Konverze souboru z openFileDialog do Bitmap – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Konverze souboru z openFileDialog do Bitmap – .NET – Fórum – Programujte.comKonverze souboru z openFileDialog do Bitmap – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 12. 2007   #1
-
0
-

Načítám obrázky z openFileDialogu a pro další práci (segmentaci a morfoligii) z obrázkem ho potřebuju uložit do bitmapy z kterou se dá krásně pracovat. S uložením do pictureBoxu nemám problém, takže potřebuju poradit jak
1) udělat konverzy z openfileDialogu do bitmap - zkoušel jsem toto: Bitmap obr1 = (Bitmap) openFileDialog->FileName; chyba: error C2664: 'System::Drawing::Bitmap::Bitmap(System::String ^)' : cannot convert parameter 1 from 'System::Drawing::Image' to 'System::String ^'
No user-defined-conversion operator available, or
No user-defined-conversion operator available that can perform this conversion, or the operator cannot be called
nebo
2) vytáhnout bitmapu z pictureBox1->Image resp. jak zařídit konverzy na bitmap

Neví někdo jak toto udělat? Zkouším to už druhý den, ale veškeré pokusy marné..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.81.–
Zeleny_Muzik0
Návštěvník
11. 12. 2007   #2
-
0
-

To Mirek : Postni sem jeden z původních obrázků a já ti sem hodím podrobný postup přímo u toho obrázku.
Bude to i pro ostatní, jelikož konverze jsou ožehavé téma pořád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.19.–
Lidi pomáhají mě a já pomáhám lidem.
DeaLer+2
Hero
11. 12. 2007   #4
-
0
-

Ano, patří to mezi témata, který se daj snadno najít a jejich hemžení se v dikuzích zabírá hromadu času.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 12. 2007   #5
-
0
-

To Zeleny_Muzik : Nemůžu se zrovna připojit na ftp, ale je to bmp 640x480.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.81.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 12. 2007   #6
-
0
-

To aerkain : Zapomněl jsem připsat, že to potřebuju pro framework 2.0 Ke starému frameworku jsem toho našel spoustu taky, ale kompatibilita s 2.0 je na bodě mrazu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.81.–
DeaLer+2
Hero
11. 12. 2007   #7
-
0
-

To Mirek : Ach jo, přece nemůže konvertovat textovej řetězec s názvem souboru na bitmapu. Načtení bitmapy ze souboru provedeš nějak tak:

System.Drawing.Bitmap bitmap = new System.Drawing.Bitmap("nazev souboru");


A když ji upravíš, tak ji uložíš takhle:

bitmap.Save("nazev souboru");


Klidně tam může figurovat přímo PictureBox. Je to naprosto triviální, stačí trochu myslet. Nevim, co tady řešíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mephi0
Expert
11. 12. 2007   #8
-
0
-

Bitmap b = (Bitmap)Bitmap.FromFile(filename);


ta konverzia string na bitmapu ma dostala :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 12. 2007   #9
-
0
-

To DeaLer : tak kdybych věděl jak to udělat, tak to asi neřešim že jo. Je pěkný, že jste se pobavili, ale tyhle návody mi jsou dost k ničemu, protože jak jsem psal nahoře o tom frameworku, tak tečková notace(nebo jak se tomu říka) se mě fakt netýká. Jednak to musím mít oddělené dvojitými dvojtečkami případně -> což zase není takový problém přepsat, ale spousta věcí je jinak a nekompatibilních. Na NEW mi kompitálor zařve a chce GCNEW, ale další věci věci jen řve a nevím co s tím. Navíc jsem bohužel nenašel ani tu návaznost na openFileDialog..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.81.–
DeaLer+2
Hero
11. 12. 2007   #10
-
0
-

To Mirek : Máš tady ukázku jak to udělat, takže už to víš ... jestli ne, chyba je někde jinde. Použití vyhledávače ti evidentně nic neříká, jinak by sis už dávno našel postup pro svůj jazyk (framework je stejnej, jde jen o syntax). Budiž, udělám to za tebe:

Bitmap^ image1= gcnew Bitmap( "cesta k souboru");

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

OpenFileDialog — založil Dejv

Eror-OpenFileDialog — založil Like

Bitmap vykreslování — založil Mutagen

Otáčení bitmap — založil djow

Bitmap sa nezobrazuje — založil Adam

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý