Jak přenést program s sqlite a qt na jiný počítač – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak přenést program s sqlite a qt na jiný počítač – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak přenést program s sqlite a qt na jiný počítač – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 12. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
vytvářím takový program v Qt využívající SQLite (open source edice), když zkompiluju svůj program pomocí Dev-C++ a pak spustím ten exe, vše jede ok, problém je, když to přenáším na jiný komp, tak mi to hlásí, že nenašel ovladaš pro sqlite. Dllky jsem si zkopíroval, samotnej program spustím bez problému, ale i když jsem vzal i sql dllku a sqlite dllku, tak mi to tvrdí, že prostě ovladač není. Stalo se to někomu při používání Qt? S Dev-C++, nebo používáte Qt s něčim jinym na winu? Prostě, díky za rady jak to zkompilovat, aby mi to jelo. Normálně jsem totiž na linu, takže fakt cokoli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Reklama
Reklama
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
13. 12. 2007   #2
-
0
-

Tak jsem hledal hledal a přesouval, přesunul jsem doslova celé Qt, pohrál si se strukturou adresářů a došel k závěřu, že ten program musí ty knihovny načítat nějak silně pofidérně, sice zřejmě se neobejde bez systémových proměných, ale proč? Tak se to přeci nemá chovat. To že by to bylo špatně zkompilované je také nepravděpodobné, jelikož sqlite nenachází ani příklady zkompilované přímo z instalačky Qt. Verze 4.3.3
Naštěstí to můžu testovat průběžně aspoň na wine, i když restartovat se mi nechce, je to rychlejší než někam cestovat, nebo po někom loudit ať to zkusí. |(
Už nevěřím tomu, že se to děje i někomu jinému....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
14. 12. 2007   #3
-
0
-

Toš, vyřešil jsem to, dá se to načíst přímo, ale stačí když dodržím cestu, tedy ovladače do "sqldrivers". Vím, že to tam v tom manuálu někde je a že je to i logické, ale dalo mi práci se k tomu dopracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 146 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý