JS, DTD dokumentu a FF – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JS, DTD dokumentu a FF – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJS, DTD dokumentu a FF – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mickey0
Stálý člen
11. 12. 2007   #1
-
0
-

Nazdárek :)
chtěl jsem si udělat, aby po kliknutí na tlačítko se do formuláře zkopíroval určitej text-případně aby "obejmul" označenej text...jedná se o formátovací značky...jenže mam problém...když do dám tam dám tuhle definici:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">


tak mi ale tlačítka fungujou(správně vkládaj text) jen v Opeře a IE...ve FF ne :( ale zjistil sem, že jakmile dám definici pryč, začne to v FF chodit...nevíte co si to FF vymejšlí? :(

zdroják stránky:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">


<html>

<head>
<script type="text/javascript">
<!--

function vepis(tagPred, tagZa) {
var formular = document.all["prispevek"];
if (document.selection) {
formular.focus();
sel = document.selection.createRange();
sel.text = tagPred+sel.text+tagZa;
formular.focus();
} else {
var zacatek = formular.selectionStart;
var konec = formular.selectionEnd;
formular.value = formular.value.substring(0, zacatek)
+ tagPred
+ formular.value.substring(zacatek, konec)
+ tagZa
+ formular.value.substring(konec, formular.value.length);
formular.focus();
}
}

-->
</script>
</head>

<body>

<form action="admin_ulozit_str.php" method="post"><input type="button" value="B" title="" onclick="vepis('','');" />
<input type="button" value="I" title="" onclick="vepis('[i]','[/i]');" />
<input type="button" value="U" title="" onclick="vepis('','');" />
<textarea name="prispevek" rows="10" cols="50">text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text </textarea>
<input type="submit" name="ulozit" value="Uložit" />
</form>

</body>

</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.203.–
Nestačí pouze žít, musíte mít pro co žít. "ze seriálu BSG"
Reklama
Reklama
Mickey0
Stálý člen
11. 12. 2007   #2
-
0
-

neuvědomil sem si, že to sou stejný formátovací značky jako na programujte :( takže se některý věci v tlačítkách nezobrazily-podtržení a tučně...a teď to nemůžu editovat :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.203.–
Nestačí pouze žít, musíte mít pro co žít. "ze seriálu BSG"
Petroff0
Věrný člen
12. 12. 2007   #3
-
0
-

To už jsem taky zažil, že jsem nemohl editovat čistě quli zdrojáku, ve kterém se nacházely formulářové prvky.
Jinak FF si nerozumí s document["all"]=document.all.
Zkus k formuláři přistoupit takto:

document.forms[0] nebo ho poNAMEnuj: document.forms["myForm"] 

TextArea je: var TA=document.forms[0].prispevek (TA=document.forms[0].elements["prispevek"])

Kéž by formular znamenal vždy element[FORM] . . . ;=[
A do fora to posílej rozdělené:
 <form action="admin_ulozit_str.php" method="post">

239 <input type="button" value="B" title="" onclick="vepis('['+'b]','['+'/b]');" />
240 <input type="button" value="I" title="" onclick="vepis('['+'i]','['+'/i]');" />
241 <input type="button" value="U" title="" onclick="vepis('['+'u]','['+'/u]');" />
242 <hr />
243 <textarea name="prispevek" rows="10" cols="50">
244 text text text text text text text text text text
245 text text text text text text text text text text
246 text text text text text text text text text text
247 text text text text text text text text text text
248 text text text text text text text text text text
249 text text text text text text text text text text
250 text text text text text

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
12. 12. 2007   #4
-
0
-

My o vlku a vlk v předchozím prispevku, BUG => TextArea přerušila načtení komplet.textu, vyrobila tlačítko SUBMIT z tvého zdrojáku, jedině kliknutím na něj (bylo normálně vykreslené a funkční) se dal editovaný text odeslat, to tlačítko (se zbytkem zdrojáku počínaje uzav.tagem TArey) se nepřeneslo.
_________________________________________
Long Live BUGs

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Mickey0
Stálý člen
12. 12. 2007   #5
-
0
-

supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer :smile7: :smile18:
díky moc...strašně moc :smile7: :smile7: :smile7: strašně si mi pomoh...sem vůbec netušil, čim by to mohlo bejt :)
vyměnil sem:

var formular = document.all["prispevek"];

za
var formular = document.forms[0].prispevek;


a už to krásně fachá :)

díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.203.–
Nestačí pouze žít, musíte mít pro co žít. "ze seriálu BSG"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý