Problém s kódem v kurzu C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s kódem v kurzu C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s kódem v kurzu C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

12. 12. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,

tak sem si řekl, že se pustim do C++, a na doporučení jsem začal kurz nalézající se tady na programujte.com. Stáh sem si tu doporučenou verzi Dev-C++ v sekci "Ke stažení", zkopíroval jsem do něj kód toho nejjednoduššího programu, jenže co se nestalo, nešel zkompilovat a navíc mi to vyhodilo dva errory:

1 F:\c\Beze jména 2.cpp parse error before `#' token
1 F:\c\Beze jména 2.cpp syntax error before numeric constant


Tady je ten kód, kterej sem zkoušel:

1. #include <iostream> // 1
2. using namespace std; // 2
3. int main() // 3
4. { // 4
5. cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5
6. return 0; // 6
7. }
8. </iostream>


A tady je odkaz na ten článek toho kurzu:

http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2005041402-c++-1-lekce


Nevím, kde je chyba, jestli dělam něco špatně nebo mám špatnou verzi Dev-C++... Každopádně budu moc rád, když mi k tomu něco poradí, díky! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.225.–
zacatecnik0
Super člen
12. 12. 2007   #2
-
0
-

nejcastejsi chyba je ze se da pouze Novy- ikona na ikon baru k tomu svadi, otevre se bily sesitek vy date kod a kod nejde zkompilovat, TAKHLE NE. musite dat Soubor -> Novy porjekt/ popr jine podobne zneni...s dev-cpp uz nedelam, stejne stary ale mnohem lepsi je totiz code::blocks, ktere pouzivam

snad je to ono, nashle

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
12. 12. 2007   #3
-
0
-

Depak, nádherně sem si to přečet, a otevřel to ikonkou ctrl+n...

Ale nechme to už plavat, vyřešil sem to sám porovnánim s jinejma příkladama přímo v programu, vymazal sem poslední řádek a všechna čísla, a už to šlo, jak má, a fungovalo vše, co bylo v lekci napsáno - teď tam mam tento kód:


#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete! \nTak co, jak se mas? :D:D:D \nJa sem prosim novej, zelenej C++ator \n\nblablabla" << endl;
cin.get();
return 0;
}


Tak to pro všechny příští lekce takto upravim a věřim, že to tak pude... Zatim zdavím, až zase přídu k nějakýmu problému, napíšu... :D Jo a díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.225.–
zacatecnik0
Super člen
12. 12. 2007   #4
-
0
-

aha zadival jsem se na ten kod pozorne vsiml jsem si ze mate na radku 8 ukonceni tag <iostream>, to si pletete z HTML, takhle to nefacha :) to sem prehlidl - jj prisel jste na to ze to tam tak nema byt. nashle

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
12. 12. 2007   #5
-
0
-

No, právě, já to vopsal z toho zadání v kurzu. Měli byste to vopravit, matete lidi! :D Ne, ale je to celkem problém... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.225.–
12. 12. 2007   #6
-
0
-

Aha, já už vím! To kdyžs e psal zdrojový kód té stránky, omylem bylo to </iostream> asi napsáno 2x! :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.225.–
zacatecnik0
Super člen
12. 12. 2007   #7
-
0
-

nevim co tim myslis, vidim ze Curo to ma v tom 1. dile proste spatne no vidis i mistr tesar se utne :) nyni pokracuj dal ve vzdelvani, zatim ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
13. 12. 2007   #8
-
0
-

Právě to provádim! Zatim mi to de bez větších problémů, už sem odeslal třtí lekci a čekam na to, jakou asi dostanu známku... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Problem s kodem — založil Jidnra

Problem s kodem — založil Michal

Problém s kódem — založil cheeester

Komunikace o úkolu z kurzu — založil nestor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý