px;
}
#menu2text a:hover { text-decoration:underline overline }

ul { list-style: none }
li { display:inline }
</style>
</head>
<body>
<div id="menu2text" style="color:white">
<ul>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">white</a></li>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">pink</a></li>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">yellow</a></li>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">blue</a></li>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">gray</a></li>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">black</a></li>
<li><a href="#" onclick="menu2.style.color=this.innerHTML;return false">green</a></li>
</ul>
</div>
</body>
</html>

Vlastně bys mohl javascriptem nastavovat barvy odkazů podle hodnot proměnné (vždy v okamžiku změny - při nějaké události)
a na nějakou barvu rodičovského bloku se vytentit....stejně je to ostuda s tím IE žejo !?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
13. 12. 2007   #6
-
0
-

<to DraXík>
Dědičnost hodnot css vlastností u HTML prvků patří mezi základní znalosti. Odkaz je HTML prvek.
Vtip je v tom, že specifičnost při dědění je menší než 0.
Takže prohlížeč když nastavuje mezi výchozími styly něco jako:
a:link{color:blue} a:visited{color:violet??}
tak přebije děděné hodnoty pro barvu.
Ale jiné vlastnosti (které jsou dědičné) odkazy v pohodě zdědí, třebas výšku řádku (line-height)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
dalaman0
Věrný člen
27. 12. 2007   #7
-
0
-

To Petroff : Fakt moc dakujem... Pouzil som nieco z tvojej rady a funguje to...

V zivote som o expresion vlastnosti nepocul, velmi pomohla a neviem si ju vynachvalit :) :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.100.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý