[DB] - jak provést dotaz – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] - jak provést dotaz – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - jak provést dotaz – PHP – Fórum – Programujte.com

 

spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
13. 12. 2007   #1
-
0
-

<?
$db="goool_uvadi_cz";
$spojeni=mysql_connect("localhost","goool","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);
CREATE TABLE 'data' (
'ax' VARCHAR( 10 ) NOT NULL DEFAULT '15',
'bx' VARCHAR( 10 ) NOT NULL DEFAULT '15'
) ENGINE = MYISAM ;
?>

Chybu mi to píše vždy u create table a to sice:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/www/uvadi.cz/subdomains/goool/telo.php on line 10

Databázi už jsem si vytvořil předtím manuálně ale tabulka ne a ne.. zkouším už přes hodinu :-((

Děkuji, za každou odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 12. 2007   #2
-
0
-

onen sql dotaz musis volat pomoci funkce mysql_query()
studuj na php.net/docs.php

bude zřejmě rychle LOCK

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
13. 12. 2007   #3
-
0
-

To hrach : Na to jsem teď zapomněl ale i tak to nic nevyřešilo.. píše to pořád to stejný.
Mohl by jsi mi ten zápis kdyžtak nějak poupravit, nevím v čem je chyba, všude v návodech se to takhle píše..

<?
$db="goool_uvadi_cz";
$spojeni=mysql_connect("goool.uvadi.cz","goool","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);
mysql_query(CREATE TABLE 'data' (
'ax' VARCHAR( 10 ) NOT NULL DEFAULT '15',
'bx' VARCHAR( 10 ) NOT NULL DEFAULT '15') ENGINE = MYISAM );
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
bukaj0
Věrný člen
13. 12. 2007   #4
-
0
-

spartan13
všude v návodech se to takhle píše..
mysql_query(CREATE TABLE 'data' (
'ax' VARCHAR( 10 ) NOT NULL DEFAULT '15',
'bx' VARCHAR( 10 ) NOT NULL DEFAULT '15') ENGINE = MYISAM );

Ou... Kde na takovéhle návody chodíš? Doporučuji ti, aby sis přečetl takovou ,,neoficiální českou příručku``, kterou najdeš na http://linuxsoft.cz/php. Je tam i poměrně dost kapitol týkajících se právě prací s databází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
13. 12. 2007   #5
-
0
-

To spartan13 :



MySQL_Query("CREATE TABLE data (

ax varchar(32) NOT NULL default '',
bx varchar(50) NOT NULL default '',

)");


Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
14. 12. 2007   #6
-
0
-

Nutno předat funkci onen SQL dotaz jako string.
Pokud neznáš základy práce s funkcemi, a pod!!! což neznáš, tak se zatím laskavě do databází vůbec nepouštěj!

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
14. 12. 2007   #7
-
0
-

Ano, vím že mám nedostačující zkušenosti, a do DB bych se ani neměl pouštět. Ale mám takový styl, prostě se učím to, co mě zajímá a nějak to pak dávám dohromady..

Já jsem právě myslel, že string je označen vždy jenodlivě a ne celá funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
14. 12. 2007   #8
-
0
-

Já jsem právě myslel, že string je označen vždy jenodlivě a ne celá funkce.


ojojoj.. ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Jak na dotaz — založil RePRO

Sql dotaz, jak ho složit? — založil Country

Jak upravit SQL dotaz — založil šnek

Jak zhruba udelat sql dotaz — založil shockwave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý