PHP a javascript – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP a javascript – PHP – Fórum – Programujte.comPHP a javascript – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ji0
Stálý člen
3. 6. 2006   #1
-
0
-

Zdravíčko, nezná tu někdo náhodou způsoub jak dostat proměnnou z javascriptu do php?
Mám formulář, který se zpracovává v JS a pak je potřeba odeslat hodnotu do php.

Ale nemůžu dojít na to jak to převzít...:-/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Reklama
Reklama
3. 6. 2006   #2
-
0
-

Treba vlozit hodnotu promenne do policka typu HIDDEN :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
3. 6. 2006   #3
-
0
-

CommanderZ napsal:

Treba vlozit hodnotu promenne do policka typu HIDDEN :P



To by neslo :P Pokud napises napriklad

<input type="hidden" name="jmeno" value="document.write(promena)">


Tak to preda php document.write(promena) kdyzto my potrebujem pouze promenou :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dragon0
Stálý člen
3. 6. 2006   #4
-
0
-

Ale do textarei by to šlo, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
4. 6. 2006   #5
-
0
-

textarea je to samy co hidden, akorat hidden neni videt ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
4. 6. 2006   #6
-
0
-

podle me to neni mozny :(( Javascript negeneruje kod stejne jako php takze vzycky predas php jen to "document.write(promena)"...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
4. 6. 2006   #7
-
0
-

v js nedelam, ale neslo by to:

<input type="hidden" name="jmeno" value="<script>promena</script>">

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
4. 6. 2006   #8
-
0
-

to by predalo php "<script>promena</scipt>" nehlede na to, ze "<script>promena</script>" pouze deklaruje promenou ztimco my ji chceme napsat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ján Varhol0
Newbie
4. 6. 2006   #9
-
0
-

ak dokážeš hodnotu premennej z javascriptu vypísať do textu stránky, tak sa musí dať vypísať aj do value v hidden vo formulari...

skus si hodnotu tej premennej vypisať na stránku, či vůbec to ide ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.varhol.sk/
Jiř0
Stálý člen
5. 6. 2006   #10
-
0
-

jako já jsem to vyřešil takto:

###################################

var HTML="nějaký textík";
document.all.ID.value=HTML;

###################################

kde ID je ten hidden

ale mám tu další problémek...:-/
dělal jsem to na editor... vše se mi posílá v pohodě...
ale když mám v té proměnné napsano něco s uvozovkama například href="odkaz.php"
tak se mi při zobrazení proměnné objeví href="odkaz.php"

tímto si generuju soubor data.txt, který se načte do flashe, takže tam ty uvozovky být musí, aby ten odkaz ve flashi fungoval... nevíte někdo jak se těch lomítek zbavit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
7. 6. 2006   #11
-
0
-

aaaa, tak tak me to opravdu nenapadlo... dokonce je to i celkem logicky :ok: a na ty zpetny lomitka zkus stripslashes(řetězec) ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiř0
Stálý člen
8. 6. 2006   #12
-
0
-

díky... náhodou jsem tu funkci včera našel když jsem hledal něco úplně jiného.. :D ale jsi hodný... :super:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
10. 6. 2006   #13
-
0
-

A neveddel by nekdo ci sa to neda naopak urobit? TEDA PREMENNu z PHP nejak dat do java scriptu..?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mfrank..[yeah]
10. 6. 2006   #14
-
0
-



<script type="text/javascript">
promena = "<?echo($neco_neco);?>";
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Již0
Stálý člen
15. 6. 2006   #15
-
0
-

Taky ten javaScript můžeš napsat a nechat generovat rovnou v php ;-)

...

echo "<script type='text/javascript'>";
echo "var promena = '".$neco_neco."'";
echo "</script>";
...

mno není to moc koumácké řešení, já jen že i tak to jde...?????

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Michal Buk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 12. 2010   #16
-
0
-

Ten problém už teď asi není aktuální, ale jen pro úplnost píšu několik způsobů které mě napadly:
1) Můžeš tu hodnotu v JS předat do INPUT hidden, např. pomocí jeho ID. V tom případě ale musíš ošetřit uvozovky, pokud v HTML používáš normálně dvojité uvozovky, tak je v té hodnotě proměnné musíš přepsat na \", pokud používáš apostrovy tak analogicky to samé. Ten formulář se odešle PHP souboru předpokládám.
2) Hodnotu můžeš dočasně uložit co COOKIE, které v PHP v pohodě přečteš. Nedoporučoval bych, uživatel je nemusí mít povolené.
3) Hodnotu můžeš odeslat PHP skriptu pomocí AJAXu, tím pádem ji skript obdrží jako $_GET nebo $_POST hodnotu pole. Opět pozor na uvozovky. Záleží na velikosti hodnoty, protože GET je omezeno maximální délkou požadavku, v případě delšího řetězce lepší POST (více jak 500 znaků). Výhodou je, že se hodnota může upravit v reálném čase, nemusí se odesílat celý formulář ani načítat znova celá stránka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.161.–
Michal Buk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 12. 2010   #17
-
0
-

Btw v PHP skriptu pak použij na ten string STRIPSLASHES, to je asi jasné.. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.161.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
7. 12. 2010   #18
-
0
-

Odesli ajaxem js promennou php scriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.216.56.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
toka0
Stálý člen
12. 12. 2010   #19
-
0
-

survik1 napsal:
Odesli ajaxem js promennou php scriptu.



To je asi nejlepší řešení. A nebo přímo bez ajaxu:
location.href = 'http://www.domena.cz/skript.php?js-variable-foo=' + foo

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.209.–
Tomáš Kavalek
toka0
Stálý člen
12. 12. 2010   #20
-
0
-

survik1 napsal:
Odesli ajaxem js promennou php scriptu.



To je asi nejlepší řešení. A nebo přímo bez ajaxu:
location.href = 'http://www.domena.cz/skript.php?js-variable-foo=' + foo

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.209.–
Tomáš Kavalek
kubaura0
Newbie
4. 2. 2011   #21
-
0
-

Dobry den prosim Vas,chtel ybch se zeptat,jak mam zapsat echo, aby mne volalo obrazky s priponou .gif,ktere mam dane jako hodnoty v poli. Nekdo mi rekl ze tam musi byt napsano neco jako

echo "<img src=$pole[y][x]>";

a pak jeste vepsat nejak to .gif,dekuji budu rad za kazdou odpoved a radu .Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
4. 2. 2011   #22
-
0
-

echo "<img src=" . $pole[y][x] . ".gif>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #23
-
0
-

to . gif mne to vykresli zelene a uz to je asi chyba..nevim co stim :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
7. 2. 2011   #24
-
0
-

To kubaura : Co ti vykreslí zeleně? A proč je to chyba?

Ještě tam chybí uvozovky, ale na tos mohl přijít sám.

echo "<img src='" . $pole[y][x] . ".gif'>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #25
-
0
-

no stejne to nepomohlo,neni to tim ze v tom poli nemam u tech nazvu obrazku .gif? v poli to byt nemusi ne?aspon se me zda. nebo v tom echu mam mit nazev obrazku pred tim . gif?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
marioff0
Expert
7. 2. 2011   #26
-
0
-

pozri si zdrojak, najdi src toho obrazku a over ci obrazok existuje tam kde odkazuje ten src

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #27
-
0
-

nn kdyzs e podivam na zdrojak tak tam mam jenom .gif aale ty nazvy obrazku nee..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #28
-
0
-

kam mam co dopsat abych tam mel ty nazvy obrazku predtim .gif,to .gif mam v tom zrdojaku vsude,vkazdem img src,ale pred tim .gif nemam ty nazvy obrazku.poradi mi nekdo jak to vyresit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
KIIV+42
God of flame
7. 2. 2011   #29
-
0
-

To kubaura : musis mit prekvapive ty nazvy obrazku v poli na ktere se pak odkazujes... pokud to nemas - nemuzes nikdy nic vypsat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #30
-
0
-

ale ja v poli ty nazvy obrazku vypsane mam,ale nemam u nich .gif a to je chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #31
-
0
-

nebo u kazdeho toho obrazku v poli musi byt nekde jeste evpsane img src nebo jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
KIIV+42
God of flame
7. 2. 2011   #32
-
0
-

To kubaura : nemusi ale jestli mas echo "<img src='".$pole[$y][$x].".gif'>"; a vyhodi ti to: <img src='.gif'> tak mas na 199% spatne indexy..


a jestli tam cpes todle: $pole[y][x] tak se y s warningem prelozi na 'y' a x se ti s warningem prelozi na 'x' a vesele se indexule pole na pozici 'y'+'x' takze ultimatni test je dat pred tim: $pole['y']['x'] = 'nejaka.kravina';
a jestli ti to zobrazi todle tak hadej co

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #33
-
0
-

nn pole mam psane timto zpusobem :

$pole[1][1] ="wV";
$pole[2][1] ="wJ";
$pole[3][1] ="wS";
$pole[4][1] ="wD";
$pole[5][1] ="wK";
$pole[6][1] ="wS";
$pole[7][1] ="wJ";
$pole[8][1] ="wV";
$pole[1][2] ="wP";
$pole[2][2] ="wP";
$pole[3][2] ="wP";
$pole[4][2] ="wP";
$pole[5][2] ="wP";
$pole[6][2] ="wP";
$pole[7][2] ="wP";
$pole[8][2] ="wP";
$pole[1][3] ="nic";
.....atd

a to echo mam timto zpusobbem :

echo "<img src='" . $pole[y][x] . ".gif'>";

co ma spatne co mam kam dopsat aby mne to konecne vykreslovalo na tech 64 polickach vykreslilo konecne ty obrazky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
KIIV+42
God of flame
7. 2. 2011   #34
-
0
-

echo "<img src='" . $pole[$y][$x] . ".gif'>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
7. 2. 2011   #35
-
0
-

To kubaura : Hoď sem celý kód, nebo spíš tu část, kterou chceš vyřešit. Do toho y a x musíš vkládat hodnoty indexu, nejlíp pomocí dvou vnořených cyklů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
7. 2. 2011   #36
-
0
-

mozno blba otazka... ale mas tam vobec nejaky cyklus, alebo prechadzas to pole??? ci po poli si rovno tresol to echo?

priklad:

foreach($pole as $v) {

foreach($v as $vv) {
echo '<img src="'.$vv.'.gif" />';
}
}


priklad:
for($y=1;$y<=8;$y++) {

for($x=1;$x<=8;$x++) {
echo '<img src="'.$pole[$y][$x].'.gif" />';
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
kubaura0
Newbie
7. 2. 2011   #37
-
0
-

jezisi to je jasne ze tam mam cyklus,:tady je ten cely kod :D

ale to pole jakoze zkratim protoze je toho kotel:chapete.64 policek - 8 x 8 na kazdem policku jeden obrazek :D(nic je nazev obrazku)
..........
..........
$pole[2][6] ="nic";
$pole[3][6] ="nic";
$pole[4][6] ="nic";
$pole[5][6] ="nic";
$pole[6][6] ="nic";
$pole[7][6] ="nic";
$pole[8][6] ="nic";
$pole[1][7] ="bP";
$pole[2][7] ="bP";
$pole[3][7] ="bP";
$pole[4][7] ="bP";
$pole[5][7] ="bP";
$pole[6][7] ="bP";
$pole[7][7] ="bP";
$pole[8][7] ="bP";
$pole[1][8] ="bV";
$pole[2][8] ="bJ";
$pole[3][8] ="bS";
$pole[4][8] ="bD";
$pole[5][8] ="bK";
$pole[6][8] ="bS";
$pole[7][8] ="bJ";
$pole[8][8] ="bV";

for($y=0;$y<8;$y++)
{

for($x=0;$x<8;$x++)
{

echo "<img src='" . $pole[y][x] . ".gif'>";


}
echo "<br>" ;
}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
marioff0
Expert
7. 2. 2011   #38
-
0
-

KIIV napsal:
echo "<img src='" . $pole[$y][$x] . ".gif'>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV+42
God of flame
7. 2. 2011   #39
-
0
-

A taky jeste nezacinat od nuly ! kdyz mas indexy od 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
7. 2. 2011   #40
-
0
-

a tiez $y $x<=8 , ak chces pouzit index 8

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
kubaura0
Newbie
9. 2. 2011   #41
-
0
-

dekuju vam moc za pomoc,jenom sem musel prohodit $y a $x abyhc to mel tak jak to ma byt,a jak ted nastavit pozadi pole to asi nevite ze? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
KIIV+42
God of flame
9. 2. 2011   #42
-
0
-

To kubaura : podle toho kde to chces das style="background-color: rgb(10,200,100)"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kubaura0
Newbie
10. 2. 2011   #43
-
0
-

To KIIV : no ja delam jako sachy,tzn ze bych to potreboval na kazde druhe policko nejakou tmavou barvu,ale taka by mi to neúprekrylo ty obrazky(figurky)... a to :

"background-color: rgb(10,200,100)" to budu psat kam??,do toho pole? nebo nekde do cyklu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 2. 2011   #44
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
kubaura0
Newbie
16. 2. 2011   #45
-
0
-

nj ale kdybych to napsal do pole ke kazdemu policku ktere chci obarvit byla by to chyba?bylo by to policko obarvene furt? a sla by videt barva toho policka pred ten obrazek??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
kubaura0
Newbie
1. 3. 2011   #46
-
0
-

To z_moravec : jj prosel sem si to, ale nevim,jaky stylopis mam na to vyuzit,ja potrebuju obarvit policka ale tam se resi jenom texty...jak amm obarvit ty policka?...kdyz bych si vytvoril soubor,treba v notepadu,tak co tam mam napsat???

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 3. 2011   #47
-
0
-

To kubaura : Projdi si to znovu, ideálně celý ten web. Najdeš tam všechny odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
kubaura0
Newbie
3. 3. 2011   #48
-
0
-

a jak ten kod: "background-color: rgb(10,200,100)"

vlozim do html tagu??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 3. 2011   #49
-
0
-

viz z_moravec

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
kubaura0
Newbie
8. 3. 2011   #50
-
0
-

nevim proste kam mam co psat..jak mam zacit atd,,,pro Vas je to otazka treba 10 vterin,pro me otazka 10 dnu ,kdyz mi to nekdo vysvetli,kdyz mi to nikdo nevysvetli tzn ze bych se to mel naucit sam,tak je to pro mne otazka 10 tydnu....minimalne...:( jako zak se Vas ptam pane uciteli na podrobnejsi rady,jelikoz to nechapu ...dekuji za vas cas..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
KIIV+42
God of flame
8. 3. 2011   #51
-
0
-

To kubaura : todle je vzdy CSS
tak studuj CSS ... primo do tagu to dostanes v parametru style="..."

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 3. 2011   #52
-
0
-

To kubaura : Pokud tyto základní věci nepochopíš z textu (navíc dobře zpracovaného), tak asi programování není pro tebe nejlepší volba. Bez samostudia se u programování (a ani nikde jinde) neobejdeš.

Když ti tu teď napíšem řešení, tak za 20 minut budeš chtít podobnou kravinku a tak to půjde do nekonečna. Když překonáš lenost a ten text si přečteš, tak to budeš mít vyřešené za půl hodiny a dá ti to rozhodně víc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
kubaura0
Newbie
8. 3. 2011   #53
-
0
-

No programovani pro mne neni dobra volba ale to jsem zjistil uz pred 4 rokama kdyz sem nastupoval na skoly...ja se nad tim zkousim zamyslet logicky,jinak to neumim, KIIV mi rekl,ze mam zacinat nejak pomoci style="...",ale kam to mam psat to teda netusim,nevim ejstli to mam psat za pole :($pole[1][8] ="bV";style="...") nebo kam to mam vubec psat,kam mam napsat background-color: rgb(200,100,0) atd atd... fakt si nevim rady,ten text sem si rpecital ale nic o obarveni policek tam rozhodne nebylo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
kubaura0
Newbie
16. 3. 2011   #54
-
0
-

Dobry den,měl bych dotaz ohledně stylů...když vytvářím si nějaký styl na začátku nejakeho php souboru,a potrebuju tam nejak ve stylu odkazat na obrazky ktere mam v tom php souboru v dvourozmernem poli, jakto mam udelat? co mam napsat do <body>??????????</body>

Styl uz mam nastaveny jenom proste potrebuju do toho stylu odkazat na ty obrazky,kdyby nekdo evdel jak?dekuju za radu :§

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 148 hostů

Podobná vlákna

PHP Javascript timer — založil Anonym

PHP array do Javascript — založil Dzidzi

PHP nebo JavaScript? — založil wannabewebguy

Javascript alebo PHP? — založil Mejzi

PHP nebo JavaScript? — založil wannabewebguy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý