Klikací mapa – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Klikací mapa – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comKlikací mapa – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
geon0
Grafoman
12. 12. 2007   #1
-
0
-

V čem udělat klikací mapu? Mám udělat mapu parku, a když se na něco klikne tak se něco otevře ;-) Předsatvoval bych si, že ten program vyrobí nějaké html ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
Reklama
Reklama
Santas0
Věrný člen
12. 12. 2007   #2
-
0
-

na jakpsatweb boli napisane nejake programy na to. ja ti teraz nepoviem presne ako sa volal, pretoze som tesne pro formate disku. mari sa mi nieco geomap, ale to ti neviem zarucit. no necakaj extra vysledok, ja som si to musel trochu doupravovavat sam

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
13. 12. 2007   #3
-
0
-

To geon : zkus třeba [url]http://www.stahuj.centrum.cz/vyvojove_nastroje/www-tvorba/podpurne/image-mapper/ ?g[hledano]=klikací%20mapa&g[oz]=1.0[/url]

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
13. 12. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
geon0
Grafoman
13. 12. 2007   #5
-
0
-

To Lukáš Chadraba : ručně se mi fakt nechce vymezovat křivolaké oblasti parku ;-) A koncečně bych ani nevěděl, jak v CSS na to. GIMP to umí, tak to zkusím v něm. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.215.–
geon. volume doprava.
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 12. 2007   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
13. 12. 2007   #7
-
0
-

To Curo : No ručně bych něco většího taky nedělal. Chtělo by to editor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 12. 2007   #8
-
0
-

To Lukáš Chadraba : pamatuji se, že frontpage to uměl skvěle ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
13. 12. 2007   #9
-
0
-

To Curo : JO to bylo možná jedíné skvělé na programu frontpage, jinak ten html kód nebyl příliš čistý a bylo tam někdy až moc zbytečných značek

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
13. 12. 2007   #10
-
0
-

To Curo : Já myslel editor toho CSS způsobu :)

Moje první stránky ve Frontpage nesměli být bez image mapy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
13. 12. 2007   #11
-
0
-

To Paja2 : Jeho nástupci, ale hází dokonale čistý a validní kód. Používám Visual Web Developer 2005 a Expression Web 1.0 ;)...no, ale ten Image mapy nevede :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Orcslayer0
Stálý člen
13. 12. 2007   #12
-
0
-

Mno, není zas tak strašné spíchnout v JS a php, pokud člověk chce jen html kód (a nechce to nabídnout pro širokou veřejnost):
http://www.rs.webzdarma.cz/map/
Funguje to opravdu primitivně. Člověk prostě nakliká souřadnice ohraničující mnohoúhelník, odešle a může naklikávat další. Kód se generuje dole (edit: plus nutnost napsání si vlastních odkazů), můžete zadat i vlastní cestu k obrázku, na který bude mapa aplikována (nic se neuploaduje, uchovává se jen cesta). Navíc nevhodné pro velké obrázky - div je z jistého důvodu absolutně pozicovaný.

Jinak spíchnuto velmi narychlo a pro radost, takže s optimalizací jsem se neštval. Tzn funguje jen v FF 2 samozřejmě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Termikxs0
Duch
15. 12. 2007   #13
-
0
-

Caute udelal sem to z toho linku od orca a toto je zdrojak
<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="white">
<map name="for_map"> <area href="index.php" shape="polygon" coords="16, 98, 188, 99, 190, 52, 17, 48">
<img src="map.png" aling="center" widht=90% height=90%>
</map>
</body>
</html>

a toto je vysledek

http://srgv.tym.cz/frames.html

Nevite co s tim ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.205.–
"
Orcslayer0
Stálý člen
15. 12. 2007   #14
-
0
-

To Termikxs : K obrázku musíš přidat navíc atribut usemap="#for_bla". ,)
Jinak dvě poznámky: Jedna klikací oblast ti asi pro celé menu stačit nebude. :) (Stačí si naklikat další oblasti - pokud neklikneš na vymazání oblastí, tak se ti to zachová a kód bude při odeslání další oblasti narůstat.) A za druhý - nevím, jestli se ti nebudou souřadnice oblastí klikací mapy mlátit s 90% velikostí obrázku. ,)

Edit: Ono to stejně budu muset předělat. Na velký obrázky to není stavěný. :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Termikxs0
Duch
15. 12. 2007   #15
-
0
-

Za a ) dekuji za b ) nevedel sem jak to napozicovat predtim mi to nejak blblo tak se mto zkusil takhle ... jedna mapa je jen na zkousku ja vim ze das made map a pak znova a znova az ses spokojen ;) ale diky za rady vyzkousim a dam vedet

EDIT Jo trochu se to mlati zasahuje to trochu i do pulky vzkazniku no nic budu muset neco vymyslet ... mimochodem funguje v area href i magicke nazvy cilu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.205.–
"
Orcslayer0
Stálý člen
15. 12. 2007   #16
-
0
-

To Termikxs : Problém je v tom, že event.clientX/Y bere souřadnice dle toho, kde je myš v okně (nebo prostě v oblasti okna pro stránku či jak to nazvat), a ne dle toho, kde je na stránce. Tzn to ještě budu muset nějak vykoumat, aby to zjistilo, kam už zascrolloval atd. :/ Leda zkusit nějak odhadnout, o kolik je cca další odkaz níž než druhý a přepsat ručně y souřadnice vrcholů.

Co se týče tvé otázky - heh? Magické názvy cílů? Pokud tím myslíš atribut target, tak ten lze přidat jako u norm anchoru. :) ,)

Viz: http://www.jakpsatweb.cz/html/obrazky.html#map

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Termikxs0
Duch
15. 12. 2007   #17
-
0
-

ano mysleno bylo target=_parent aj. a jinak nevis jak udelat aby to mohlo byt 100% a nebylo to kousicek posunute ? dam align center a vzdycky se mi to kousek posune tak ze musim ten scrollbar v ramu posunout (ne nekamenujte me za ramce je to docasne reseni pak to budu layoutovat v psku) jen me ted napada div ale ten se mi taky nikdy nepresunul pres cely html dokument vzdycky tam je maly okraj ... leda zvetsit ramec ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.205.–
"
Orcslayer0
Stálý člen
15. 12. 2007   #18
-
0
-

Mno, v tomhle už těžko poradím, s rámy už jsem tu čest neměl celkem dlouho. :) Zvětšit rám / zmenšit obrázek? :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Termikxs0
Duch
16. 12. 2007   #19
-
0
-

Ja taky ramce nepouzivam resp. pouivam a pak to hodim do css ... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.205.–
"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

Klikaci mapa (?) — založil BigBear

MAPA — založil netman92

Mapa — založil Jim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý